Reklama

Reklama

The Tunnel

Trailer

Novinářský tým (kameraman, reportérka, zvukař atd.) se vydá do neprozkoumaného podzemí Sydney, aby zde našel příběh pro svou reportáž. Příběh si jej ale najde sám. (mkaty)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Investigativni novinari patraji po tajemne sile v tunelech, ktera zabiji bezdomovce a fetaky. Rozjezd byl dobry. Ovsem to, co nasledovalo v tunelech a jakasi snaha o to, ze vse je podle skutecne udalosti... Zkratka film velmi brzy nabral spatny smer a neslo ani o horor, ani o thriller. Spis o beckovou smesici cehosi, co kdyby nebylo natoceno, tak se vubec nic nestane. Plus davam za ztvarneni hrdinu ze stok a za jejich svitici oci. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Australský dokumentární horor Tunnel si háže klacky pod nohy hned po několika minutách. Kdo přežije, totiž víme hned od začátku. Navíc desítky minut před výpravou do podzemí je to docela slušná nuda, komentáře přeživších ale záhy zvolní a tvůrci výhradně nabízejí to, co se děje dole (ve tmě). Tam je samozřejmě všechno rozmazané a roztřepané, snímané na noční kameru nebo účelově nekvalitní, vše podpořené hysterií, zmateným pobíháním a vracením se k už změněným rozhodnutím. Využití klaustrofobního prostředí poměrně funguje, postavy (ač je hrají poměrně nesympatičtí herci) nějaká šílená rozhodnutí nedělají a divák tak nemusí řešit poměrně jalový děj. I když investigativní žurnalistiku si pochopitelně představuji kapánek jinak. Téma nedostatku vody a vládního řešení v podobě zatopení nevyužívaných tunelů pod Sydney je jen záminkou, abychom se dostali k tomu, že v podzemním bludišti nepřežívají jenom bezdomovci. A teď si to chce pochutnat i na něčem jiném, než na zatuchlých lidech bez střechy nad hlavou. Ale to jsme asi očekávali!! Průměr průměrů, na který se poměrně snadno zapomene.. ale na tři hvězdy se vysápe!! ()

Reklama

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Pominu-li, že úvodní půlhodina je zbytečně zdlouhavá a vlastně zbytečná, tak na konci další půlhodiny jsem si říkal, že tenhle (pseudo)dokumentární horor má u mě šanci jen v případě, že se záhadná strašidla z tunelů nějak racionálně vysvětlí, a to právě pro onu avizovanou autentičnost a realističnost projektu. ~ Zkrátka nevím, jak ostatní, ale sleduji-li jakýkoliv žánr s razítkem "dokumentární" (byť pseudo), tak od něj očekávám taky určité vlastnosti. Nějaká bájná strašidla jsem schopen akceptovat u díla bez tohoto razítka. ~ PS Kdo se mnou nesouhlasí, nechť si klidně ze dvě hvězdy přidá. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Mystifikační dokumentární horor, který ač není v ničem vlastně originální, tak nepostrádá slušnou dávku napětí, ano hodněkrát viděného, ale nějak mi to vůbec nevadilo, ta temná atmosféra Tunelu mě docela pohltila i přes mírnou retardaci hlavních postav, vědomost kdo bude survivor a samozřejmě roztřesenou ale nikdy neodhozenou kameru :) ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

zatáhl jsem žaluzie, dal žábám nažrat a otevřel jsem si francouzské víno. Plný očekávání jsem si pustil tolik opěvovaný film THE TUNNEL. Záčátek mne tedy vůbec nenadchl. Čtyři amatéři a ke všemu jeden z nich s koňským úsměvem. Říkal jsem si:"Bože, hlavně ať ty zuby neukazuje během celého filmu. Pak se objevil tunel. Ale mohl to být klidně sklep starého paneláku. Občasné zvuky, mohl dělat právě přivolaný výtah. Znáte to. Pak utíkání, blik, světlo, tma, rozmazaná kamera a řev. Jak jsem říkal, klidně to mohl být opilý Róm, který si sklepem zkracoval cestu mezi vchody v paneláku. A zakopl. Bylo by to úplně stejné. To byste slyšeli ten řev. Stačilo by to nahrát na kameru a mohl by to být TUNNEL 2. Já si teď hlavně rychle musím zlepšit náladu nějakým kvalitním filmem. Např. 3. dílem Borgiové na HBO. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • V březnu 2012 bylo oznámeno, že se plánuje pokračování s názvem „The Tunnel: Dead-End“, které mělo pojednávat o muži hledajícím svého bratra, který se ztratil v tunelech. Pokračování však nikdy nevzniklo. (Homerking)
  • Film se skládá celkem z 135 tisíc snímků. (mkaty)
  • Natáčení probíhalo v australském městě Sydney. Točilo se v městských nepoužívaných tunelech a v úkrytu královského australského námořnictva z druhé světové války na Garden Island. (Homerking)

Reklama

Reklama