Reklama

Reklama

Milostný příběh může být natolik emotivní, že divákům způsobí hluboký osobní prožitek. Snímek Zamilovaní z dílny režiséra Drakea Doremuse krásně ukazuje, jak je první skutečná láska vzrušující, blažená a zároveň zničující. Když se britská studentka univerzity v Los Angeles Anna (Felicity Jonesová) zamiluje do svého amerického spolužáka Jacoba (Anton Yelchin), vrhnou se ti dva do vášnivého a život měnícího vztahu. Jenže brzy budou rozděleni, protože Anna poruší podmínky pro udělení víza. Film Zamilovaní zkoumá, jak dvojice čelí opravdové zkoušce, když má být každý z nich sám a přitom zůstat spolu. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (162)

misterz 

všechny recenze uživatele

Pohodová romanca, ktorá donúti diváka trochu popremýšľať. Ono vzťah na diaľku je samo o sebe dosť komplikovaná téma, ktorá často slúži ako vďačný námet pre film. Nepríjemne ma tu ale prekvapil nešikovný strih, niekedy mi trochu trvalo, kým som sa zorientoval v tom, do akého životného obdobia oboch hrdličiek ma to práve hodilo. Dialógy mi tiež často prišli povrchné, na to aká zaujímavá téma tu bola to chcelo niečo hlbšie. Nosná kostra príbehu vrátane samotného záveru však mala hlavu aj pätu, takže to vidím na lepší priemer. 65/100 ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Zamilování je prchlivé a nemusí trvat věčně. To jest náplň a pointa tohoto filmu. Nic víc. Autor chtěl zkrátka divákům toto sdělit prostřednictvím filmu, který možná určitý alternativněji laděný okruh diváků. Není to typicky mainstreamová záležitost, spíš takový lehký americký nezávislák. Herci ok, akorát mě zamrzela malá role Jennifer, která neměla šanci cokoliv předvést, krom svých krásných očí. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Drake Doremus svým Like Crazy již na počátku své filmové kariéry dokazoval, v čem bude postupem času patřit k absolutní filmařské špičce, a to v naprosto neuvěřitelně přesvědčivém zpracování emocí, v jeho případě konkrétně tedy co se milostných vztahů týče. Je skutečně až nevídané, jak tento nesmírně talentovaný tvůrce umí pracovat právě s tímto tématem a i v tomto jednom z jeho prvních snímků dokázal doslova zázraky, neboť veškeré přítomné city a lásku mezi ústředním párem mladé dvojice dokázal vážně silným a působivým způsobem přenést z filmu na diváka, respektive já osobně jsem mu zde tu postupně budovanou mezilidskou lásku žral i s navijákem, opravdu upřímně jsem cítil ten silný vztah mezi hlavními postavami, včetně jeho postupného vývoje, a se všemi nástrahami, kterým byla ona dvojice podrobena. A důvod je přitom tak jednoduchý, Drake Doresmus totiž jednak točí skutečně lidské, reálné a uvěřitelné příběhy, se kterými se dá velice lehko ztotožnit, jelikož prostě přesně takto to mezi lidmi do posledního puntíku chodí, a jednak má i neuvěřitelný čich na herce, kdy konkrétně zde vážně upřímně excelují křehoučká Felicity Jones a velmi sympatický Anton Yelchin, kdy se mi snad ani nechce věřit, že mezi nimi něco nebylo i ve skutečnosti na place při natáčení, neboť ta přesvědčivost, jak moc se milují, působila opravdu zatraceně silně a především věrohodně. Hledat zde každopádně nějakou promyšlenější zápletku nemá ale určitě cenu, tento snímek je totiž skutečně jen a pouze o zobrazení a vývoji lásky dvou lidí, nic dalšího tento snímek skutečně nenabízí, krom tedy již počínajícího velice osobitého a charakteristického tvůrčího stylu, jenž skvělý Drake Doremus každým svým dalším filmem jen vybrušuje k ještě větší dokonalosti a mě baví víc a víc. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem měla vyhlídnutý už dlouho a nevím proč, jsem si vzala do hlavy, že to špatně dopadne, tak se mi na to nechtělo dívat. Ale slyšela jsem poslední dobou docela kladné reakce, tak jsem se na to podívala. Pořád jsem čekala a čekala, až mě to začne bavit a ono nic. Z celého filmu stáli za to jen Anton Yelchin a Charlie Bewley, jinak nic. Felicity Jones mě byla celý film neskutečně nesympatická a ještě, když hrála takovou strašnou roli, fakt jsem měla chuť jí v mnoha scénách profackovat. A když to skončilo, tak jsem asi minutu zůstala koukat na obrazovku a v hlavě mi zněla jediná věta 'what the hell?' Opravdu příšerný konec filmu, který už nikdy v životě nechci vidět. Je to něco mezi 2* a 3* dala bych tomu 2*, ale existujou i horší filmy. Hodně SLABÉ 3* ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Milostný príbeh môže byť natoľko emotívny, že divákom spôsobí hlboký osobný prežitok. Snímka Šialene zamilovaní z dielne režiséra Drakea Doremusa však nudne ukazuje, ako je prvá skutočná láska vzrušujúca, blažená a zároveň zničujúca. Keď sa britská študentka Anna zamiluje do svojho amerického spolužiaka Jacoba, vrhnú sa tí dvaja do vášnivého a život meniaceho vzťahu. Film Šialene zamilovaní skúma, ako dvojica čelí naozajstnej skúške, keď má byť každý z nich sám a pritom zostať spolu. Prvé čo ma zarazilo bol taký divný strih. Potom preskakovanie a vynechávanie dôležitých bodov, ktoré boli nahradené bežnými prechádzkami mestom a prírodou. To však možno vidieť v každom druhom klipe pop music. Celý ten film bol totálne divný, tie party, stretávanie sa, ich správanie, inu svet vyššej nižšej triedy. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (9)

  • Keď sa Annin (Felicity Jones) otec pýta Jacoba (Anton Yelchin), ktorá whisky mu chutí najviac, ten odpovie Laphroaig. Je to jednosladová škótska whisky, najčastejšie desaťročná. (sWONDER)
  • Film bol natočený lacnou kamerou Canon EOS 7D DSLR. (Sufferer)
  • Jde již o druhou spolupráci Jennifer Lawrence a Antona Yelchina v jednom roce. Jejich druhý společný film, který nese název Pan Bobr (2011), natočila herečka Jodie Foster. (=woody=)

Související novinky

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

04.05.2014

Drake Doremus je jeden z mála filmařů, kteří dosáhli uznání již před svými třicátými narozeninami. Režisér, který sklidil velký úspěch na Sundance festivalu s filmem Zamilovaní se i svým následujícím… (více)

Reklama

Reklama