Reklama

Reklama

Vesmírná loď Galactica - Krev a chrom

  • USA Battlestar Galactica: Blood and Chrome
Z natáčení 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Blod and Chrome je další spin off populárního seriálu Battlestar Galactica. Děj se odehrává v prostředí 1. Cylonské války, tedy zhruba 50 let před událostmi původního seriálu. Hlavním hrdinou je nováček koloniální armády poručík William "Husker" Adama, který usedá do kokpitu starého Raptora jménem "Lasička". (Scarecrow4)

Videa (11)

Z natáčení 2

Recenze (61)

H34D 

všechny recenze uživatele

Blood and Chrome se dotýká světa BSG jen velice okrajově, kdyby se hlavní postava nejmenovala William Adama, uskromnila by se podobnost s kultovním seriálem jen na koncept boje lidí proti strojům. Navíc charakter Adamy je naprosto k nerozeznání. Mladičký arogantnín pilot je příliš "hrr", vrhá se po hlavě do nebezpečné mise, přičemž za rohem na něj čihá nejedno překvapení a zrada. Zpracování je dosti béčkové, triky extrémně lacinné, ale atmosféra vtahující a intenzivní. Vítán je i velmi stručný úvod a brzký nástup akce. Celkově webizody rozhodně neurazí! 7/10 ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zkušební webizodická raketa, která měla otestovat s pokud možno co nejmenšími náklady (ale tak, aby úplně neurazila diváky BSG, zvyklé na nemalé vizuální hody) potenciál nového prequelu Battlestar Galacticy. Prequelu, který měl přivést před lačné oko fanouška postavu mladého Willa Adamy, a možná sledovat jeho vzestup až do kapitánského křesla Galacticy. Nebo alespoň jeho bouřlivá mladá léta vyplněná ratatatabum poletováním v kokpitu Viperu, utápěním pochybností a bolesti v alkoholu, a možná ještě etickými dilematy, která z toho adrenalinového blázna udělala zodpovědného "Starého". Zřejme vás nepřekvapí, že v té poslední rovině to poněkud drhne;) Na druhou stranu se musí nechat, že děj byl slušně zamotaný (někomu možná přišel překombinovaný) a atmosféru se taky dařilo udržovat, i navzdory stoupajícímu počtu Centurionů, na které v rozpočtu už moc peněz nezbylo:) 70% dám, ale snaha ještě podojit zavedenou značku BSG je tu už přece jen trochu moc viditelná. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Skvělý válečný sci-fi film, který svým napínavým příběhem a temnou paranoidní atmosférou hravě strčí do kapsy všechny infantilní Star Treky a podobný šunt. Mladý Adama je zatraceně cool a ostatní postavy taky, až na Adamova kokotpilota. Ale musel tam být samozřejmě nějaký ten trochu bábovka, aby vynikl fakt, jaký byl Adama za mlada frajer. Třeba takového cylonského centuriona umlátil pajsrem jako prd... Jen je velká škoda, že se na ten skvělý film skoro nedá koukat, protože jeho střihač byl dement a kameraman tuplovaný. Moc rád bych oba ty tupé prasopsy měl aspoň na půl hoďky k rukám. Tedy v rukách. Tedy v jedné ruce a popořadě, po jednom; v té druhé bych držel mačetu. FRACK! ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

Kéž by se z toho vykluba seriál na plný úvazek. Zatim dost v nedohlednu, ale tahle část dějin světa Battlestar Galacticy by mohla bejt extrémně zajímavá. Byl bych na takovej seriál natěšenej s takovym entuziasmem jako mladej Husker na první let se svym viperem. /Na souvislejší hodnocení to ale pořád nestačí, protože kontext, souvislosti a mnoho vrstev čtení, pro který si BSG ceníme, se na tak malém prostoru neměly šanci projevit, natož pak až ke kostem zproblematizovat jednotlivý postavy. Přesto je potenciál značnej. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Hodnotím celý film, protože na ten rozkouskovaný web-seriál se nedalo koukat. Na to, že to má být pilot k seriálu (který se nejspíš nebude realizovat), chybí pořádné představení postav. Fanoušci různých verzí BS Galactic už nepotřebují přestavovat prostředí a konflikt, a tak se jde přímo do akce. Největší problém jsem měla s dějovým zvratem, který mi přišel samoúčelný bez dostatečného vysvětlení motivací. Nějaká osoba jedná jinak, než by měla jednat, ale je nám to jedno, protože o ni nic nevíme. S dějem mám víc problémů, protože scénář vypadá jako levná napodobenina Battlestar Galacticy pro děcka, zatímco seriál z roku 2003 je ryze dospělý. Efekty mi přišly na televizní produkci v pořádku, přece jenom to není Hollywoodský trhák, ale záležitost s napjatým rozpočtem. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Na konci 10. webepizody "Blood and Chrome" je možné vidět Viper "Husker", která je Williama Adama (Luke Pasqualino) a se kterou později letěl i jeho syn "Apollo" v seriálu Battlestar Galactica (od r. 2004). (ExpertAsie)
  • Projekt měl být původně seriál, ale nakonec z plánů sešlo a vznikly webepizody. (ExpertAsie)

Reklama

Reklama