Reklama

Reklama

The Tunnel

Trailer

Novinářský tým (kameraman, reportérka, zvukař atd.) se vydá do neprozkoumaného podzemí Sydney, aby zde našel příběh pro svou reportáž. Příběh si jej ale najde sám. (mkaty)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

tron 

všechny recenze uživatele

Snaživý, zľahka nadpriemerný found footage. Pôsobivá zápletka o austrálskom podzemí - mesto pod mestom, s ktorým mali politici veľké plány, tie však boli bez vysvetlenie stopnuté. Čo sa v podzemí stalo, že to papaláši odmietajú konkretizovať? Prostredie tunelov, štôlní, miestností, spojovacích chodieb, kanálov a podzemných jazier, rozhodne má niečo do seba. Ďalším plusom je šokujúci fakt, že veľká časť hrdinov prežije (to nie je spoiler, od začiatku sa vyjadrujú k udalostiam z podzemia, takže je jasné, že nezomreli). Potešilo ma i ústredné zlo, je vcelku desivé. Bohužiaľ, tvorcovia urobili rovnakú chybu, ako množstvo filmárov pred nimi: priniesli zaujímavé otázky... na ktoré neponúkli žiadne odpovede. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Včera přišel na řadu další z dlouhé řady filmů natočených ruční kamerou, ze kterých už začínám být značně unavený. Většina z nich za moc nestojí, víc než polovina je „podle skutečné události“, což je jen marketingový tah, který ovšem pořád funguje a tvůrci tak rýžují další peníze. Tomuto australskému snímku jsem dal šanci hlavně proto, že jsem si tentokrát o něm přečetl pár komentářů (což normálně nedělám, protože nechci být ochuzen o prožitek a vlastní dojmy) a zjistil, že se tak trochu liší od svých „kolegů“. Přece jenom nebývá moc zvykem, aby následně záběry ještě „live“ okomentovali zúčastnění. Ovšem po první polovině jsem měl nehoráznou chuť to vypnout a střelit tomu rovnou odpad. Zdlouhavé seznamování s ústřední čtveřicí mě neskutečně uspávalo, půlhodiny se nic zajímavého nedělo a ani jedna postava mi zprvu nebyla ani trochu sympatická. Já chtěl ovšem vědět, cože se to skrývá v podzemí a tak jsem znuděně civěl na monitor. Čas běžel, jeden nezáživný dialog střídal druhý, kvalita kamerových záběrů byla dost chabá, ale potom konečně došlo ke zlepšení. Zavládla panika, strach z neznámého, úprk temnými chodbami – no konečně se dostavila alespoň trošku zajímavá atmosféra. A já pořád čekal, co nebo kdo se skrývá v té tmě. Trošku mě ovšem tvůrci nasrali, protože pořádného vysvětlení jsem se za celou dobu nedočkal. Je sice pěkné, že to nechali na divákově představivosti a důvtipu, ale i tak se nemůžu zbavit pocitu ochuzení. Přitom závěr příjemně gradoval, leč žádné velkolepé finále se nekonalo. Takže pojďme to shrnout: Jelikož já patřím k té skupině, která podobně laděné filmy moc nemusí (Blair Witch považuju za ubohost, PA jsem doteď neviděl a i těch několik dalších filmů mě moc nenadchlo, snad kromě REC), nebude mé hodnocení moc velké. Hodně dlouho jsem se u toho nudil, kamera hrozná (až na pár výjimek), postavy mě nějak zvlášť nezaujaly, atmosféra začala fungovat až ke konci filmu, v hlavě mi zůstalo několik otazníků a těch pár dobrých okamžiků nezachrání ani průměrné hodnocení. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

No, pořád nevím. První scéna zajímavá, pak je to taková klasická dvacetiminutová nuda a pak se jde do tunelů a u žse něco děje. Postavy se chovají dementně. Ale ke konci je to zase zajímavé a dokonce i napínavé. Nějak takhle komentuju už snad sedmý found footage film, i když tentokrát to není klasický found footage horor. Je to dělané jako dokument a mezitím vidíme, co bylo natočeno kamerou v tunelu. Vadí mi, že už od začátku víme, kdo to přežije a tak se nedá nikomu fandit. Atmosféra tunelu dobrá. Asi dám hodně slabé tři hvězdy, protože zas tolik mě to nazaujalo. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo něco úžasného tohle jsem přesně hledal a na toto jsem čekal užasna práce s kamerou prostředí nahání strach podle mně jeden s nejpovedenějších hororu točený kamerou ( viz. Paranormal Activity atd.) tady k tomu nemám co vytknout jsem nadmíru spokojeny dlouho jsem se nebal jako tet drásali my nervy strachy protože tohle mně děsilo hodně. Filmy točen kamerou jsou pro mně vždycky něčím víc a zvlášť když jeto o duchách a když jsi čtu komentáře a různé narážky celkem to neřeším každý vždycky má nějaký názor. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

A opět tu máme "dokument", tentokrát z mého oblíbeného prostředí tunelů nebo metra. Amatéřina je na něm znát, ale zároveň vidím i snahu projevující se v pěkných záběrech a několika opravdu propracovaných strašidelných momentech. Kamera není po většinu snímku roztřesená, což bývá bohužel často chyba podobně zaměřených filmů. Ale co už mi opravdu vadilo bylo to, že lekačka nebo to, co se následně stane, bylo prozrazeno ve formě rozhovorů s postavami ještě předtím, než se to stalo. Je to odvážné, ale bohužel to moc nefunguje. Ty rozhovory s postavami jsou vůbec velkou slabinou filmu, protože ze začátku je jich moc a i když jich později ubývá, tak mají zase tendenci skákat do "real" záběrů v momentě, kdy se vybudovalo pořádné napětí, čímž jej nechtěně shazují. V rámci tohoto typu filmů bych to hodnotila pozitivně, na rozdíl od Lake Mungo, a oceňuju i amatérskou snahu, ale své chyby to má a bylo by zbytečné před nimi zavírat oči. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v australském městě Sydney. Točilo se v městských nepoužívaných tunelech a v úkrytu královského australského námořnictva z druhé světové války na Garden Island. (Homerking)
  • V březnu 2012 bylo oznámeno, že se plánuje pokračování s názvem „The Tunnel: Dead-End“, které mělo pojednávat o muži hledajícím svého bratra, který se ztratil v tunelech. Pokračování však nikdy nevzniklo. (Homerking)
  • Film se skládá celkem z 135 tisíc snímků. (mkaty)

Reklama

Reklama