Reklama

Reklama

Milostný příběh může být natolik emotivní, že divákům způsobí hluboký osobní prožitek. Snímek Zamilovaní z dílny režiséra Drakea Doremuse krásně ukazuje, jak je první skutečná láska vzrušující, blažená a zároveň zničující. Když se britská studentka univerzity v Los Angeles Anna (Felicity Jonesová) zamiluje do svého amerického spolužáka Jacoba (Anton Yelchin), vrhnou se ti dva do vášnivého a život měnícího vztahu. Jenže brzy budou rozděleni, protože Anna poruší podmínky pro udělení víza. Film Zamilovaní zkoumá, jak dvojice čelí opravdové zkoušce, když má být každý z nich sám a přitom zůstat spolu. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (162)

milancecil 

všechny recenze uživatele

273. Velmi silný a současný příběh, ztvárněný s takovou dech beroucí přesvědčivostí, je možné jen užasnout, téměř jen dokumentární formou vyprávěný příběh nás vtahuje do skutečností, které do nás dokáží snadno proniknout a nečekaně hluboko zasáhnout, stále a stále si ho v sobě i po několikátém zhlédnutí musím zpracovávat, kolik bolesti a strádání musí dnes právě takové vztahy unést, jak početným překážkám a těžkostem lidé dnes čelí, tak moc by chtěli být spolu, milovat se, nechat své city vzájemně růst a nemohou nebo nesmí, stále je něco nebo někdo svou krutou zlovůlí od sebe odděluje, nutí jen přežívat v odloučení, aby trpěli, aby podstupovali takové nesmyslné zkoušky, je to obraz doby, ve které moc zla tak pronikavě sílí, nesvoboda, jen život na roztodivná povolení, s omezeními a množstvím zákazů, pod hrozbou pokut a trestů, jen a jen, aby lidé nemohli plně prožívat své právo na životní štěstí, na naprosté naplnění života radostí, jen moc byrokracie, se stále silnějším uvědoměním v sobě vnímám ten smutek a tíseň, vždyť původní příčinou všeho následného trápení bylo jen nedodržení omezujícího předpisu, překročení lhůty platnosti studentského víza, a viníci toho všeho zla zůstávají nepotrestáni, dále nám jen více a více škodí a ničí naše životy!!! (9/10) ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Jennifer Lawrence se srdce neláme! Natožpak hned dvakrát! Hlavní sila filmu tkví v pocitech a obličejových grimasách postav. Jakmile však dojde na mluvení, tak se to kouzlo během celého onoho romanticko-smutného příběhu poněkud ztrácí a obzvlášť Jacob mi leze na nervy. Chválím konec, ale jelikož nejsem moc fanda otevřených závěrů, mohlo to být ještě trošku více dotaženější. ()

Reklama

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Na první pohled mě film zaujal. Ale opět jsem měla velké očekávání a začalo mě to nudit už po 10ti minutách. Dějově je to zpracovaný dost divně, hlavně na začátku. Začala jsem uvažovat, že to radši vypnu a pustím si něco jiného. Nakonec jsem se přemohla a film dokoukala. Vůbec bych se nezlobila, kdyby ve filmu bylo víc hudby. Člověk by u toho aspoň tolik neusínal. Dost mi vadila i ta sekaná a amatérská kamera. A výkony herců byly podle mě hodně nepřesvědčivý. Moc jsem jim nevěřila. Smích hlavní herečky Felicity Jones byl hodně trapný a nepřirozený. Ve filmu Holka s prknem se mi líbila víc. Celkově je to film naprosto o ničem. Ale 40% dám. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Velmi jednoduché a na pohlaď sympatické. Príbeh nie je zlý a je to zrežírované celkom dobre na to že sa tam dokopy nič moc neudeje. Hlavne postavy sú fajn a rovnako tak aj herci, ktorý ich hrajú, ale hlavný problém vidím v tom, že za celý čas je to rovnaké. Skratka taká (dobrá) obyčajné pravdivá dráma, ktorá ničím neprekvapí. 70% - 3* ()

NJD 

všechny recenze uživatele

Zajímavý. Hlavním důvodem, proč jsem se na film kouknul bylo, že v něm hraje moje oblíbenkyně Jennifer Lawrence, která zde však byla naprosto zastíněna vynikajícím výkonem Felicity Jones. Takže místo utvrzení se v mojí platonický lásce k Jennifer jsem si našel nový prototyp ideální filmové holky - Felicity. Jestli totiž někdy byla nějaká holka ve filmu k sežrání, tak jedině ona v Like Crazy :) Na filmu samotném se mi líbila taková ta pohodovost, nenucenost a taky neklišoidnost. Prostě pokud si chcete pustit zajímavou a neprofláknutou romantiku, více co dělat... :) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (9)

  • Film je inšpirovaný životnými skúsenosťami režiséra Drakea Doremusa, ktorého manželka Desiree mala imigračné problémy v USA. (Sufferer)
  • Režisér Drake Doremus ukázal hrubý střih filmu před uvedením na Sundance Film Festival svým bývalým studentům. (zuza99)
  • Keď sa Annin (Felicity Jones) otec pýta Jacoba (Anton Yelchin), ktorá whisky mu chutí najviac, ten odpovie Laphroaig. Je to jednosladová škótska whisky, najčastejšie desaťročná. (sWONDER)

Související novinky

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

04.05.2014

Drake Doremus je jeden z mála filmařů, kteří dosáhli uznání již před svými třicátými narozeninami. Režisér, který sklidil velký úspěch na Sundance festivalu s filmem Zamilovaní se i svým následujícím… (více)

Reklama

Reklama