Reklama

Reklama

Chytrá, neuctivá a nadčasová komedie o tom, jak je nesnadné přežít střední školu, když vás spolužáci nechápou, rodiče jsou šílení a jediné, co máte, jsou vaše sny. Maturant Carson Phillips (Chris Colfer) byl předurčen k velkým věcem, které mu jeho omezené maloměsto nemůže nikdy poskytnout. Byl na cestě na vrchol, ale osud s ním měl jiné plány - náhle ho zabil blesk na školním parkovišti. Carson demonstruje, že život je to, co se děje, když jste příliš zaneprázdněni plánováním budoucnosti - vypráví poslední týdny svého života prostřednictvím vtipných a bystrých vzpomínek, včetně cíleného vydírání namířeného na populární studenty ve škole, které vymyslel se svou nejlepší kamarádkou (Rebel Wilsonová). Neopomíjí ani rodinný život, jenž zahrnuje matku (Allison Janney), kterou více zajímá hrdlo láhve, než synova budoucnost a odcizeného otce (Dermot Mulroney), jenž se zničehonic objeví s těhotnou snoubenkou v závěsu (Christina Hendricksová). (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (102)

bobrux 

všechny recenze uživatele

Jde víceméně o tuctovou středoškolskou taškařici na oblíbené téma "jak se z tragéda stane miláček davu". Naneštěstí někomu toto nedopatření došlo a po brutálním několikavteřinovém brainstormingu se zrodil nápad zahubit hlavního hrdinu hned na začátku bleskem a okořenit děj záležitostmi, na které určitě denně myslí každý dorostenec školou povinný, jako jsou vztahy s rodiči a smysl života. Snaha o vytažení scénáře na dramatičtější úroveň je tak nápadná a účelová, že jsem bohužel na tuto hru odmítl přistoupit. Nicméně film ze školního prostředí, ve kterém se nerozstřikují tělesné tekutiny proudem a neprojevuje fyzická láska do křížku, je dnes celkem rarita. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Asi jsem tak úplně nepochopila, co tím chtěl autor říct. Jako, že dělal scénář sám Chris Colfer, tak dobrý, ale čekala jsem od toho víc. Sám protagonista byl na můj vkus až moc chytrý, čímž působil na ostatní dost arogantně. Tím mi dost připomínal mého spolužáka z gymnázia, který byl fakt super kamarád, ale ostatními byl nepochopen, proto i nesnášen. Nevím, jak by to dopadlo ve skutečném životě, ale tady v tomto filmu, mu nakonec spolužáci dali za pravdu a pochopili, že to s nimi myslel dobře. I takový člověk, který sice působí arogantně a ostatní ho nechápou je pro svět důležitý. Nepochopila jsem význam blesku na začátku, když byl na konci znovu, takže mi to přišlo v samotném výsledku zbytečné. Myšlenka byla dobrá, ale podle mě tu nebyl úplně využit potenciál, jaký tu mohl být. Proto takové hodnocení. ()

Reklama

Katarine 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení. Ani jsem se nemusela popadat za břicho, přesto jsem se bavila dostatečně. Zajímavá myšlenka, lehce netradiční děj a k tomu úžasný Kurt z Glee (Chris Colfer), který si dokonce sám napsal scénář. Jo, tohle fakt můžu. A vzhledem k tomu, jak moc mě film potěšil, snad mu svými čtyřmi hvězdičkami alespoň trochu zlepším celkové hodnocení. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Velice originálně pojatý příběh o středoškolském pisálkovi a "jeho" školním plátku. Originální nejen ve způsobu draftování spolužáků do svého magazínu, nýbrž i v tom, že vypravěč je vlastně mrtvý po zasažení bleskem. Tento fakt se však jeví pro zbytek stopáže absolutně zbytečným (snad až na posledních pět minut), nikam příběh neposunuje a samotná pointa zásahu je tak laciná, že to snad ani tvůrci nemohli myslet vážně. Zbytek však funguje téměř na výbornou a já si tento netradiční příběh z americké střední školy užil. ()

kenileja 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Přemýšlím, kdyby Carsona hrál kdokoli jiný než právě autor scénáře, Chris Colfer, pravděpodobně bych hodnotil úplně jinak. Ačkoli možná nechtěl nebo si to neuvědomoval, právě kvůli němu je ve filmu plno nepříjemného pisklavého řevu a arogantního vysvětlování nepochopení ostatních. Tváří se pořád stejně, jako namyšlený cucák. Chris by neměl vůbec hrát (a už vůbec ne ve filmu podle jeho scénáře). Kdykoli se tam objevil a začal poučovat přemoudřele své vrstevníky, doufal jsem, že ho tam někdo konečně propleskne a dá mu na pusu roubík. Nebylo prostě příjemné se na něho dívat, natož ho poslouchat. Ovšem opravdu jen jeho. Rebel Wilson byla skvělá, do role se naopak více než hodila. Když se celkově zamyslím nad příběhem, vlastně se mi scénář líbí, je to poměrně důmyslně vykonstruovaný příběh o středoškolákovi. Dle mého názoru je Chris spíš spisovatel a dejme tomu scénárista, ale nikoli herec do hlavní role. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Rebel Wilson (Malerie Baggs) bola do filmu obsadená deň pred natáčaním. (dwdb)
  • Film bol kompletne natočený za 12 dní. (dwdb)

Reklama

Reklama