Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Základní myšlenkou filmu je, že střelná rána, která zasáhla Vinnetoua do těsné blízkosti srdce (ve filmu Vinnetou: Poslední výstřel), nebyla smrtelná! Těžce raněný náčelník se zásluhou medicinmana uzdravil a poté žil mnoho let osamocen v horách. Dále se tu můžeme setkat se synem náčelníka Assiniboinsů Tasha-tunky, Tunkou, kterému je zavražděn přítel z jeho kmene. Vinnetou se vydává po stopách vrahů... (cheyene)

(více)

Recenze (101)

Vojcl odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle snad opravdu někdo nemyslel vážně.. Absolutní zostuzení knižní předlohy i předchozí filmové série.. Takovou slátaninu trapnosti a ubohosti by snad nenatočilo ani desetileté dítě!!! Brice si už snad konečně uvědomil, že sláva náčelníka Apačů je dávno pryč a další pokusy o její obnovení jsou jen dalšími hřebíčky do rakve. Tímhle počinem, ale tu rakev definitivně zavřel a zakopal půl kilometru pod zem.. Tímhle u mne jako herec skončil a s ním všichni co se na téhle frašce podíleli.. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděl...Tvůrcům se podařilo oživit legendu. Výborný nápad nahrát to tak, jakože Vinetouva zachránil medicinman, tohle se povedlo. Začíná to tak, že Vinetů pohřbí svého koně, ale pozor, v zimě! Ne, fakt je tam normálně sníh :o). Dějově to vůbec nezaostává za klasickým Vinetůem, mnohdy to i původního Vinetůa převyšuje. Škoda jen, že se nenatočilo víc dílů s oživlou legendou, kdyby se k tomu dotočily další díly Old Shurhenda, Old Firehenda, byl bych ještě více spokojen. Škoda taky je, že se tady již neobjevil samotný Old Shatterhand, asi si s ním medicinman nevěděl rady... Když si Vinetů nasadil svůj prostřelený oděv, téměř mi slzy vytryskly. Doufám a věřím, že se podobných filmů natočí mnohem víc, protože je to radost sledovat něco tak napínavého, podmanivého, uhrančivého a filmařsky naprosto dokonalého. Všem rozhodně doporučuji toto velkolepé dílo, které je jednoznačně nedoceněné... Wokahéééj! :o) ()

Reklama

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Som zvyknutý na zlé filmy. Vydržím otrasné remakey filmových klasík či vykrádačky slávnejších filmov, no toto bolo na mňa príliš silné kafé. Upozorňujem, že som mal možnosť vidieť len prvý film a na pustenie druhej časti nemám absolútne psychických síl. O čom to kua bolo? Má veterán Pierre Brice nejakú súdnosť? Čo si týmto filmom chceli Nemci dokázať? To je pár otázok, ktoré vám budú premávať hlavou počas projekcie. Tak, ako sa Manituov zub času nekompromisne zahryzol do tváre niekdajšieho lámača sŕdc našich matiek, tak dopadlo aj jeho herectvo. Maximálne fanatický fanúšik po mozgovej mŕtvici môže filmu uveriť. Vinetou sa síce hádže o zem ako zamlada, dokáže zahrabať seba aj koňa čečinou v priebehu okamihu no po všetkých týchto scénach ostáva primrznutý jedine tupý úsmev na tvári. Za druhé. Kde zmizli indiáni? Nehanebný úpadok populácie spôsobil, že aktuálne je k dispozícii ubohá 50-tka. Presne toto je dôkaz toho, keď sa šetrí na všetkom. Mám dilemu, či to pustiť aj mame a zlikvidovať jej glorifikovanú predstavu o neohrozenosti náčelníka Apačov. Som dobrý syn, takže DELETE -> YES a nechám jej radosť pri občasných popoludňajších klasických indiánkach. ()

Markussis 

všechny recenze uživatele

Odjakživa jsem byl fanatickým vyznavačem Vinnetoua. A nebyl jsem vyznavačem pouze Vinnetoua, vždy se mi líbilo, že původní filmové Májovky nebyly jen pouze dobře zpracované, ale měly i výpovědní hodnotu, měly své jasné mírové poselství a vůbec byly obrazem své doby. Toto se mi velmi těžko hodnotí. No, v rámci německé televizní produkce je to naprosto šedivý průměr. Film samozřejmě v základu staví na přítomnosti kultu. Kultu jednoho herce ze 60. let. Už v tom je to směšné. Na druhou stranu však naprosto nevěřím tomu, že kdyby se projektu ujala byť třeba i špičková produkce se všemi potřebnými nástroji, podobného výsledku jako v 60. letech by se stejně nedosáhlo. Samozřejmě nechci omlouvat mizerný scénář, chabou výpravu, ještě slabší herce a naivitu režiséra a také fakt, že do jedné řeky zkrátka dvakrát vstoupit nelze. Toto pořekadlo v tomto případě platí samozřejmě naprosto přesně. Ono už v samotném konceptu je to nerealizovatelné. Na tento film může samozřejmě klidně bežet reklama třeba i v teleshopingu. Důvodem mého hodnocení je pouze a jen obsazení jedné legendy. Nezkoumám onen důvod tohoto obsazení, chovám k onomu kultu stále úctu a sympatie a tak za tři. ()

cheyene odpad!

všechny recenze uživatele

Pokus oživit Vinnetoua bohužel nevyšel. Možná, že kdyby k tomuto počinu nedošlo, bylo by to lepší, ale ani tento neúspěch nemůže vrhnout stín na nezapomenutelné kultovní filmy, které zahájily celou sérii (Poklad na Stříbrném jezeře, Vinnetou, Vinnetou II: Rudý gentleman...). Pokud jde o "návrat Vinnetoua", tak je nutné podotknout, že tvůrci si vymysleli dost zajímavý příběh (Vinnetou nezemřel, ale uzdravil se...atd.) a zkusili diváky zaujmout větší krutostí - skalpování s poměrně podrobným záběrem (to je také jediné, co mi utkvělo v hlavě z celého filmu). I když ocením nápad a celý tento pokus o oživení náčelníka Apačů, všech žijících Mescalerů, tak z "kategorie" ODPAD se asi nedostanem.... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Myšlenka nechat Vinnetoua znovu ožít pocházela od redaktora ZDF Clause Belinga a berlínské producentky Reginy Ziegler. (hippyman)

Související novinky

Pierre Brice 1929 - 2015

Pierre Brice 1929 - 2015

06.06.2015

Po těžké nemoci zemřel v pařížské nemocnici herec Pierre Brice. Představitel legendárního Vinnetoua pocházel ze šlechtické rodiny. Vystudoval herectví a v počátcích se živil jako zpěvák. Hereckou… (více)

Reklama

Reklama