Reklama

Reklama

Tisíc a jedna noc

(seriál)
  • Turecko 1001 Gece (více)
Telenovela / Drama / Romantický
Turecko, (2006–2009), 117 h 26 min (Minutáž: 68–104 min)

Režie:

Kudret Sabancı

Kamera:

Tolga Çetin

Hrají:

Bergüzar Korel, Halit Ergenç, Tardu Flordun, Ceyda Düvenci, Metin Çekmez, Tomris Incer, Ergün Demir, Hazal Gürel, Sennur Kaya, Ahu Sungur (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Krásná Šeherezáda má těžce nemocného syna. Na jeho léčbu však nemá dostatek peněz. Majitel společnosti, v níž pracuje, je ochoten jí peníze půjčit. Ovšem jen pod podmínkou, že s ním stráví noc. Od té chvíle touží po její přítomnosti stále víc... (TV Prima)

Recenze (772)

akisha odpad!

všechny recenze uživatele

Tak aby bylo jasno, viděla jsem celej jeden díl, takže žádný hodnocení jen podle výrazu "telenovela." A dávat tomu odpad, to už se mi navíc zdá trochu jako klišé (kdo by to byl čekal, že?), proto by tu pro telenovely mělo bejt speciální hodnocení odpadů: odpad 1, odpad 2, odpad 3, odpad 4 a žumpa. V tom případě bych se nebála jít klidně do odpadu 2. Tohle je totiž taková magořina a bizarní pitomost, až to snad může i bavit. Osudová "orientální" brnkací hudba hraje i ve scéně tankování benzínu, takže všechno má takovej fatální nádech, lidi se chovaj jak po sfetování lehčíma drogama, zlý tchýně jako by z oka vypadly Bohdalce z Nesmrtelný tety, hlavní hrdina je nemluvnej tupec a jeho vyvolená nejhodnější člověk pod sluncem, něco jako Panna Marie, ale lepší a hezčí. Holt telenovela po turecku, další z nekonečný řady dementních seriálů, který tolik miluje náš národ. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Seriál, který se vymyká evropské mentalitě. Dějově limonáda, dialogy "furt dokolečka dokola" a umělecké zpracování veškeré žádné. Nechci dát "odpad", protože je mnoho žen v mém okolí, kterým se to líbí. Nesnáším, když chlap brečí a tam brečí furt někdo. Viděla jsem první 3 díly v naději, že se to rozhejbá, pak 64 díl a ono nic a naposledy 92 díl a ono furt na jednom místě. Takže slátanina pod můj vkus. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Smál jsem se. Vážně mě to pobavilo. Bože tak originální jména jsem ještě nikde neslyšel. Střih tu nestojí za nic. Gradace je tady použitá tak jak jsem to neviděl ani v těch našich blbostech. Natahují a natahují až vyšumí. Můj výraz překvapení a pobavení za těch dvacet minut sledování stál. Proto ta jedna. Vidět to víckrát... kdo ví? Možná bych rozmlátil televizi. ()

SaNcHeZ_cz odpad!

všechny recenze uživatele

Nechtěl jsem se svážet na módní vlně kopání do Turecké verze Esmeraldy a marketingových rozhodnutí televize Nova. Problém ovšem je, že jsem v zájmu veřejného přehledu shlédl necelé dvě epizody tohoto fenoménu. Toť jako ospravedlnění mé lehce subjektivní kritiky. Dle mého názoru by tomuto materiálu neprospěla ani akvizice Michaela Baye. Rozvleklé, stupidní, infantilní nezajímavé a těžce ubíjející televizní turecké varité, které dává vzpomenout na kvality kolumbijského hlavního televizního vývozu. Umístění tohoto pořadu spolu s Ordinací několikrát do týdne a zrušení několika relativně solidních pořadů považuji buď za cílenou satiru nebo snahu zničit poslední zbytky sledovanosti jiných cílových skupin. ()

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem zaslechl, že Nova chystá něco nového, výborného do PrimeTime (index očekávání/hodnocení 70%). Evropa po tom blázní (65%), hlavně na Slovensku jsou z toho paf a podtrhnuto to bylo rozhovory na kameru (55%). A co že to bude? Turecká (50%) telenovela (30%), která má JEN! nějakých 180 dílů (35% = snad to rychle odvysílají a bude klid). Hlavní zápletkou je, že hlavní hrdince umírá manžel (30%) a ona zůstává sama, chuděra jedna nadějná architektka krásná modelka na tamní poměry (stále 30%) se svým malým synem (stále 30%), který má ale leukémii (15%) a ona musí sehnat peníze (17%). Šancí pro ni je její šéf a zaměstnavatel, který jí chce peníze dát/půjčit za to, že se s ním vyspí (15%), což ona hrdě odmítá. ~~~ Viděl jsem úryvky prvních dvou dílů, jak jsem chodil z pokoje do kuchyně a zpět. Byl jsem svědkem skvělých hereckých výkonů (10%), brilantních duši i srdcervoucích dialogů (5%) a až esotericky úchvatné hudby, která je černým koněm při vyhlašování cen za nejméně vkusný a nejvíce se nehodící hudební doprovod k čemukoliv od telenovely po záběry spálené topinky (1%). ~~~ Jiný kraj, jiný mrav. V Turecku jsou z toho možná na větvi, tady jsme ale trochu jinde, geograficky i smýšlením a v drtivé většině případů i vkusem. Skutečně věřím, že Nova, ano TA Nova, co i ze zpráv udělala srdceryvnou ubohost, si dělá jen srandu. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (13)

  • Seriál měl úspěch v Turecku, Bosně a Hercegovině a Slovinsku. Po velkém úspěchu na Slovensku se Nova rozhodla nakoupit hned všechny díly. (tyna97)
  • Bergüzar Korel a Halit Ergenç jsou ve skutečném životě manželé. Seznámili se ještě před natáčením seriálu. V roce 2009 se vzali a mají syna. (Lex Luthor)

Reklama

Reklama