Reklama

Reklama

Neobyčejný život Timothyho Greena

  • USA The Odd Life of Timothy Green (více)
Trailer 1

Když Cindy a Jim Greenovi zjistí, že nemohou mít děti, zhroutí se jim celý svět. Pokoušejí se dál vést normální život, Cindy pracuje v místním muzeu tužek, Jim se vrací ke svému zaměstnání v továrně. Manželé se ale odmítají vzdát naděje a věří, že se jednoho dne vytouženého dítěte dočkají. Sepíšou vlastnosti a povahové rysy svého budoucího dítěte na papír, ten pak vloží do truhličky a zakopou ji na zahrádce. Jedné noci je probudí bouře, a u jejich dveří se objeví chlapec celý špinavý od hlíny. Jmenuje se Timothy, je slušně vychovaný a chová se přátelsky. Cindy je zaskočená, stejné jméno by vybrala i pro svého syna. Jim a Cindy se domnívají, že Timothy utekl z domova, pak ale objeví na záhoně velkou jámu a zjistí, že má Timothy nohy porostlé listy. (TV Nova)

(více)

Videa (39)

Trailer 1

Recenze (278)

Kopik 

všechny recenze uživatele

Spíše taková velice příjemná pohádka s lehce komediálními prvky. Nicméně musím s čistým svědomím říci, že námět a provedení bylo zpracováno parádně, herecké obsazení bylo taktéž velice příjemné. Každopádně daný film malinko sráží až přílišná naivita. Ale mohu opravdu konstatovat, že pro "vypnutí" a odpočinek lze dané dílko jen doporučit. Nicméně pokud vybíráte film dle žánrových označení zde na ČSFD, tak tím bych se příliš neřídil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $51,854,875Tržby Celosvetovo $53,284,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,465,309 //počet predaných kusov 63,737Tržby za predaj DVD v USA $14,929,073 //počet predaných kusov 860,471║ Príjemná oddychovka, ktorá ale nevyužíva naplno svoj potenciál. /60%/ ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi líbil i přes spoustu ale. Jennifer Garner nemám zrovna v oblibě, přesto jsem ji tu s přehledem zkousla, a to samé bych mohla říct o ne zrovna dvakrát sympatickém herci Joelu Edgertonovi. Za to ten kluk CJ Adams, jak jsem se tu dozvěděla, byl skvělý. Jeho ksichty, jak dokázal postavu vykreslit naprosto přesvědčivě alias, že nemá ani páru, jak se normálně chovat, je neuvěřitelně milý a všechno. No prostě splňuje přání svých rodičů. Neskutečný námět, který mě zaujal a sice se smutným koncem, no ale jak se to vezme.....Hello young man. - Hello old boy. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Tak nějak cíleně depresivní ... alespoň dle mého ryze soukromého názoru. Ve své podstatě jde o příběh, který by se chtěl koupat v hřejivých paprscích jara a léta a splněného snu a dětské naivity ... a jako bonus do nich vnést cosi pěkného, cosi lidského a osobního, cosi RODINNÉHO. Namísto toho naráží na nepochopení a neodvratně míří k podzimu - k pestrobarevnému a zdánlivě rozvernému, leč v reálu neúprosnému poutníku, který je předzvěstí zimy a smrti a zmaru. A vy to víte od samotného začátku, takže nějaký přehnaný optimismus by byl dost nemístný. Krom toho: Už vidím, jak by je oba zavřeli, až by byli černí !!! Napřed kdoví jak přijdou k dítěti bez "papírů" (jsme přece součástí vyspělé západní civilizace, a ta si na patřičných úředních "papírech" zakládá, ba co víc - je na nich vystavěná), poté ho zase někde ztratí - a vymyslí si o tom všem naprosto neuvěřitelnou, fantasmagorickou historku. Mrtvolku by sice nikdo, nikdy a nikde nenašel, ale že by nějaké vyšetřování běželo, na to můžete vzít jed. V tom úplně nejlepším případě by skončili v ústavu pro choromyslné ... i se svou pohádkou. A žádné dítě by jim nikdo, nikdy a nikde nesvěřil. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja vážne nechápem dôvody, kvôli ktorým sa Timothy nedostal do našich kín. V multiplexoch máme buď veľkofilmy, alebo filmy nenáročné tak, že sa na ne nedá pozerať a človek odchádza sklamaný. V klubových kinách máme zase hyperrealistické sondy do rôznych kútov sveta bez štipky nádeje. Myslím v princípe. Ak vyjdem po deviatich hodinách z náročnej práce a chcem sa uvolniť a z filmu si aj niečo odniesť, chcel by som vidieť presne ten typ filmu, akým je Timothy Greene. Takže ja by som zriadil v oboch typoch kín špeciálnu sálu, kde by sa premietali iba filmy, ktoré sa nehanbia zato, že chcú, aby si divák oddýchol a sú zároveň natoľko chytro a inteligentne napísané, aby neurážali jeho inteligenciu. Napísať a natočiť ich nie je vôbec jednoduché. "Čo by ste urobili znova a lepšie? No asi by sme urobili zase nejaké chyby, nejaké nové chyby". Jennifer Garner je jedna z najsympatickejších herečiek a každé dieťa by jej takéto malé vychovávateľské chyby odpustilo. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Jennifer Garner si zahrála bezdětnou matku usilující o adopci už ve filmu Juno (2007). (=woody=)

Reklama

Reklama