foto

Ian McShane

  • nar. 29.9.1942 (74 let)
    Blackburn, Lancashire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ian McShane se narodil 29. září v Blackburnu ve Velké Británii. Navštětovoval Royal Academy of Dramatic Arts a debutoval filmem The Wild and the Willing v roce 1962. Do osmdesátých let se objevoval především v méně známých filmech, za zmínku potom stojí snímky jako BITVA O BRITÁNII (1969), KONEC SHEILY (1973) nebo VÝKUPNÉ (1975).

I na začátku osmedesátých let se McShane ztvárňoval především epizodní role v méně známých seriálech a několik menších rolí ve filmech. Až do roku 1986, kdy stanice BBC uvedla seriál z vlastní produkce Iana McShana - LOVEJOY, který McShanea proslavil ve Velké Británii, a který běžel až do roku 1994. Během jeho natáčení se také McShane objevil v seriálech jako DALLAS, MIAMI VICE nebo COLUMBO. Po ukončení Lovejoye se v roce 1996 krátce objevil v hlavní roli seriálu MADSON, který byl po odvysíláni šesti epizod stažen. Na konci devadesátých let si zahráll ve filmu BABYLON 5: ŘEKA DUŠÍ a v seriálu THE NAKED TRUTH.

Po přelomu tisíciletí následovali role ve filmech SEXY BESTIE, AGENT CODY BANKS a v seriálu ZÁPADNÍ KŘÍDLO. V roce 2003 ztvárnil McShane jednu z hlavních rolí v Britském seriálu TRUST, který byl opět po odvysílaní šesti epizod stažen. Úspěšný restart jeho seriálové kariéry se tak konal až o rok později se startem seriálu DEADWOOD, ve kterém McShane ztvárnil ve všech šetatřiecti epizodách Ala Swearengena.

Seriál skončil v roce 2006 a McShane se začal více věnovat filmům. Těmi byly například NÁVRAT NA VRCHOL (2006), SÓLOKAPR (2006), SHREK TŘETÍ (2007) a ZLATÝ KOMPAS (2007). V roce 2008 to poté byl Andersonův remake DEATH RACE a animovaný KUNG FU PANDA. O rok později následovala další titulní role v dalším divácky neúspěšném seriálu - KINGS. Ve stejném roce si zahrál také s Renée Zellwegerovou ve filmu PŘÍPAD ČÍSLO 39. V druhé polovině roku 2010 se McShane objeví v seriálu produkovaném společností Ridleyho Scotta - THE PILLARS OF THE EARTH. Dále se počítá s jeho hlasem do pravděpodobně posledního pokračování SHREKA a nově se připojí k Johnnymu Deppovi a Penelope Cruz v pokračování PIRÁTŮ Z KARIBIKU.

Sony1994

Herecká filmografie

Filmy

2017 Jawbone
John Wick 2
Pottersville
2016 Grimsby
The Hollow Point
2015 Bilal: A New Breed of Hero
Road to Capri
2014 Hercules
John Wick
Niño, El
Zuřivá salsa
2013 Jack a obři
2012 Sněhurka a lovec
2011 Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna
2010 Čarodějův učeň
2009 Koralína a svět za tajnými dveřmi
Případ číslo 39
Revanš
2008 Kung Fu Panda
Rallye smrti
2007 Pirát silnic
Probuzení tmy
Shrek Třetí
Zlatý kompas
2006 Návrat na vrchol
Sólokapr
2005 Nine Lives
2003 Agent Cody Banks
Nemesis
2002 Bollywood Queen
Muž a chlapec (TV film)
2000 Sexy bestie
1999 D.R.E.A.M. Team (TV film)
1998 Babylon 5: Řeka duší (TV film)
1995 Soul Survivors (TV film)
1994 Kdo nehraje, nevyhraje (TV film)
1992 Con Man
1990 Columbo: Odpočívejte v pokoji, paní Columbová (TV film)
Perry Mason: Případ skrývané totožnosti (TV film)
1989 Záhada Dicka Francise: Motiv koní (TV film)
Záhady Dicka Francise: Cena krve (TV film)
Záhady Dicka Francise: Hra s čísly (TV film)
1988 Great Escape II: The Untold Story, The (TV film)
1987 Lupič z povolání
1986 Rocket to the Moon (TV film)
Vraždy v ulici Morgue (TV film)
1985 Braker (TV film)
Too Scared to Scream
1984 Torchlight
Zkouška neviny
1983 Bez šance
Grace Kelly (TV film)
1982 Letter, The (TV film)
1981 Cheaper to Keep Her
1980 High Tide (TV film)
1979 Yesterday's Hero
Zlaté stoky
Železná maska
1978 Pirate, The (TV film)
1977 A Month in the Country (TV film)
Code Name: Diamond Head (TV film)
Ježíš Nazaretský (TV film)
1975 Journey Into Fear
Lives of Jenny Dolan, The (TV film)
1974 Výkupné
1973 Konec Sheily
1972 Left Hand of Gemini
Sitting Target
Whose Life Is It Anyway? (TV film)
1971 Freelance
Villain
1970 Ballad of Tam Lin,The
Kočičko, kočičko miluji tě
1969 Bitva o Británii
Jestliže je úterý, musíme být v Belgii
1968 Funeral Games (TV film)
1966 Sky West and Crooked
1965 Pleasure Girls, The
1963 Funny Noises with Their Mouths (TV film)
1962 Wild and the Willing, The

