Reklama

Reklama

Nová pouliční droga dokáže svého uživatele vyslat skrze čas a dimenze, ale má jednu nevýhodu: někteří konzumenti přestávají být lidskými bytostmi. Mohou dva kolegové - zkrachovalci zachránit lidstvo před plíživou invazí z jiných světů? Hlavní roli v tomto příběhu hraje droga Soy Sauce, která slibuje zážitek totálního odpoutání mysli od těla. Její uživatelé se pohybují mimo čas a dimenze. Ale někteří se již nevrátí v lidské podobě. Vypuká tichá ivaze z jiných světů a lidstvo potřebuje zachránce. Ale co když místo hrdiny mají lidské pokolení spasit dva zoufalci, kteří si sotva dokáží udržet zaměstnání? Může tato dvojice zastavit děsivou situaci a přinést záchranu? Ne, to opravdu nemůže. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (77)

Javad 

všechny recenze uživatele

Budem asi jeden z mála, ktorí tento film vychvália a dajú mu plný počet, ale mne sa to fakt páčilo. Coscarelliho predošlé počiny ma príliš nezaujali, no JOHN DIES AT THE END je parádny úlet - zábavný, nepredvídateľný a dá sa povedať že aj celkom originálny. Má „gule“, je tam množstvo krvi a klasických gore efektov, neustále sa niečo zaujímavé deje... proste šialený film, na oddych a zábavu. Mnohí ho ale určite odpíšu so slovami, že je to somarina (ako to u podobných filmov väčšinou chodí), ale nenechajte sa odradiť, ak máte radi tento druh kinematografie (a režisérovu tvorbu) smelo do toho! ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Hodně velkej úlet. Chvílemi nuda, chvílemi celkem zajímavé nápady, tak či onak, pokud někdo myslel tento film vážně v rámci žánru komediální horor, tak to měl natočit jinak. Udělat z toho cool vychytanou zábavu bez zbytečných nechutností a trapáren. To se ale bohužel nepovedlo, takže hodnocení nebude ani průměrné. 40% ()

Reklama

Němi 

všechny recenze uživatele

Ujetý mix Interstate 60 a Davida Lynche, buddy a teen komedií a nezávislého sci-fi. Těžko popisovat film, v kterém se každou vteřinu může stát úplně cokoliv - navzdory dada vyprávění a surrealistickým momentům se ale film pevně drží své story a především, dokáže si po celou stopáž udržet "feeling good" pocit, o což šlo asi především. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Jasný důkaz toho, že by smažky neměly psát scénáře. A když už je napíšou, měly by tyto zůstat ležet na pochcané podlaze zaplivaného squatu. Přitom to při autorově nájezdu začínalo tak svižně a vtipně a prvních dvacet minut dávalo docela naději na originální kousek. Pak ale sníh zabral naplno a následovalo dalších osmdesát blábolivé pičózy Coscarelliho, patrně vydařeného, privátního výletu. Ale já to chápu a nedivím se, že se toužil podělit. Například takový já jsem jednou kdysi zkombinoval Kedlubnový Bolls s pikem, když zrovna probíhalo mistrovství světa v klasickém lyžování. Někdy uprostřed noci mě pak navštívil Ole Einar Bjørndalen! Nejdříve jen tak chvíli stál ve svých přiléhavých, rudých pitkáčích a s divným výrazem ve svém jinovatkou pokrytém, neholeném obličeji na mě s despektem zíral, jak schouleně ležím na podlaze. To bylo ještě v pohodě. Pak mě ale z ničeho nic začal píchat ostrým koncem hůlky do břicha a strašlivě na mě ječel, ať se, kurva, neválím jako pytel sraček, mažu se okamžitě vyblít a ihned táhnu do stopy. Norsky!!! Myslím, že se mě tenkrát dokonce snažil kopnout do hlavy, ale naštěstí si nesundal běžky, ty se mu šprajcly o noční stolek a svalil se vedle mě. Pak už nevím, probral jsem se s hlavou v míse, a když jsem konečně vytáhl z huby ten tenisák, oholil jazyk a dopotácel jsem se zpět do pokoje, Ole už tam nebyl. Asi vyběhl beze mě, protože chtěl být zase první, hajzl soutěživý. No řekněte sami, nestojí zato, sdílet takové esoterické zážitky s ostatními narkáči? ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Don Coscarelli: I don´t know if John Dies is just a horror movie. It´s a psychedelic-comedy with elements of philosophy. 1) Moje první seznámení se s prací již 58letého Dona Coscarelliho (zde scénář, režie, střih) nemohlo být příjemnější. Hromada nápadů, příjemná atmosféra, nosný příběh. Nicméně pozor! Any unauthorized duplication and/or distribution (...) may result in civil liability, criminal prosecution and the wrath of Korrok._____ 2) Humorista David Wong (vlastním ménem Jason Pargin) napsal svou prvotinu v roce 2007, když mu bylo 32 let. Coscarelli popisuje, jak se o knize dozvěděl, takto: I got an email from a robot at Amazon, telling me that if I liked the zombie fiction I just read, I´d love John Dies At The End. The weird part about it was that it was right!_____ 3) Své první velké filmové role se 24letý Chase Williamson (Dave) zhostil na výbornou. I was adopted. I knew my real dad. You could be my dad for all I know. Are you my dad? Jeho protihráč, zkušenější 27letý Rob Mayes (John) okomentoval svůj přesvědčivý výkon takto: It´s a total mind trip. I´ve never had more fun in my life. It took me to a different place. It was wild._____ 4) Tento dada snímek vyžaduje od diváků poněkud ulítlý smysl pro humor. Last night you had a dream. Your mother was beating you... with a whip of knotted together dicks. Autoři kladou zásadní filosofické otázky: Do the bees know they make the honey for you, or do they work tirelessly because they think it is their own choice? Asi by to chtělo přečíst si i knížku._____ 5) Dave: [into to phone] Who is this? John: [on the phone] It's John. Can you hear me? Dave: [whispering] I can hear you and I can see you. You're sitting right here next to me. John: Well then, just talk to me in person then. Oh wait, do I look injured in any way? Dave: What? John: Shh. I'm sorry, I gotta go. Say hello to me... John: [across the table] Was that me? ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Podľa balíka, ktorý si John (Rob Mayes) poslal, je jeho celé meno John Cheese. (beso74)
  • Režisér Don Coscarelli sa dostal k románu Davida Wonga náhodou, upozornil ho na neho email z Amazon.com, ktorý mu ju odporučil. Hneď ako si prečítal, o čom to je, nadchlo ho to tak, že sa rozhodol natočiť film. (beso74)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné novely od Davida Wonga. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama