Reklama

Reklama

Kříž cti

  • Norsko Into the White (více)
Trailer 4

Vysoko nad drsnou norskou divočinou se po prudkém vzdušném útoku vzájemně sestřelí angličtí a němečtí piloti. Izolovaní od okolního světa musí bojovat, aby přežili krutou zimu. Ačkoliv válka z nich učinila nepřátele, postupem dní je těžké si udržet nenávist a zlobu. Skrze společnou touhu přežít se zrodí neobvyklá přátelství. Válka je po tom všem naprosto absurdní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (274)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Občas film sedne a vlastně ani nevíte pořádně proč. Mně se tu sešli tři aspekty, které když se objeví ve filmu i samostatně, jsou pro mě lákadlem. Druhá světová válka, zasněžená divoká krajina a příběh odehrávající se na jednom místě. Z mého pohledu tahle trojkombinace vyšla náramně, stejně jako volba herců. Příběh se dal samozřejmě odhadnout, ale díky již zmíněným aspektům, není tím nejdůležitějším. Na konci stejně dojdete k pocitu, že jsme opravdu všichni lidé, tak na co furt ty války. 9/10 ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Solidní, protiválečný a pravdivý příběh ze druhé světové války. Skoro celý film se odehrává v chatě, přesto nenudí. Pochválit musím především výkony herců a některé kvalitní dialogy. Konec, který byl možná trochu odfláknutý poukáže na osudy jednotlivých aktérů tohoto boje o přežití. Pro mě zcela určitě film, na který jsem rád narazil...7/10. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Armádní velení nemá rádo, když poznáte blíže svého nepřítele. Utužuje to morálku, ale ne tu bojovou.. Comrade proces v horské chatě ve své komornosti zaujme absurditou (příprava na amputaci, měnění rolí na základě držitele zbraní), nicméně přepjatá gesta (Mein Kampf do kamen), nepříliš plastické postavy a blbé kecy Weasleyho nepřipustí nějaký komplexnější zážitek. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $636,469▐ Komorná "vojenská" dráma odohrávajúca sa na území nikoho v malej chatke si ide po celý čas skôr v takom uvoľnenom tempe medzi nepriateľmi Nemcami a Angličanmi, občas príde na jemne vyhrotené situácii ale nič závažne, natočené celkom pútavo. /60%/ ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nic akčního, ani přehnaně válečného, jen hezky podabný příběh o soužití tří Němců a dvou Britů, kteří se vzájemně sestřelil, v dřevěné chajdě v drsné norské zimní přírodě. Nakousnuty jsou otázky (ne)důvěry, (ne)spolupráce, (ne)přátelství. Nutí k zamyšlení, že každá mince má rub a líc a ne každý je svině jen proto, že je určité národnosti. # 70 % # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 7 | hudba 6 | humor 1 | akce 1 | napětí 1 | pustil bych si znovu 7 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení začalo 28. března 2011 v norském Grotli. Filmování dále pokračovalo v Trollhättanu a Brålandě ve Švédsku. (PanBlack)
  • Až na pár komparzistek ve filmu nehraje větší roli žádná žena. (Čulo)
  • Replika bombardéru Heinkel He 111 vyrobená pro film je do dnešních dnů k nalezení u silnice poblíž města Grotli. Slouží jako památník události z 27. dubna 1940. (_Irbe_)

Reklama

Reklama