Reklama

Reklama

Milostný příběh může být natolik emotivní, že divákům způsobí hluboký osobní prožitek. Snímek Zamilovaní z dílny režiséra Drakea Doremuse krásně ukazuje, jak je první skutečná láska vzrušující, blažená a zároveň zničující. Když se britská studentka univerzity v Los Angeles Anna (Felicity Jonesová) zamiluje do svého amerického spolužáka Jacoba (Anton Yelchin), vrhnou se ti dva do vášnivého a život měnícího vztahu. Jenže brzy budou rozděleni, protože Anna poruší podmínky pro udělení víza. Film Zamilovaní zkoumá, jak dvojice čelí opravdové zkoušce, když má být každý z nich sám a přitom zůstat spolu. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (162)

Sufferer 

všechny recenze uživatele

Od samého začiatku sa Drake Doremus náhlivo, ale sledom hodnoverných ľudských okamihov a vedenia mladých protagonistov k civilnému prejavu púšťa do stavby krásneho romantického hradu z piesku. Jeho krehkosť ako prílivová vlna oceánu preveruje Jennifer Lawrence, ktorá osudový vzťah rozdeľuje a moju filmovú idylku rúca. Viac než scenáristickým prechmatom alebo stratou režisérskej koncentrácie, vedľajšou vzťahovou líniou s Antonom Yelchinom v snímke Bobor, kde to iskrilo na všetky strany. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Vývoj jednoho vztahu, který je režírován imigračními úředníky, jednou velkou louží, důvěrou a tolerancí obou hrdinů. Malý film, který je natolik ze života, že působí jako reality show točená několik let, kde se on i ona k sobě neustále vracejí, a to ať už kvůli své naivitě a přemrštěným očekáváním z lásky nebo kvůli tomu, že už prostě mohou a tak budou spolu, jak se od nich očekává. Takovej vztah a okolnosti jim v životě dokážou udělat emocionální, profesionální a hodnotovej nepořádek, že po tom všem si vlastně říkáte, jestli to za to vůbec stojí. Podle mě se jedná o skvělý film, který mě díky své formátové a vlastně i obsahové skromnosti a přirozenosti převálcoval víc, než kdejaký uslzený hollywoodský biják s mnohamilionovým rozpočtem. Takhle nějak to prostě je, akorát nevim jestli bohužel či bohudík. (Jestli toužíte po pocitové komparaci tak tenhle film alespoň ve mě vyvolal to samé jak 500 dní se Summer.) ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Dialogy povrchní, skoro bych řekla, že stupidnější do scénáře snad ještě nikdo nikde nenapsal. Střihy mezi různými životními obdobími byly nezvyklé, kdy jsem se zpočátku snažila zachytit vo co go - kdo, kde a s kým. Chyběly mi tam ty spojovací součástky. Na druhou stranu to člověka donutí přemýšlet a představovat si jak k dané změně došlo a stejně ... tohle musí dojít přece každému. Ten film rozhodně není komplikovaný. Co mě tedy mohlo donutit složit k nohám Draka Do-re-ma své čtyři hvězdy? Hluboký vnitřní pocit snad soucitu, když vidím kolik byrokratických komplikací stojí mezi dvěma zamilovanými lidmi z rozdílných kontinentů. Patrně v tom příběhu nešlo o nic míň než se vcítit do jejich nelehké situace. Byl to běh na dlouhou trať a přes překážky, jenž jim byly kladeny a jejich překonávání, které bylo na jejich věk sice předvídatelné, ale ten vnitřní boj sám se sebou nebyl nikterak jednoduchý. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Vcelku milý nezávislý film zaobírající se tématikou, která mě vždycky dost zajímala. Aneb jaké to je, když Vás od lásky dělí oceán..Taková nenápadná tichá podívaná, ve které se vlastně moc neděje, ale strašně oceňuji, že celý příběh působí tak reálně;obešlo se to i bez většího sentimentu. Což je na jednu stranu možná špatně v době, kdy se Anna s Jacobem rozcházejí a místo aby se to snažili nějak slepit, vzdávají to a jdou se vybrečet na rameno někomu jinému (tedy jen do doby,než se ten druhý zase ozve). Jennifer Lawrence mi v téhle roli bylo dost líto..Každopádně takový je holt život. Konec je nijaký,ale docela se tam hodil,happy end bych asi neunesla.. Jinak Britka Felicity byla moc sympatická, narozdíl od jejího hereckého partnera, kvůli kterému bych já osobně ani omylem neopustila Londýn. Každopádně vztahové filmy já můžu a tak tedy trochu nadhodnotím a se zavřenýma očima dávám čtyři. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Porušení vízových podmínek a je z toho oceán vzdálenosti. V melancholii zabalená romantická záležitost, která si žije svým nenápadným životem a moc se neohlíží na to, co si všichni kolem myslí. Snímá dvě postavy, britskou vysokoškolačku a jejího spolužáka v Los Angeles. Jedna hloupá chyba je poznamená na další roky, kdy musejí být od sebe, míjejí se i scházejí, lezou do postele s jinými, snaží se posunout dál, zapomenout. Pojetí a styl, jakým je snímek zpracovaný, mi náramně sedlo, potěší i kvalitní hudba a herecké obsazení (nejznámější z ansámblu Jennifer Lawrence tu hraje druhé housle a ramínko na vyplakání), kterému vévodí přesvědčiví a civilní Felicity Jones a Anton Yelcin. Konec je nijaký (u mě spíš naznačující, že ono to nějak půjde), což je vlastně nakonec dobře!! ()

Galerie (12)

Zajímavosti (9)

  • Film bol natočený lacnou kamerou Canon EOS 7D DSLR. (Sufferer)
  • Film je inšpirovaný životnými skúsenosťami režiséra Drakea Doremusa, ktorého manželka Desiree mala imigračné problémy v USA. (Sufferer)
  • Keď sa Annin (Felicity Jones) otec pýta Jacoba (Anton Yelchin), ktorá whisky mu chutí najviac, ten odpovie Laphroaig. Je to jednosladová škótska whisky, najčastejšie desaťročná. (sWONDER)

Související novinky

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

04.05.2014

Drake Doremus je jeden z mála filmařů, kteří dosáhli uznání již před svými třicátými narozeninami. Režisér, který sklidil velký úspěch na Sundance festivalu s filmem Zamilovaní se i svým následujícím… (více)

Reklama

Reklama