Reklama

Reklama

Doug Glatt (Sean William Scott) vyrůstá v lékařské rodině, ale díky svým odlišným zájmům si připadá jako cizinec. Jednoho dne navštíví se svým přítelem Ryanem (Jay Baruchel) zápas nižší hokejové ligy. Během zápasu se Ryan vysmívá hostujícímu týmu a vyprovokuje šarvátku. Do ní se zapojí i Doug, který druhý den dostane nabídku práce v hokejovém týmu jako ochránce ostatních hráčů. Hlavní hrdina nabídku přijme a ujme se tak ochrany svých spoluhráčů. (Mr.Hudson)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (541)

liskam 

všechny recenze uživatele

Asi jediné co bych na tomhle filmů opravdu pochválil, je to, že jsem u něj neusínal. Ano, může se to zdát málo, ale není. Jsem unavený, jsou více jak 3 hodiny ráno a já tu píšu komentář k tomuhle snímku. Takže by se dalo říci že jsem se nenudil. To je ale asi opravdu vše. Film jako takový je po všech stránkách průměrný až podprůměrný. Ano jde jen o nějakého bitkaře, tak co bych na tom měl hledat, ale já bych chtěl stejně víc, protože tady všechno odflákli. Jak komediální stránku, tak výběr herců, tak dramatickou stránku, tak i love story. Dál jsem sice 3 hvězdy ale procentuálně je to pod 50% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

The underdog story of the year. "Goon" není nic nového pod sluncem, ale funguje famózně právě díky tomu, že dobře pracuje s léty prověřeným rámcem filmů o outsiderech, kteří objeví svůj potenciál pro nějakou výstřední oblast lidských činností a postupem času si získávají sympatie nejen svého pochybovačného okolí, ale i diváků. Příznačně současné době, kdy už coming outy nejsou nic neobvyklého a všechny myslitelné cílové skupiny již našly místo v našem srdci, je načase, abychom opět s otevřenou náručí přijali tupého heterosexuálního bouchače. "Goon" je principielně "Rocky" přesazený na led, který hledá své místo v post-apatowovském světě. Není nikterak prostořeký, ani rozšafně vulgární, a už vůbec není žádný smart hošík, který dřepí u compu a vyjadřuje se popkulturními citacemi. Stejně jako Italský hřebec i tahle javorová mlátička je prosťáček k pohledání, který s upřímnou bezprostředností říká věci o oddanosti týmu a i on má právo se realizovat, byť neumí nic jiného než krvácet, rozdávat rány a nepadnout na kolena. V současnosti, kdy jsou bitky v hokeji zakázané, tak může být "Goon" opravdovým hrdinou své doby. Ukazuje totiž, že někomu nabančit nebo ustát několik ran, je také talent hodný uznání. "Goon" okouzluje samozřejmě díky tomu, že svého hrdinu nedělá machem, nýbrž dobrosrdečným ňoumou; prostě méďou, u kterého se může dívka dobře schoulit a k němuž můžou ostatní vzhlížet. Hrdinovu roli v dnešní post-feministické a post-comingoutové společnosti stvrzují právě vedlejší postavy. Typicky apatowovský (prostořeký floutek s košatým slovníkem) kámoš ho obdivuje a hlavní ženská postava z něj ovuluje (příznačně opustí svého smart přítele, typického zástupce vyšší střední třídy, ve svetříku, s upraveným vzhledem, a dokonce řekne, že když je s hrdinou, necítí potřebu spát s jinými chlapy). Ve výsledku "Goon" vlastně představuje podvratný snímek, protože v době politické korektnosti, emancipace, kultivovanosti a krize maskulinity prezentuje jako crownd-pleaser až gladiátorsky barbarskou podívanou plnou krvavých kontaktních rvaček, flusání, excesivní slovní vulgarity, nahoty a nevázaného sexu. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

