Reklama

Reklama

Moje ségra má prima bráchu

  • USA The Skeleton Twins (více)
Trailer

Maggie (Kristen Wiig) a Milo (Bill Hader) žijí odděleně několik let. Jednoho dne oba jen o vlásek uniknou smrti a nečekané setkání je donutí zamyslet se, proč jejich životy nabraly tak špatný směr. A právě ve chvílích, které tráví spolu, pochopí, že klíč k nápravě jejich životů se skrývá v nápravě jejich vztahu. (Bontonfilm)

Videa (5)

Trailer

Recenze (91)

larelay 

všechny recenze uživatele

Milovo hudobno-tanecne vystupenie bolo to najkrajsie surodenecke vyznanie lasky, ake som kedy videla. zasluzenych 5 hviezd, absolutne bez zavahania. Kristen, Luke a Bill, trojka k zulibani. uzasna chemia medzi hercami, vtipne momenty striedali tie vazne, ziadne hluche miesto, ziadne trapnosti, ci zbytocne reci. no nadhera. PS: ten, kto vymyslal cesky preklad by mal bud menej fetovat alebo naopak viac. what the hell? ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Po dramaturgický stránce nic moc objevnýho - po pokusu o sebevraždu si veme ségra svýho dlouho neviděnýho bráchu k sobě, aby na něj trochu "dohlídla". Ale nakonec vyplyne na povrch, že brácha neni jedinej, kdo má problémy. Oba se snažej svoje problémy nějak řešit a při tom zjistěj, že by se měli vídat častějc. Na vyšší level však snímek táhnou perfektní herecký výkony Billa Hadera a Kristen Wiig (kterejm úspěšně asistuje Luke Wilson), díky čemuž jsou postavy hodně uvěřitelný a "obyčejnost" prezentovanejch životních příběhů má tak svoje kouzlo, čtyři slabší hvězdy. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Čistokrevná tragikomedie, která má možná o něco víc sklon k vážným scénám, nicméně „depkaření“ se s povětšinou černým humorem střídá celkem nenásilně. Překvapil mě docela otevřený konec, ale na to „hlavní“ došlo, takže vlastně proč ne. A pasáž s karaoke byla prostě skvělá (kýčovitá, zábavná a dojemná zároveň, s naprosto přesným vyvážením) a také díky ní film hodnotím slušnými 4*. „Nezaslouží si za ženu děvku.“ – „Nejsi děvka, tak to prosím neříkej.“ – „Vážně? Jak bys to teda nazval?“ „Jsi neposedná žena v domácnosti se sklony ke kurvení se.“ ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že podle názvu (Skeleton Twins - které zvíře dělá ty české překlady názvů?) a prvních pěti vteřin jsem se rozhodl, že se mi ten film bude prostě líbit, a to se taky nějak stalo. Je tam melancholie dětství, podzim a dva sourozenci, co dělají humory, i když nedávno chtěli spáchat sebevraždy -- za mě dobrý. Bill Hader je podloudně sympatický od první chvíle, a na Kristen Wiig je zábavné sledovat, jak se v ní pod vlivem jejího šáhlého bratra probouzí nějaká spontánnost -- takže vás baví koukat na jejich každodenní snahu utéct drobným smutkům, co je obklopují, a fandíte jim, aby konečně dali svoje životy do cajku. Rozporuplné pocity mám jen z konce, protože je přesně do puntíku takový, jaký zhruba od půlky filmu začnete čekat, že bude. Filmy s motivem sebevraždy jsou vždycky trochu laciný trik, protože dělat drama když máte strach, že se vám zabije hrdina, to jde samo; ale Skeleton Twins jsem to nějak odpustil. Asi mám až moc rád kostlivce, podzim a smutný historky z dětství. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Smíchat krutou depresivnost dramatu dvojčat stojících na prahu sebevraždy s příjemným životním nadhledem se zdá nemožné, ale americký nezávislý film s tím nemá žádný problém a The Skeleton Twins je příjemnou tragikomickou záležitostí, která je táhnuta hlavní dvojicí, především však Kristen Wiig, která se věnuje indie scéně jen okrajově, ale pokaždé je to zážitkem. Přestože původní profesí je komička, depresivní dramata ji opravdu sedí - viz také, podle mě nedoceněný, Hateship Loveship. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie prebiehalo v novembri roku 2012 v newyorskom Brooklyne a trvalo 22 dní. (Patw)
  • Scéna u zubára bola improvizovaná. (dwdb)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno