Reklama

Reklama

Milion let před Kristem

(festivalový název)
  • Velká Británie One Million Years B.C.
Trailer
Velká Británie, 1966, 100 min

Režie:

Don Chaffey

Scénář:

Michael Carreras, Mickell Novack (původní scénář) (více)

Kamera:

Wilkie Cooper
(další profese)

Obsahy(1)

Pračlověk Tumak je vypuzen ze svého divošského jeskynního kmene. Po strastiplné cestě krátce nalezne domov u jiného kmene, civilizovanějšího a žijícího u pobřeží. Avšak i ti ho nakonec vykážou. Nicméně Tumak tentokrát neodejde sám, ale se ženou jménem Loana. Tak jim nezbývá než bok po boku putovat nehostinnou krajinou a čelit mnoha jejím nebezpečím jako jsou pravěká monstra, nebo mohutné sopečné erupce. (ČSFD.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jednoznačná inspirace pro RRRrrrr! - kmen čistovlasů a špinavovlasů, Homo sapiens sapiens s nordickými rysy, načesané holky z Playboye v kožešinových bikinách, souboje dinosaurů a s dinosaury, celková šedesátková haluzácká stylizace..., no prostě trash se vším všudy. Doporučuji jako skvělou komedii. 30% ()

topi 

všechny recenze uživatele

Neandertálkyně v čele s nádhernou Raquel Welch vypadají jakoby vypadly z časopisu Playboy a někteří neandertálci moc divoce taky nevypadají. Jako Hammerovská fantasy a dobrodružství z daleké minulosti, kde se vyskytují různá pravěká monstra v trikové režii Raye Harryhausena je to pohodovka a některé souboje připomínají Zemanovu Cestu do pravěku. Celkově ale slabší Harryhausenovka. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Film, vedle kterého vypadá Zemanova Cesta do pravěku jako paleontologický dokument. Don Chaffey popustil uzdu své fantazie a vykreslil dobu začátku paleolitu neodolatelně naivním způsobem. Muži jsou zarostlí, agresivní a sobečtí - sotva víc než zvířata. A jejich protějšky jsou krásné, pečlivě upravené, empatické a mírumilovné. Dřív, než se absolventky gender studies vášnivě vrhnou na scénář a začnou ho nekriticky velebit, tak se sluší poznamenat, že všechny ženské postavy je potřeba neustále zachraňovat před různými krvelačnými monstry, především dinousary, sveřepě odmítajícími vyhynout. Nechybí ani žárlivá scéna a souboj o vysněného krasavce a závěrečné nevyhnutelné podvolení se nejudatnějšímu bojovníkovi. Tak to už to tehdy v těch divokých šedesátých letech chodilo. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Viděno kdysi dávno. Přišlo mi to fakt neskutečně debilní. Nicméně Raquel je překrásná a výhoda je v tom, že k filmu nepotřebujete titulky. Postavy tam jen vydávaj různý skřeky. Triky stojej za hovno. Ať si řiká, kdo chce, co chce, ale ty různý boje s ještěrkama, tyranosaurama a podobně jsou spíš k smíchu. Je to holt 40 let starej film. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie. Až na tie vizuálne, animované efekty, ktoré tu boli skôr len rušivý element, som si užil celkom príjemný a zaujímavý príbeh, v ktorom si divák nájde všetko možné - od bratskej nenávisti, zrady, pomsty, lásky... až po žiarlivosť a konečné "prírodné" zúčtovanie. A to som si myslel, že sa budem trocha nudiť, ale viete čo, nenudil som sa ani chvíľu. Obsahová stránka bola teda fajn. Škoda tých animácií, to už sa mi viac páčili napr. v Zemanovej Ceste do praveku (1955). V porovnaní s týmto snímkom boli nadčasové. 65/100 ()

Galerie (93)

Zajímavosti (11)

  • Exterierové scény byly natáčeny na Kanárských ostrovech uprostřed zimy. (Karlos80)

Související novinky

Zemřela herečka Raquel Welch

Zemřela herečka Raquel Welch

15.02.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřela v kalifornském Los Angeles po krátké nemoci americká herečka, modelka a sexsymbol přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, Raquel Welch. Smutnou… (více)

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (více)

Reklama

Reklama