Reklama

Reklama

Život v jednom dni

  • USA Life in a Day
Trailer 1

Unikátní internetový projekt, snad dokonce mezník ve filmovém myšlení. 24 hodin sestříhaných do hodiny a půl nabízí pohled na svět očima tisíců lidí z celého světa. 24. 7. 2010 od soumraku do úsvitu zachycen na bezmála 80 000 amatérských kamer v událostech úplně všedních i vypjatých a emotivních. (punchandcoffee)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (145)

Florfila 

všechny recenze uživatele

Ač je to docela průměrná záležitost, musím pět chválu... Film který mě dokázal rozesmát, dojmout až k slzám, vyděsit, otevřít mi ústa úžasem a celkově ve mě vyvolat tolik emocí během necelých 2 hodin si zaslouží přinejmenším aplaus. Tenhle youtubovský nápad se mi velmi líbil. Na dnešní dobu plnou prázdných hollywoodských přetáček a inovací mi tahle záležitost připadala docela osvěžující a originální. Záměr, který chtěl ukázat, že na světě je toho hodně co vidět, hodně co poznat, že je tu přecejen zatraceně krásně, se tady vede opravdu výborně... Člověk vypadne ze sálu a všechno je barevný...i ta šedá zastávka, i to pochmourné a uspěchané metro... :o) P.S. Nikdy jsem neviděla šneka jíst a už vůbec ne kus popsaného papíru... to bylo fakt dobrý... :oD ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tak nějak podvědomě jsem věděla, že to asi nebude nic pro mě. Zvědavost ale vyhrála. Nikdy jsem nechápala jak může někdo sedět a hodiny si pouštět amatérská videa. Asi proto mě neoslovil ani tenhle experiment. Věřím, že na tom bylo hodně práce a nebylo lehké to takhle sestříhat. Přesto tenhle projekt nevnímám jako film..a už vůbec ne jako film, který by měl jít do kina. ()

Reklama

Clu 

všechny recenze uživatele

"Tohle není jen Váš obvyklý dokument". Fascinovala mě ta představa, že se tolik zajímavých, krásných a smutných věcí stane za JEDEN DEN. Jasně, je to logické, asi jsem to vždycky věděl, ale tenhle film vám to jako první dokáže! Není to přehnaně klišovité, ani přehnaně depresivní. Střídání tempa mezi rapidmontážemi a oddychovými pasážemi se po hodině a půl ohraje, ale nevadí. V žánru dokumentu to u mě zvítězilo. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, u kterých hodnocení není důležité, protože na každého zapůsobí úplně jinak. Originalita se tomu nedá upřít a nutno smeknout před Macdonaldem, že se prohrabal tisícema hodin materiálu a sestříhal výsledný tvar. Přesto si nemůžu pomoct, ale ty technologický rozdíly mi tam vadily docela hodně. Jednou koukáme na ruční a amatérskou kameru, za moment hned na takřka profesionální práci. Těžko se na to zvyká. Taky mi přišlo, že to trošku prvoplánově hraje na emoce. Škoda, že tu zkrátka někteří lidé jsou víc a jiní méně. Uznávám ale, že je to těžká práce. Hudba se ale povedla velmi dobře a dokonale podkresluje atmosféru. Uvedení na plátno se dá pochopit, ale na menší obrazovce nebo monitoru by to asi vypadalo líp. Pro mě lehce nadprůměrný dokument, který by mohl ukázat cestu, jak dál. Hezké zamyšlení nad pomíjivostí běžného života. 60% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Unikátní youtube projekt pod producentskou střechou bratrů Scottových v režii Kevina Macdonalda, ukazující život obyčejných lidí, z různých krajů a poměrů s jinými prioritami, přáními i životními problémy. Rozhodně je zajímavé sledovat životy lidí z různých vrstev a Zemí, stejně jako jsou zajímavé jejich životní priority, ale na druhou stranu se jedná o amatérské záběry a ne všechny "příběhy" jsou natolik zajímavé, aby ve filmu měly svůj vlastní prostor. Ne tak poutavé jako výborně zpracovaný trailer, ale rozhodně zajímavé. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Do celovečerního filmu byl z celého světa vybrán také jeden český videoklip kameramana a střihače Sergeje Kondakova, který zachycuje narození žirafího mláděte v Zoo Praha. (thecentre)
  • Do experimentu se aktivně zapojili i čeští uživatelé, kteří celkem poslali 472 příspěvků a předstihli tak i země, jako je Indonésie, Čína nebo z evropských zemí Maďarsko. (thecentre)

Reklama

Reklama