Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Nočná Mora, podobne ako ostatné nekonečné série časom dopláca na to že už príliš nemá čo ponúknuť a aj keď sa snažia nadviazať na dej predchadzajucej epizody už je to pomerne chaotické. Pri niektorých sériach je skrátke lepšie skončiť pri populárnej 3 časti a možno nadviazať po dlhom období ako tomu bolo v prípade Michaela Myersa z legendárneho Halloweenu. V čase natáčanie ďalších častí sa však vychádza z toho že teenagerov niektore série bavia veľmi dlho a to nielen čo sa hororov týka, ale aj povedzme série Prci, prci, prcičky. A aj v ich prípade mohlo platit trikrát a dosť a pomohlo by im to, podobne ako Freddiemu a až časom zaujať niečím takým ako povedzme Freddiem versus Jason. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

S přírůstky do série se doslova roztrhl pytel, ale s každým dalším dílem se jejich celková kvalita doslova třese v základech a pomalu ale jistě to začíná sklouzávat k průměru. I tentokrát usedl do režisérského křesla nový režisér a podobně jako u čtyřky se zde střídaly horší chvilky s těmi lepšími. Bylo dobře, že u toho zůstala postava Alice, kterou jsem si na konec i docela oblíbil a hned na úvod se dočkáme docela povedené scény ze sprchy. Atmosféra nastavila slušnou laťku a tempo udržela i během smrti Dana. Potom to začalo trochu haprovat a scénárista se nám snažil hrát na city – ty emoční výlevy hlavní hrdinky mě moc nebrali, ale naštěstí se velmi záhy pustil Freddy do práce a opět se bylo na co dívat. Legenda v pruhovaném svetříku nehodlal své oběti nějak šetřit ani tentokrát a nezapomněl ani „vypotit“ několik trefných hlášek. Stále více jsem však začal nabývat dojmu, že scénárista Leslie Bohem asi moc nestudoval práce svých předchůdců, protože jsem narazil na několik momentů (informací, situací), které byly v rozporu s tím, co jsme viděli nebo se se dozvěděli v předchozích dílech. Což mi na jednu stranu dost vadilo, ale tvůrci si mě zase udobřili několika povedenými scénami a gore lahůdkami. Lisa Wilcox však byla tentokrát ještě více k sežrání než minule a tak jsem byl ochotný jim i ledasco odpustit. Nicméně má trpělivost nepotrvá věčně, to jsem si jistý!!! Škoda že neukázali ten gangbang z psychiatrické léčebny…70% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že na každé liché Noční můře si tvůrci dali záležet. Dost dobrý nástup Freddyho na scénu. Opět více snových scén s dobrými nápady, triky a provedením. Zajímavé vychytávky (Freddy aka motorka, comixová scéna). A tak hodně velký výskyt neskutečně a nesnesitelně debilních rodičů. To se pak člověk nemá co divit, že v USA tolik mladých páchá sebevraždy. Třetí nejlepší díl, možná mě to bavilo i více než jednička. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Premárnený potenciál. Zmena tónu od rokenrolu štvorky k až gotizujúcemu hororu nevyšiel. Problémom je príbeh, ktorý nikam zásadne neposúva mytológiu a iba variuje témy z predošlých dielov. Najlepším príkladom je Freddyho matka, ktorá tu má väčší priestor než v trojke, no nič nové do príbehu neprináša a ani zďaleka nemá taký mrazivý efekt ako vo svojom predošlom filme. Keď nie je príbeh (ako to bolo vo štvorke), mohli by byť aspoň kvalitné mordy a atmosféra. A to je tak na polovicu. Jedno i druhé tu je, ale bodycount je strašne nízky a i tých snových pasáži je menej ako vo štvorke (darmo, rozpočet bol, ktovie prečo, radikálne okresaný), a tak je výsledkom príjemný no ničím výnimočný 80s horor a posledný klasický diel ságy, predtým než ju zhltla post-moderna. 7/10. PS: rebríček nočných mor: N1, N3, N7, N4, N5, N2, N6 ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Pětka Freddyho s názvem Dítě snu v režii Stephena Hopkinse co natočil druhého Predátora. Pátý díl navazuje na čtvrtý a máme tu opět hrdinku Alice (Lisa Wilcox). Ve filmu máme některý nový postavy včetně kluka Jacoba (Whit Hertford). Co se objevuje ve snech Alice. Vždycky jsem si myslel že je to malej Jake Gyllenhaal :D Co mi tady vadilo na českém dabingu, byl hlas hlavní hrdinky Alice. Dana Černá ve čtyřce byla dobrá, ale tady jak dabovala Alici Jarmila Švehlová zněla fakt strašně. Pamatuju si jak nám táta podle tohodle filmu maloval komiks, ale nikdy ho nedokončil, ani nevim kde skončil. Škoda že už to nemám. Atmosféra ve filmu pořád dobrá a speciální efekty podobný těm z předchozího dílu. Skvělá scéna s motorkou a krmení oběti Freddyho a zrovna některý záběry z těchto scén byli vystřiženy na DVD. A je to pěkně debilní, pamatuju si jak jsme to měli nahraný z Novy a scény byly kompletně celý. Skurvený cenzoři. Na YouTube ty scény můžete vidět celý. Pátý díl má pořád svoje kouzlo a furt mě hodně bavil. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Konečná verze scénáře byla hotová teprve několik dní před natáčením. (HellFire)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 8 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Stephen Hopkins měl 4 týdny na natáčení a 4 týdny na střih filmu. Točilo se téměř bez přestávek. Studio bylo z jeho práce natolik ohromeno, že mu svěřilo režii Predátora 2 (1990). (HellFire)

Reklama

Reklama