Reklama

Reklama

7 dní v Havaně

  • Česko Sedm dní v Havaně (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

7 dní, 7 režisérů, 1 vášnivá Havana  PONDĚLÍ (Benicio Del Toro) – Americký mladík Teddy Atkins (Josh Hutcherson) se rozhodne využít nabídku taxikáře a zažít tak jedinečnou netradiční, okružní jízdu Havanou.
ÚTERÝ (Pablo Trapero) – Významný filmový režisér (Emir Kusturica) přijíždí na Kubu převzít ocenění za své dílo, jeho osobní život je však v troskách. Kdo by čekal, že pomoc nalezne u svého řidiče, z něhož se vyklube skvělý trumpetista.
STŘEDA (Julio Medem) – Kubánská zpěvačka Cecilia se nemůže rozhodnout mezi slibnou kariérou ve Španělsku a životem v Havaně se svým přítelem Josem.
ČTVRTEK (Elia Suleiman) - Palestinský novinář má za úkol udělat rozhovor s prominentní kubánskou osobností. Čekajíc na svou schůzku se potuluje Havanou a postupně zjišťuje, že to, co mělo být původně zabíjení času, se změnilo v test jeho skutečné osobnosti.
PÁTEK (Gasper Noé) – Rodiče atraktivní afro-kubánské školačky Yamilslaidi jsou přesvědčeni, že jejich dceru zbaví očistný rituál kletby: lásky k dívkám.
SOBOTA (Juan Carlos Tabío) – Jeden obyčejný den v životě Mirty, která se dvěma pracemi a výrobou cukrovinek snaží zajistit potřeby své rodiny.
NEDĚLE (Laurent Cantet) – Podaří se Marthě a jejím sousedům uspořádat obřad pro Pannu Marii, jež se jí zjevila ve snu a chce po ní veřejnou oslavu… a to ten samý večer?! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Je to zajímavý povídkový soubor. Hravý a úsměvný. Některé pasáže jsou zábavné, jiné přinejmenším zaujmou divákovu pozornost. Samozřejmě sedm tvůrců znamená sedm rozdílných stylů práce. Některé sednou více, jiné méně. Sedm pohledů na život v bývalém karibském ráji. Z jistého pohledu je to ráj stále přetrvávající. Navíc kde jinde se dá jezdit ve starých majestátních autech americké výroby? A kde se dá bydlet v zašlé perle koloniálního Španělska? Dobré až nadprůměrné příběhy jsou La Fuente - Neděle od Laurenta Canteta a Dulce amargo - Sobota od Juana Carlose Tabía. Skutečnému životu se přibližují nejvíce. I když se satirickým nadhledem až bizarních situací. Ale jaké jiné situace mají nabízet příběhy ze španělsky mluvících zemí? Ale každá překážka se dá překonat, či obejít. A z výsledku je nutné se radovat. Diary of a Beginner - Čtvrtek od Elia Suleimana upoutá svým provedením a poskládáním obrazů. La tentación de Cecilia - Středa od Julia Medema je baladou lásky. Co také jiného by mohl Medem nabídnout, když je v tom nejsilnější. Jam Session - Úterý od Pablo Trapero pobaví svým Kusturicou. A pak je tu ještě El Yuma - Pondělí od Benicia Del Tora a Ritual - Pátek od Gaspara Noého. Nadhled, odlehčení satirou a sarkasmem, příjemné. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Nevyrovnané, a to dost! Pondělí zábavné, ale zbytečně natahované. Středa, pátek a víkend nadprůměr, zbytek docela utrpení. Castrovskou Kubu nepoznáte (jedna karikatura Fidela je ovšem výjimečně povedená), ale určité kulturní rysy, sociální struktury a vzorce jednání či životní strategie místních obyvatel jsou zde zachyceny poutavě a určitě, alespoň do jisté míry, trefně. Tvůrci si dali záležet, aby ukázali na Kubě stejné symptomy morálního a společenského úpadku, jaké najdete kdekoli na Západě - tudíž různorodé modernity určitě, ale současně i nápadně podobné známky eroze. Chce to mít tu správnou melancholickou náladu na tento druh cestování (film s tímto obsahem a v takové formě), pak se vám MOŽNÁ i na této Kubě zalíbí. Recenze zde. 4/10! [15.08.2012_novinářská projekce_kino Atlas] ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Týden v Havaně mi posloužil jen k tomu, abych se pobavila paralelou s českou normalizací aneb sháníme nesehnatelné v sobotu a v neděli maká celá ulice na rekonstrukci pokoje pro Pannu Marii i za cenu toho, že vyplaví sousedku. Za pozornost jinak stojí patrně jen jako extrémní easter egg povídka s Kusturicou, ve které hraje sám sebe. Případně Medemova romance s Danielem Brühlem. Největší mindfuck má na svědomí samozřejmě Noé, ale u něho se ničemu nedivíme a projdeme jen okolo do dalšího dne bez delší zastávky. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Del Toro **, Trapero ****, Medem **, Suleiman ****, Noé **, Tabío **, Cantet **. Velmi slabé, nějaký nápad a rozpoznatelný autorský rukopis měla jenom Traperova a Suleimanova povídka. A hodně se svou telenovelkou zklamal Medem, který jenom potvrdil svůj současný úpadek. Jinak z toho filmu doslova čiší, jak to všichni točili jenom z povinnosti, že se tomu kdysi upsali, hlavně ať je to rychle z krku a honorář v kapse. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Rozjíždí se to celkem slibně a skoro to vypadá, že to bude zajímavý náhled na život na Kubě. Hned první povídka jde ale s pointou do háje. Nejlepší je Kusturica, který tentokrát hraje, no a pak už je to film opravdu o ničem, u kterého je skoro jedno, kde se odehrává. Brát tohle jako hold kubánskému hlavnímu městu nemůžu. ()

Galerie (167)

Zajímavosti (1)

  • Film sponzorovala společnost Havana club international, která od roku 1878 vyrábí v Santa Cruz del Norte havanský rum. (M.B)

Reklama

Reklama