Akčná športová komédia o nie-veľmi-vrcholovom hokeji zo mňa vymlátila plné hodnotenie svojou jednoduchosťou, úprimnosťou a šťavnatosťou. Nikdy by som nebol uveril, že nejakému "športovému" filmu dám 5*. Ale GOON ma dostal... možno preto, že hokej mám odjakživa rád aj v pasívnej forme, možno preto, že pribratý a konečne dospelý Seann William Scott tu po prvýkrát hral civilne, vážne a bol dokonca "milý" (no asi to je aj veľmi dobre "postaveným" a napísaným charakterom), možno to je krásnou Alison Pill, ktorá je rozkošná, neokukaná a naozaj veľmi pekná, možno to je skvelou výpravou, fúzatým Schreiberom a vystrihaným Baruchelom, ktorého mám čím ďalej, tým radšej - a týmto filmom, ktorý aj spoluprodukoval a bol aj scenáristom, si u mňa znova šplhol, možno je to soundtrackom a pozitívnym vyznením... ale výsledok je ten, že sa nebojím dať tomuto "slušnému a milému" bitkárovi jedničku s hviezdičkou. "One of your sons is stupid, the other one is gay! Stupid! Gay!" Skrátka - veľmi milé prekvapenie. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemné překvapení, u kterého jsem se sice nenasmál tolik, co jsem čekal, ale o to tady nakonec ani vůbec nešlo. Tady šlo totiž hlavně o ty bitky a Scottovu postavu a obojí vychází téměř na jedničku. Bitky jsou opravdu brutální a když někomu křupne noha, tak se cítíte skoro jakoby se to stalo vám. Seann William Scott je výbornej stejně jako zbytek obsazení. Když už na nějakej ten humor dojde, tak je hodně fajn. Stejně jako celej film a to i přes to, že zde teče celkem dost krve. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, ale poměrně vtipná jednohubka se skvěle tupým Seannem. Nevěřil jsem, že herec, který se proslavil svou rolí sebevědomého pařmena Stiflera, může zahrát i takovou roli (bouchače, kterému to, napišme to politicky, myslí o něco pomaleji než jiným) ale spletl jsem se. Každý zmatený pohled jsem mu věřil, stejně jako jsem mu věřil každou ránu. Alison Pill je vcelku roztomilá, Liev jako vždy dokonalý a pár fórků taky stálo za to. Nicméně hodněkrát mi přišlo, že se vtipy moc vysvětlují, takové ty scény typu "říkám ti tak proto, že…” kde nám vlastně vysvětlí, proč jsme se měli u minulé scény smát. Tohle mi na filmech všeobecně vadí. Jinak není plus mínus co vytknout nebo vyzdvihnout - normální oddechovka, u které víte, jak skončí ještě předtím, než se rozjedou úvodní titulky. Že bych to potřeboval vidět podruhé, to ne, ale jednorázovka to bylo hodně slušné. 70 %. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Profesionální ligy, v čele s NHL, zakazují mlácení na zemi či se snaží zamezit útokům na hlavu nejen pěstí, ale i v podobě hitů. (3T)
  • Doug Glatt (Seann William Scott) hraje ve filmu za dva hokejové týmy. Prvním z nich je Orangetown Assassins, který má oranžové a černé dresy. Druhým je Halifax Highlanders, jehož logo je písmeno H s tečkou na pravé straně a křídly na levé straně. Obě loga jsou narážkou na tým Philadelphia Flyers, který má podobný znak a dříve také podobné dresy. (Miuri)
  • Fiktivní postava Xavier LaFlamme (Marc-André Grondin) má ve skutečnosti představovat kanadského hokejistu Krise Letanga. Jmeno LaFlamme bylo převzato od Letangovy manželky Catherine Laflamme. Filmový Ross Rhea (Liev Schreiber) je ve skutečnosti kanadský hokejista John Scott. (mirakom)

Reklama

Reklama