TV seriály

2017 American Gods (TV seriál)
Come to Jesus (E08)
A Prayer for Mad Sweeney (E07)
A Murder of Gods (E06)
další epizody (8)
2016 Doctor Thorne (TV seriál)
Hra o trůny (TV seriál)
Zlomený muž (S06E07)
2015 Ray Donovan (TV seriál)
Pohrabáč (S03E11)
Jedna noc v Jerevanu (S03E10)
Tulipán (S03E08)
další epizody (9)
2012 American Horror Story (TV seriál)
Ramínko (S02E09)
Nesvatá noc (S02E08)
2010 Pilíře Země (TV seriál)
2009 Kings (TV seriál)
2004 Deadwood (TV seriál)
2003 Trust (TV seriál)
2002 Zóna soumraku (TV seriál)
2001 In Deep (TV seriál)
Zloději (TV seriál)
1999 Spongebob v kalhotách (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
1996 Madson (TV seriál)
1995 The Naked Truth (TV seriál)
1990 Chillers (TV seriál)
1989 Tulák Charlie Chaplin (TV seriál)
1988 Dirty Dozen: The Series (TV seriál)
War and Remembrance (TV seriál)
1987 CBS Summer Playhouse (TV seriál)
1986 Lovejoy (TV seriál)
1985 Evergreen (TV seriál)
Léta Páně (TV seriál)
1984 Miami Vice (TV seriál)
1983 Bare Essence (TV seriál)
1982 Marco Polo (TV seriál)
1980 Magnum (TV seriál)
1979 Minder (TV seriál)
1978 Armchair Thriller (TV seriál)
Dallas (TV seriál)
Disraeli (TV seriál)
Will Shakespeare (TV seriál)
1977 Fantastická cesta (TV seriál)
Kořeny (TV seriál)
1976 Most Wanted (TV seriál)
1975 Matt Helm (TV seriál)
Space: 1999 (TV seriál)
1974 Police Woman (TV seriál)
1969 ITV Saturday Night Theatre (TV seriál)
1968 Rogues' Gallery (TV seriál)
1967 ITV Playhouse (TV seriál)
Wuthering Heights (TV seriál)
1966 You Can't Win (TV seriál)
1964 Redcap (TV seriál)
The Sullavan Brothers (TV seriál)
The Wednesday Play (TV seriál)
1963 First Night (TV seriál)
1962 Z Cars (TV seriál)
1956 Armchair Theatre (TV seriál)
1955 ITV Play of the Week (TV seriál)

Dokumentární

2011 Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides 35mm 3D Special (TV film)
2005 Making 'Deadwood': Season Two (TV film)
2004 War & Remembrance: Behind the Scenes
1992 HBO First Look (TV seriál)

TV pořady

2011 Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2007 Dame Edna Treatment, The (TV pořad)
2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
2003 Real Time with Bill Maher (TV pořad)
2001 Friday Night with Jonathan Ross (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1996 The Daily Show (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)

Režijní filmografie

TV seriály

1986 Lovejoy (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(27)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace