Reklama

Reklama

Neobyčejný život Timothyho Greena

  • USA The Odd Life of Timothy Green (více)
Trailer 2

Když Cindy a Jim Greenovi zjistí, že nemohou mít děti, zhroutí se jim celý svět. Pokoušejí se dál vést normální život, Cindy pracuje v místním muzeu tužek, Jim se vrací ke svému zaměstnání v továrně. Manželé se ale odmítají vzdát naděje a věří, že se jednoho dne vytouženého dítěte dočkají. Sepíšou vlastnosti a povahové rysy svého budoucího dítěte na papír, ten pak vloží do truhličky a zakopou ji na zahrádce. Jedné noci je probudí bouře, a u jejich dveří se objeví chlapec celý špinavý od hlíny. Jmenuje se Timothy, je slušně vychovaný a chová se přátelsky. Cindy je zaskočená, stejné jméno by vybrala i pro svého syna. Jim a Cindy se domnívají, že Timothy utekl z domova, pak ale objeví na záhoně velkou jámu a zjistí, že má Timothy nohy porostlé listy. (TV Nova)

(více)

Videa (39)

Trailer 2

Recenze (278)

Fíla 

všechny recenze uživatele

Optimistický, zajímavý a nijak nepřibarvený film. Hodně mě bavil závěr. Prvních 70% filmu je pro mě nijak zajímavých. Nezaujal mě chlapec z hlíny ani herecké výkony, nevyjímaje CJ Adamse. Režisér Hedges si to u mě v pohodě uhrál na 3 hvězdy s přehledem, ale žádnou noblesou, nebo citem. Osobně si nemyslím, že Joel mohl ze své pozice vytřískat více zápalu pro svou roli, dělal co mohl, ale on to nedokáže zachránit sám. Průměrný scénář, režie a výkony. Postrádal jsem jakousi vtipnou vložku. Je to film, který si jede svou cestu a od začátku do konce působí pořád stejně. Myslím, že tady to není vyloženě ani komedie ani drama a nebo mj nejoblíbenější fantasy žánr. Přišlo mi to chvílemi jako rodinná (ne)idyla. Chtěl jsem větší zápal pro hlavní postavu, ta se neztrácí a ani nevyniká, film postrádá vůdce, který by udával tempo a vysvobodil ho tak z černých vod. Za mě je to něco mezi šesti, sedmi body. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Krásna nenásilná rozprávka o hodnotách života a láske. Najväčšou výhodou celého filmu je, že nie je patetický ani sentimentálny. Je síce nepravdepodobný, ale pritom krásny. Jeseň bola málokedy v nejakom filme zobrazená tak pekne. Ústredné duo Garner a Edgerton nemohli byť roztomilejší a mladý CJ Adams bol na to. že hovoril múdrosti neuveriteľne znesiteľný. Čo deti v takýchto filmoch dokážu v poslednej dobe málokedy. Hedges má za sebou množstvo výrazných projektov a preto som rád, že vo filme vidieť kus dobrého autorského zámeru. V určitom smere veľmi krásny, nenásilný film, ku ktorému sa asi už nikdy nevrátim, ale ktorého projekciu som si úprimne užil. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja vážne nechápem dôvody, kvôli ktorým sa Timothy nedostal do našich kín. V multiplexoch máme buď veľkofilmy, alebo filmy nenáročné tak, že sa na ne nedá pozerať a človek odchádza sklamaný. V klubových kinách máme zase hyperrealistické sondy do rôznych kútov sveta bez štipky nádeje. Myslím v princípe. Ak vyjdem po deviatich hodinách z náročnej práce a chcem sa uvolniť a z filmu si aj niečo odniesť, chcel by som vidieť presne ten typ filmu, akým je Timothy Greene. Takže ja by som zriadil v oboch typoch kín špeciálnu sálu, kde by sa premietali iba filmy, ktoré sa nehanbia zato, že chcú, aby si divák oddýchol a sú zároveň natoľko chytro a inteligentne napísané, aby neurážali jeho inteligenciu. Napísať a natočiť ich nie je vôbec jednoduché. "Čo by ste urobili znova a lepšie? No asi by sme urobili zase nejaké chyby, nejaké nové chyby". Jennifer Garner je jedna z najsympatickejších herečiek a každé dieťa by jej takéto malé vychovávateľské chyby odpustilo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přecitlivělí Američané prostě takové kousky rok co rok potřebují. Peter Hedges napsal kousavě vtipné látky jako Jak na věc nebo Život podle Dana, troufl si i na hutné sociální drama (scénář podle vlastní knížky) Co žere Gilberta Grapea. Proto je s podivem, že se tentokrát vrhl na přecukrovaný příběh jednoho manželského páru, kterému to v posteli klape bez přidané hodnoty v podobě potomka. Je to milé, má to nádhernou Jennifer Garner v čele, na daný žánr velmi povedenou kameru oscarového Johna Tolla, ale jinak je to přihlouplá rodinná povídačka, která myšlenkově selhává zejména v závěru. Hřejivý lidský kousek si holt představuju trochu jinak. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Moc milý příběh, který je objektivně na dobré čtyři hvězdičky. Jako fantasy fanatika mě ovšem uhranula ta mysteriózní linka, která z toho najednou udělala o level lepší zážitek. Vlastně to bylo velmi prosté a přímočaré, ale díky špičkové režii z toho tvůrci dokázali vymáčknout haldu emocí, které jsem tedy rozhodně nečekal. 90% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • V jednom rozhovoru v období natáčení 10letý CJ Adams přiznal, že nohy na plakátu nejsou jeho, ale dvojníka. (Dr Lizal)
  • Jennifer Garner si zahrála bezdětnou matku usilující o adopci už ve filmu Juno (2007). (=woody=)
  • Píseň, která zní na konci filmu při závěrečných titulcích, se jmenuje "This Gift" a jejími autoty i interprety jsou držitelé Oscara Glen Hansard a češka Markéta Irglová. (=woody=)

Reklama

Reklama