Reklama

Reklama

Pod kůží

  • Velká Británie Under the Skin (více)
Trailer 1

Scarlett Johansson je vyslána na Zemi mimozemskou korporací, aby zde splnila zvláštní misi. Vezme na sebe podobu dokonalé a neodolatelné ženy a využívá své přednosti k lovu neopatrných stopařů, které pak unáší na svoji planetu, kde je lidské maso považováno za naprostou lahůdku. Čím déle na Zemi pobývá, tím víc ji to k lidem přitahuje. To je však v rozporu s její rasou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (452)

ninon 

všechny recenze uživatele

Zvědavost mě přitáhla k tomuhle filmu, i když knižní předloha Michaela Fabera mě vůbec nenadchla. Otázka, jestli se dá vůbec mluvit o knižní předloze, protože film a kniha mají minimum společného. A je to spíš k dobru. Kdo nezná předlohu, užije si film víc. Cyklus lovení, celková atmosféra podtržená skvělou hudbou a závěrečné otisknutí lidskosti zvedá hodnocení nahoru. ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Obsahuje několik zatraceně silných výjevů, které jen tak nedostanu z paměti. Hudba fantastická. Velmi účinné spojení realismu a surrealismu, obojí v té temné verzi. Jeden z mála filmů, u kterých je skoro lepší dívat se bez jakýchkoli (i anglických) titulků, protože ta šílená skotština zní kolikrát dost mimozemsky a posiluje to ten zvláštní pocit, který musí mít Scarlett ze svojí návštěvy. Ta hra s dialektem je podle mě ostatně záměr, přestože na dialozích to skoro vůbec nestojí. Potřeboval bych to vidět znovu, na plátně a s pořádným soundsystémem. ()

Reklama

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Scarlett lovná nebo lovená. ___ Under the Skin je skvělý pocitový snímek, kde motivy schované za precizním zvukem a snímáním kamery jsou až překvapivě banální - což ale nesnižuje jejich přitažlivost. Snímek je paletou. Je obrazem, u kterého J.Glazer pečlivě zvolil rám, plátno, vhodnou techniku kresby a načrtl několik základních rysů. Mnohé ze samotné tvůrčí práce ale nechává na divákovi. Takový přístup mě osobně téměř vždy baví. ___ Jen těžko hledám slov, kterými vyjádřit, jak moc se Glazerovi povedlo mě znejistět a vyvolat ve mně svým syrovým podpisem pocit zmatené fascinace. Dojmy zrají i druhý den a jednotlivé obrazy se vrací do vědomí... Když mouchy slepě vrávorají za světlem a v tobě se utopí, Kým jsi ty? Lovec nebo lovná? V objetí betonu loví, v objetí jehličí prchá. Ale i tak, kým jsi? A před kým utíkáš a koho naháníš a k čemu? Víš to aspoň ty? ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Ou shit, tak tímhle Glazer doslova rozkopl dveře mezi současné špičkové filmaře (až si říkám, kde se v něm taková nekompromisní vize vzala). Konečně něco, co se dá zaškatulkovat jako scifi (sice brutálně artové), ale vypadá to j i n a k. Realistická estetika, málo umělého osvětlení, nerytmizovaný střih. Většinou statické, přesto tekutě působící a vnitřním pnutím po okraj naplněné obrazy. Těžkotonážní minimalistická hudba, nula dialogů (a když už, tak božský skotský přízvuk) a nejlepší role Johansson. Trochu mě z toho vytrhl akorát ten Hádek, i když vlastně do tak enigmatického filmu i ta podivná podivná potápěčská scéna seděla aneb "myslel jsem, že mi chceš šlohnout ručník". Teď už se nedivím, že to v Cahiers dali mezi nejlepší filmy roku. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Film, který se sestává z několika záběrů obnažující se Scarlett Johansson, případně rozhovorů s existencemi, které hraje například Kryštov Hádek (!!) a to celé je haleno do vyloženě artové kamery a nálady plné dlouhých záběr bez dialogů a zároveň je to sci-fi? Ok, povedlo se to! A atmosféra je, i přes značnou pomalost značně meditativní a hutná, Scarlett ukazuje, že je fakt skvělá herečka a ani vedlejší role nepůsobí úplně blbě, ba naopak působí dojmem tak věrohodným, že jsem přemýtal, zda se opravdu nejedná jen o náhodné kolemjdoucí, za to mnoho palců nahoru. Mimochodem, sci-fózní závěr by přeci jen působil lépe, pokud by bylo přítomno nějaké to chapadlo, ale to se přežít dá. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

  • Glazer strávil nad tvorbou tohto filmu viac ako desať rokov. (Arsenal83)
  • Prvá dialógová linka sa objaví až po 13 minútach filmu. (Arsenal83)
  • Pred vstupom do tanečného klubu je vidieť, ako postava Scarlett Johansson jazdí po nesprávnej strane jednosmernej ulice. (Arsenal83)

Reklama

Reklama