Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny příběhu je parta patnáctiletých školáků, kteří právě ukončili základní školu a prožívají své poslední prázdniny před tím, než se rozejdou na různé střední školy. Středobodem všeho je opuštěná vyschlá fontána uprostřed sídliště, u níž se všichni scházejí. Hvězdami party, která se tu schází, jsou dvě hezké dívky, Bela a Zuza. Film však sleduje nejen jejich osudy, problémy a pocity a chování v různých životních situacích, jejich lásky a nelásky, omyly a usmiřování. Mozaiku doplňují postavy jejich rodičů, sourozenců i dalších dospělých, mezi nimiž je výraznou postavou zejména starý pan Domorák, který mladé neustále kritizuje. Z party je největší pozornost věnována mladému budoucímu automechanikovi a muzikantu Olinovi, který se z lásky k Zuze rozhodne starou fontánu opravit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (192)

mi_X_o 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie tohto filmu je jedna veľká dilema. Subjektívne je to zábava, akú som už dlho nezažil (pri československej produkcii naposledy pri Řeke http://www.csfd.cz/film/7903-reka/ - mimochodom postava filozofujúceho pilota hĺbkou myšlienok pripomínala, či dokonca prevyšovala sedláka Sychru. ***"Čo je to vlastne láska?" "To čo sa deje medzi dvomi ľuďmi, ktorí sa milujú."***). Bohužiaľ s odstupom treba konštatovať, že je to moralistická kvázi muzikálová zlátanina - akási zabednená výpoveď o jednej generácii (kde bežne na sídlisku v noci a za dažďa tancuje polonahé dievča ). Keby to všetko bola "nadsázka" tak je to geniálne béčko (céčko) . Ale keďže tomu tak nie je a navyše tento "depešácko-motokrosový sajrajt" zožal nepredstaviteľný úspech, tak si môžeme urobiť obraz nielen o diletantstve režiséra, ale aj o väčšine národa. V tomto ohľade je možné vysledovať paralelu s českými Babovřeskami. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Ve své době kultovní generační výpověď. I dnes se na to v pohodě nechá koukat. Sice mohu chápat ostrou kritiku některých uživatelů, mě však oslovuje a evokuje mi znovu první lásky, zklamání, první rány a přátelství. Eva Vejmělková je velice krásná a velice příjemné jsou písně skupiny Elán. Pěkný filmeček. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Příběh o lásce mladých z panelákového sídliště za socialismu. Co z toho námětu mohlo vzniknout? Kupodivu to nebyl úplný propadák, vzhledem k době a místě vzniku. Sice u mě nefunguje nostalgie, film jsme viděl až jako dospělý, ale i tak dám slušné dvě hvězdy. Jedna je pro mladou Evu Vejmělkovou a druhá pro hudbu a písně. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Muzikalovy hit 80-tych let v celem Ceskoslovensku.Puvabna,mladicka,tehdy jeste neznama,Eva Vejmelkova a nejposlouchanejsi pisnicky te doby a zrodil se hit.Ano,urceny predevsim mlademu pubiku,tedy o mladych pro mlade,ale myslim,ze i po letech ma sve kouzlo.Jednoduchy pribeh a scenar.Slusna rezie,vcetne hudebnich pasazich a velmi prirozeni mladi herci.Myslim,ze prave proto se film stal takovym hitem.U me ma jasnych 55%. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Je to takový slovenský předchůdce Discopříběhu a docela povedený. Rapoš tu ještě potlačil svoje sklony ke kýčovitosti (které po revoluci propukly naplno) a dokáže některé melodramatické momenty shodit vtipem. Hudba je výborná, bez ní by ten film nebyl ani ze čtvrtiny tak dobrý. Zajímavé je, že režisér většinu herců nafasoval v Ostravě. Vejmělková je krásná, ale tady mi moc sympatická nepřišla, to spíš Jiří Bábek, který se později bohužel moc neuplatnil. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (32)

  • Film sa natáčal v Bratislave, Hrušove a Uherskom Hradišti. (Raccoon.city)
  • Film sa počas prvých šesť dní premietal vo vyše 40 kinách v Československu aj viackrát denne. (Raccoon.city)
  • Dĺžka komponovanej hudby v tomto muzikály je 37 minút 47 sekúnd. V kinodistribúcii bol uvedený s krátkym kresleným filmom Janko Hraško na matematike (1985). (Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama