Reklama

Reklama

Legendární parta

  • USA Rise of the Guardians (více)
Trailer 3

Před dávnými časy si kouzelný Měsíc vybral strážce, kteří bdí nad dětmi z celého světa, chrání je a naplňují je údivem, nadějí a sny. Strážci Santa Claus, Sandman, Velikonoční králík a víla Zuběnka jsou parta pohádkových stvoření, která ovládají speciální schopnosti. Musí ale rychle spojit své síly, aby porazili zlého ducha Pitche, který přebírá vládu nad světem tím, že v dětských srdcích vzbuzuje strach. Měl by se k nim přidat i Jack Frost. Ten ovšem o práci strážce nestojí, smyslem jeho života není chránit děti, ale bavit se a provádět mrazivé neplechy... (TV Nova)

(více)

Videa (44)

Trailer 3

Recenze (436)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Musím o jednu hvězdu nadhodnotit, protože animák, který by měl úplně jiný koncept než většina dnešních pohádek a nesnažil se mi vštípit nějaké mravní ponaučení, tu nebyl už sakra dlouho. Rebelka, Na vlásku (přestože ta je povedená), nebo Croodsovi - všechny jsou jako podle nějaké šablony. Ale Rise of the Guardians, to je jiná. Konečně! Nemluvě o vizuálu, lepší a realističtější jsem u animáku prozatím neviděla. Mimo to film přímo srší nápady - potetovaný a drsný Santa-Rusák (jen ten nesantovský obleček mi nepadl do oka), Jack Frost, Sandy man nebo zeměkoule se světýlky (=věřícími dětmi) ? Jednoduše unikátní. Mimochodem, u tohoto kousku obzvlášt doporučuji původní dabing a to kvůli přízvukům :) ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Pro mě téměř na plný počet. Výborná animovaná zábava, kde je střetů "kouzel" více než ve všech dílech H.Pottera dohromady. Zapracování lehce moderního kabátu, pokérovaný Santa s pirátskými mačetami a turbo sáňkami, je velmi zdařilé, nenáslné a vyloženě baví. Celé pojetí filmu je originální, nápadité a se svěžím akčním nádechem, který skvěle funguje. Postavy jsou parádní jak charakterově, tak vizuálně. Děj samotný je taky dobře svérázně napsaný, je jak dětský, místy pochmurný, tak akční, dojemný, správně vánoční a dobře zakomponovaný s příběhem Jacka Frosta a hledání sebe sama. Mě se to hodně líbilo. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Legendární parta je solidně natočený animák, který nepostrádá jak vtipné scény, tak megaakční sekvence, při nichž se mi tajil dech. Jednoznačně nejsympatičtější postavou byl pro mě Sandman, který budil dojem roztomilého panáčka, ale když šlo do tuhého, tak to uměl parádně roztočit. Jack Frost byl rovněž sympaťák a nejvtipnější byl Velikonoční zajíc ("To je ale kosa!", "Asi vrhnu mrkev!"). Animace se mi celkově velmi líbila, a i když se tvůrci nevyhnuli pár poučným a sentimentálním scénám, tak i přesto si mě tento film získal. Milá oddychovka, která ve mně vyvolala smích, radost, smutek i napětí. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Bez debat jeden z nejlepších animáčů od dob prvního Shreka.Poslední dobou nám tvůrci animovaných filmů tlačí do hlav samá moudra, klišé, nudu, šeď a tunu moralit na úkor srandy.Legendární Parta je jako svěží vítr, který rozčechral čím dál tím hlubší dno župmy americké animované produkce.Především za to může výtečný příběh a napínavý a dobrodružný scénář.Samozřejmě je tam celkové poselství o soudržnosti a duchu vánoc, to ovšem pokládám za důležité a to především pro ty nejmenší diváky, které film může na tohle téma výborně připravit.Atmosféra je úžasná a jak deprese tak i bez moc a strach se tvůrcům podařilo perfektně našroubovat s elitní plejádou výjmečných postaviček a charakterů a jako bonus neskutečná porca zábavy a to především díky výtečnému Velikonočnímu Zajíčkovi, kterej byl tak hustej a nahláškovanej, že se minimálně vyrovná Oslíkovi ze Shreka.Legendární Parta pro mě byla dokonalé překvapení, u kterého sme se celá rodina krásně bavila a s chutí se k tomu kdykoliv vrátím.99%. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Za rok 2012 asi ten nejnudnější animák, který jsem viděla. Dabing parádní, animace též, ale ten příběh byl tak nezajímavý, že jsem ho poslední půlhodinku doslova prozívala a bylo mi šumák, jak dopadne. Velká škoda, protože naopak 3D: ***** je u tohohle animáku společně s Na Vlásku to nejlepší, jakého se mi zatím dostalo. Výborné efekty i pestrost od začátku do konce! ()

Galerie (72)

Zajímavosti (20)

  • Bunnymund v jedné ze scén upozorňuje frází 'Vy nechcete závodit se zajícem', což je humor, který pochopí jen ti, kteří znají situaci za ním. Na Aesopovi bajky, kde závodila želva a zajíc, totiž nevyhrál zajíc jak by mnozí očekávali, ale želva. (betyn)
  • Toothiana (Isla Fisher) je kombinací člověka a kolibříka. (josefklimes)

Související novinky

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama