Reklama

Reklama

Doug Glatt (Sean William Scott) vyrůstá v lékařské rodině, ale díky svým odlišným zájmům si připadá jako cizinec. Jednoho dne navštíví se svým přítelem Ryanem (Jay Baruchel) zápas nižší hokejové ligy. Během zápasu se Ryan vysmívá hostujícímu týmu a vyprovokuje šarvátku. Do ní se zapojí i Doug, který druhý den dostane nabídku práce v hokejovém týmu jako ochránce ostatních hráčů. Hlavní hrdina nabídku přijme a ujme se tak ochrany svých spoluhráčů. (Mr.Hudson)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (541)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem se po celý film nedokázal rozhodnout, jestli sleduju velmi špatnej hollywood, nebo velmi rafinovanou indie, a přestože mě postava Jaye Baruchela tak akorát štvala a cítil jsem, že snaha o nového Rockyho až příliš často naráží na špatný scénář, přesto jsem si Goona užil. Je nekorektní, ideologicky podvratný a, laicky řečeno, zajímavý. Bavil mě Schreiber, bavila mě Alison Pill, bavil mě S. W. Scott... A bavil mě celý tenhle film, reflektující posedlost násilím. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Prosím vás nepouštějte už nikdy Barušela do ŽÁDNÉHO filmu. Neříkám že Goon je skvost, ale prostě ten člověk co tady předvádí je hodně hodně mimo mísu. Měl jsem hodně nutkavou potřebu film po pár minutách vypnout. Pak ovšem příjde Doug do nového týmu plného různých lidských trosek a diváka, přestože tuší jak tohle celé dopadne, začíná zajímat jejich osud. Film je skoro krvavější než Total Recall a sprostější než Podfu(c)k. Nevím proč si Američani nevymyslí už něco jiného než Fuck, které používají v každé větě jako podstatné jméno, přídavné jméno, zájmeno, sloveso, citoslovce a kolikrát už si myslím že i spojku s předložkou. Neuvěřitelné. 50% ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pokud znáte výborný film Nakládačka s Paulem Newmanem, tak... Tak tohle je skoro totéž, akorát zhruba o 1000% vulgárnější. Jindy by mi taková přemíra nadávek asi vadila, ale k hokejovému prostředí se hodí. Kromě titulního natvrdlého hrdiny, který si jde stále za svým, se mi velmi, velmi, velmi (a když tak o tom přemýšlím, tak ve výsledku vlastně mnohem víc) líbil bijec v podání Lieva Schreibera. Možná proto, že tolik připomínal plzeňského "škodováckého indiána" Ryana Hollwega. Bavil jsem se na čtyři hvězdičky, k čemuž přispěly i mnohé výroky sportovního komentátora. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Sportovní film těžící ze záměrně nesportovního chování hráčů zvaných bitkaři, jejichž týmová funce zřejmě skutečně existuje. A já naivka si myslela, že vrcholem amerického sportovního ledovce jsou pologramotní univerzitní hráči baseballu a basketballu! Lední hokej jde však ještě mnohem dál, nejen, že se na nějakou tu ztrátu desítek v IQ testu nehledí, dokonce taková základní dovednost, jako je bruslení, není vůbec nutná! A tak se v zemi neomezených možností stane součástí jednoho z velkých týmů dobrohloupá mlátička (podporovaná svým prachsprostým kámošem, který by se neměl volně pohybovat ani po detenčním ústavu), jejíž sledování nám dá přičichnout k hokejovým šatnám, kde by se dal testosteron krájet, a možná ještě dál... třeba na ledovou plochu, kde zpomalený let sražených krevních klků a jedniček vlevo nahoře doprovází operní árie ... Zvláštní, filmy typu "based on a true story" asi často nebývají prezentovány jako komedie, tady by se ovšem na vážnou notu hrát nedalo, takže za to palec nahoru. Abych se tedy vymáčkla, po prvních dvaceti minutách bych nevěřila, že to řeknu (byla jsem tak otrávená, že jsem se zaobírala myšlenkami typu - přibral Seann hmotu kvůli roli, nebo se tak vyžral sám?... ta tupost v očích je opravdu hraná?), ale faktem je, že příležitostně bych byla ochotná dát si repete, už kvůli krasavci Grondinovi, skvěle uvolněnému Schreiberovi, psí oddanosti ve Scottově pohledu ze střídačky i skutečnosti, že už nikdy se nebudu dívat na hokej, jako dřív. A co si cením nejvíc - Doug je prvním z akčních hrdinů (no je to akční hrdina, ne?) co přiznal, že je blbej :-) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se tomu filmu vyhýbal, přitom je celkem v pohodě. Neznám moc hokejových filmů. Bitky jsou dost přehnané a celé to působí dost nereálně. Je to ale zajímavé nahlédnutí do těchto kanadských hokejových zápasů z nižších lig. Ani jsem nevěřil, jak je tam velká skotská komunita. Seann William Scott hraje dobrého burana Liev Schreiber zase jeho soupeře. Alison Pill tu vypadá docela dobře. Jinak je to spíš pro pobavení a relax. A je tam dost krve. "Uzemnil jsem ho." ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • V zápase proti Concorde Minutemen má Xavier Laflamme (Marc-André Grondin) ve chvíli, kdy vstupuje na trestnou lavici, stále na dresu "A", označující asistenta kapitána. Tato hodnost mu však byla odebrána již před tímto utkáním kvůli špatnému chování. (kukys)
  • Liev Schreiber sa priznal, že inšpiráciou k hraniu jeho postavy bol už zosnulý legendárny hokejový bitkár Bob Probert. (toi-toi)
  • Doug Smith si v 90. letech zahrál 2 zápasy v AHL za tým Springfield Falcons. Nezaznamenal žádný bod, pouze 14 trestných minut. (Luky-7)

Reklama

Reklama