Reklama

Reklama

Tisíc a jedna noc

(seriál)
  • Turecko 1001 Gece (více)
Telenovela / Drama / Romantický
Turecko, (2006–2009), 117 h 26 min (Minutáž: 68–104 min)

Režie:

Kudret Sabancı

Kamera:

Tolga Çetin

Hrají:

Bergüzar Korel, Halit Ergenç, Tardu Flordun, Ceyda Düvenci, Metin Çekmez, Tomris Incer, Ergün Demir, Hazal Gürel, Sennur Kaya, Ahu Sungur (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Krásná Šeherezáda má těžce nemocného syna. Na jeho léčbu však nemá dostatek peněz. Majitel společnosti, v níž pracuje, je ochoten jí peníze půjčit. Ovšem jen pod podmínkou, že s ním stráví noc. Od té chvíle touží po její přítomnosti stále víc... (TV Prima)

Recenze (772)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Ze seriálu mám zvláštní pocit. Kladný i zároveň záporný. Velmi je mi sympatický majitel společnosti. Líbí se mi jeho vystupování a též "kamenný" úsměv:-) Šeherezáda mě připomíná lehce Mahulenu Bočanovou:-) Není to dokonce ona?:-) "Miluju" lidi, kteří když uvidí žánr telenovela, tak ji hned "hází do odpadu":-) Kolik jste viděly dílů? Tuto telenovelu řadím mezi ty lepší. Hodnotím dvěma hvězdami a to hlavně díky skvělé hudbě. ()

SaNcHeZ_cz odpad!

všechny recenze uživatele

Nechtěl jsem se svážet na módní vlně kopání do Turecké verze Esmeraldy a marketingových rozhodnutí televize Nova. Problém ovšem je, že jsem v zájmu veřejného přehledu shlédl necelé dvě epizody tohoto fenoménu. Toť jako ospravedlnění mé lehce subjektivní kritiky. Dle mého názoru by tomuto materiálu neprospěla ani akvizice Michaela Baye. Rozvleklé, stupidní, infantilní nezajímavé a těžce ubíjející televizní turecké varité, které dává vzpomenout na kvality kolumbijského hlavního televizního vývozu. Umístění tohoto pořadu spolu s Ordinací několikrát do týdne a zrušení několika relativně solidních pořadů považuji buď za cílenou satiru nebo snahu zničit poslední zbytky sledovanosti jiných cílových skupin. ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí prvního dílu si netroufnu udělit hodnocení. Jsem hrozně zvědavý, kam se tahle stupidní, ale relativně obyčejná zápletka za 180 dílů dostane. Jakmile však překročí jediný díl prách snesitelnosti, který jsem vzhledem k tomu, že se jedná o telenovelu, ba dokonce tureckou telenovelu, nasadil dosti vysoko, tak se vydám cestou s davem a ten odpádek prostě dám. Dílů je 180, tudíž šance je obrovská. EDIT(o den později). Po zhlédnutí dvojdílu jsem dospěl k názoru, že hnůj nemá smysl pitvat. Tudíž krátce. Nádherná orientální hudba. Precizní dialogy.(Takové vysoce intelektuální). Prvotřídní zápletka. ( Ta primární mi stačila. Tímto je veškerá pointa celého příběhu odhalena a nemá nejmenší smysl se dívat na 177 dalších dílů, které určitě skrývají zápletky o mnoho lepší a určitě i chytřejší.) Zkrátka už v tom muslimském světě chybí nějaký pořádný atentátník, který by tomu dodal ten správný šmrnc. Zkrátka jsem si jistý, že široký intelektuální kroužek, pro který je telenovela určena si v 180 dílech v hlavním, potažmo vedejším vysílacím čase určitě přijde na své. Tohle by možná prošlo před několika desítkami let. Telenovelám zkrátka odzvonilo. Kvality turecké kinematografie si raději ani netroufnu zmiňovat. Tentokrát mi nezbývá než kráčet s davem. Šanci jsem tomu dal. Odpad! Jinak obdivuji odvahu TV Nova za začlenění telenovely do hlavního vysílacího času, čímž si rozeštvali veškeré diváky. Já bych tuhle odvahu v sobě nenašel. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku za Bergüzar Korel, protože je opravdu nádherná, a za hudbu. Ano, je příšerně tesklivá a kýčovitá, ale pro mě jistým způsobem také orientálně podmanivá. O celém tomto skvostu nemá vůbec smysl hovořit či se dlouze rozepisovat. Upoutaly mě však některé dialogy a scény spojené s místními tradicemi a kulturou, jež jsou nápaditě komické a směšné. Například jogurtová polévka s mátou. To když jsem slyšela, málem jsem se zakuckala:) ()

Phobia

všechny recenze uživatele

Včera při přepínání čumibedny se mi to mihlo před očima a vědoma si zdejších nadšených ohlasů, chvíli jsem na (v) kanále zaparkovala: dva kožení, nesympatičtí ksichti sedí u stolu a vedou toporný dialog o fekálii, do toho burácí dramatická hudba. Celých nekonečných 10 sekund čekám, kdy konečně naběhne na scénu ten masový vrah s motorovou pilou... pak ztrácím trpělivost a zachraňuji si příčetnost úprkem na "Jmenuji se Earl". Mám stěží odolatelnou chuť být solidární a ten odpad sem hvízdnout taky, čistě jako výraz mého odporu k sračkonovelám. Ale 10 vteřin je na férové zhodnocení fakt málo a víc času ze svého života tomuhle tureckému hlenu nemíním věnovat. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (13)

  • Onurův (Halit Ergenç) kůň se jmenuje Šah Šahriár, tedy stejně jako král z díla "Pohádky tisíce a jedné noci". (fiLLthe3DD)
  • Köfte - v seriálu oblíbené jídlo - jsou turecké masové kuličky, podobné jako naše karbanátky. (tyna97)

Reklama

Reklama