Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (325)

Marsik 

všechny recenze uživatele

HBO - Pohodová průměrná romantická komedie na nedělní odpoledne. Pravdou je, že bych od Toma Hankse čekal určitě více. Asi bylo chybou to, že si Tom vzal za své režii, hlavní roli i scénář. Pak totiž kvalita poněkud pokulhávala. Rozhodně mě ale snímek neurazil, nepohoršil a párkrát ve mě vyvolal široký úsměv. Proto hodnotím následovně - 60%. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem klasickou hollywoodskou romantiku, místo toho jsem dostal hořký, přesto milý příběh o tom, že každá mizérie může mít i nečekanou světlou stránku. Jednoduchý příběh a nenucený styl vyprávění, který jako by v sobě měl nádech mé oblíbené asijské filmařiny, sympatická dvojice, kterou si člověk nemůže neoblíbit, obklopená lehce ujetými figurkami, dodávajícími humorný odstup od téměř depresivní mizérie, kterou Larry a vlastně i Mercedes procházejí. Úvodní scéna, kde Larry dostává padáka doslova svírá žaludek, bizarní kurs, který vede Mercedes dává filmu téměř nádech absurdity a ekonomie Eda Matsutaniho přidává do nečekaně pohodové směsi svérázný humor. Tom Hanks je v každém okamžiku výborný, Julia Roberts nezůstává pozadu a občas povedený vtípek, nebo ujetá situace přimíchaná do neveselého základu příjemně odlehčí náladu. Zkrátka, pro mě byl Larry Crowne nečekaně příjemným překvapenín. ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Takové filmy už se dneska netočí. Tom Hanks sází na svou oblibu a přitažlivost Julie Roberts, která má i ve čtyřiačtyřiceti pořád pěkné nohy. Zatímco první je od začátku do konce za milého ňoumu, druhá předvádí nečekaně zábavnou sérii nejrůznějších šklebů a znechucených výrazů. Hanks režisér, scénárista a producent se s krizí vyrovnává pohádkovým způsobem. Doba je zlá, ale pořád se na ni dá aplikovat starý dobrý Hollywoodský vzorec. Zlomyslní jsou potrestáni, snaha se cení, dobrý soused má starost a kdo se místo práce dívá na porno, dostane za vyučenou. George Takei z původního Star Treku v roli svérázného profesora ekonomie je skvělým zpestřením. Je to zábava. Ze začátku dokonce hodně osvěžující - dějově i tím, jak je natočená. Škoda, že posledních patnáct dvacet minut už jsme dávno viděli jinde. 7/10 ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

(Trochu mě mrzí ten příšerný český název.) George Takei mě rozsekal svou větou: They call them "smart phones", but only dummies use them in my class. V polovině jsem se přistihla, že právě na Takeie se těším nejvíc, protože ostatní bylo takové nemastné neslané. I když Toma Hankse i Julii Roberts obdivuju, v tomhle filmu jim to moc nepomohlo. ()

Haretix 

všechny recenze uživatele

Tome copak si mi to udělal? Od filmu sem čekal kvalitní komediální drama, ale zklamání bylo už po nějakých 30 minutách. Sice Tom jako jdiný se snaží film držet, ale ani to moc nepomáhá. Vůbec se role nepovedla Julii a mam takový pocit, že její nejlepší období je pryč. I přes negativa se, ale určitě film dá dokoukat. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • Přibližně v polovině filmu, kdy je Larry Crowne (Tom Hanks) na přednášce, se v jednotlivých záběrech střídá poloha jeho brýlý, kdy je má chvíli nasazené a chvíli kolem krku. (CrownThomas)
  • Chet Hanks, syn Rity Wilson a Toma Hankse, se objeví v bytové části jako Pizza Delivery Boy. Také Rita má menší roli. (rafix)
  • Tom Hanks pracoval na scénáři šest let. (Brousitch)

Reklama

Reklama