Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někdy vám cestu domů pomůže najít osoba, od které byste to nejméně očekávali…” Fred Daly žije tichým a osamělým životem. Jeho domovem je jeho auto. Vše se ale změní ve chvíli, kdy vedle něj zaparkuje Cathal ve svém malém žlutém autíčku a z těch dvou se stanou sousedé. Cathalovi je dvacet jedna let, je závislý na marihuaně, celý svět vidí pozitivně a pomůže Fredovi dát si život dohromady. A zdá se, že se mu daří. Zcela nakazí Freda svou energií, Fred přemění své auto v útulný příbytek a dokonce se zpřátelí s Jules, atraktivní učitelkou hudby, která je také samotářka a bydlí nedaleko. Jenže Fred je příliš hrdý než aby Jules přiznal, že bydlí v autě. Cathal má problém se svou závislostí, která se mu začíná vymykat z rukou. Jak se tři outsideři postupně zbližují, navzájem se ovlivňují a jejich životy se začínají proměňovat… Tento dojemný povznášející příběh vypráví o přátelství, důvěře a potřebě cítit se někde jako doma. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

Aky 

všechny recenze uživatele

Nesmírně smutný film, o to smutnější, že působí zcela věrohodným, pravdivým dojmem. Není to kritika společnosti, je to snímek bezvýchodné situace ztroskotanců, se kterými si život zahrál nepěknou hru. Herci jsou tak přesvědčiví, jako by ani nehráli, i přes rozvláčnost si vyprávění nenechává vzít divákovu pozornost. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Trávit čas ve společnosti nesympatického ryšavého otyloně a labilní odpudivé smažky se mi neslučuje se sledovatelností. Jediné, co mi film dal, je důkaz, proč se vyhýbat veřejným bazénům a koupalištím. Jestliže se podobná indivia chodí na podobná místa umývat, tak je to trošku o zdraví. Ať žije žloutenka :) ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

"Pan Fred Daly, Mazda 626, parkoviště Coast Road Dublin." Další z těch nenápadných snímků, které se ke mně dostaly díky doporučení druhých a já jsem za to moc vděčná. Fred s Canthalem, dvě diametrálně odlišné osobnosti, kteří se poznají na jednom parkovišti blízko studeného moře v Dublinu a postupně mezi nimi vzniká zvláštní, ale hezké přátelské pouto. Co na mě ze všech pórů čišelo, byla ta člověčina, která dnes tolika lidem chybí a které měl Fred na rozdávání a snad se mu to svým způsobem i podařilo. Colm Meaney to hrál skvěle, jako by tím žil a já mu věřila a kdo ví, možná to bylo i tím že je sám Dubliňan. A modrooký Colin Morgan, který hrál Cathala ve své drsné slupce, ale uvnitř s citlivým srdcem, byl přesvědčivý zrovna tak. To všechno je završené velmi dobrou atmosférou, která byla v těch správných momentech zvýrazněná modrým filtrem a nádherným hudebním doprovodem. Hodně silná čtyřka a já vřele doporučuju. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Irové mi opět naložili brutální facku plnou reality spojenou s černočerným humorem. Kolikrát si říkám, že oni i na smrt budou mít nějakou hlášku, která celkově onu atmosféru okamžitě sejme. Parkování je krásný, ale smutný film. To se tak stává, když se člověk kouká na skvělé drama ze života plné skvělých hereckých výkonů a obrovské osobitosti z dané země. Možná i právě proto na evropské filmy tak rád koukám. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

"Nemáte nárok na podporu, protože nemáte trvalé bydliště." "Ti, kteří kočují u cesty a na polích, nárok na podporu mají". "Ano, ale ti patří do jiné skupiny." Malý film, který přes svůj smutek pohladí na duši. Dva ztroskotanci parkují kousek od sebe u moře. Přestože jsou tak odlišní, najdou k sobě cestu a chvíle, které spolu prožijí, jsou nezapomenutelné. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama