Reklama

Reklama

Kříž cti

  • Norsko Into the White (více)
Trailer 1

Vysoko nad drsnou norskou divočinou se po prudkém vzdušném útoku vzájemně sestřelí angličtí a němečtí piloti. Izolovaní od okolního světa musí bojovat, aby přežili krutou zimu. Ačkoliv válka z nich učinila nepřátele, postupem dní je těžké si udržet nenávist a zlobu. Skrze společnou touhu přežít se zrodí neobvyklá přátelství. Válka je po tom všem naprosto absurdní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (274)

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Čert vem, že se letadla nešrotují, hlavní hrdinové se nemasakrují a divoká zvěř nekončí na pekáči. Čert vem, že se takřka celý snímek odehrává v prostoru 20ti metrů čtverečních a do posledních deseti minut neuvidíme víc než pět toporných ksichtů, ale proboha, když chcete konverzačku, tak nad tím štosem papíru musíte strávit víc než půl hodiny na schodech před vstupem do studia. Postavy jsou karikatury jako z toho nejprsatějšího hentaie, střílí po sobě rosolovitě tupé dialogy, v příběhu si to klestí tím šedivým bezkonfliktním středem a jako nejdramatičtější překážku jim pod nohy osud hodí sraní v -20°C a zanícenou ručku mladého přicmrndávače Führera. Divák chce konflikt! Na nějaké mezinárodní lízaní varlat a vršení nejopotřebenějších žánrových klišé se můžu vysrat rovnou a viním z toho CSFD. Tohle je akutní selhání bezpečnosti, měl jsem být varován! Tímto vás tedy varuji, máte možnost zachovat si duševní zdraví a funkční řitní svěrač, takže radši ruce pryč. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Nečekejte žádné epické válečné scény jak z Ryana, tenhle film je totiž úplně o něčem jiném. A konečně nám předkládá pohled na fašistické Němce takovým okem, že i oni (tedy alespoň někteří) byli v první řadě lidmi, které jen semlela hitlerovská ideologie... Očekával jsem další "menší nezávislejší filmeček", ale nakonec se mi dostalo velmi příjemného dramatu, kde se sice víc mluví než střílí, ale to vůbec nevadilo. Zasloužené 4* ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Občas film sedne a vlastně ani nevíte pořádně proč. Mně se tu sešli tři aspekty, které když se objeví ve filmu i samostatně, jsou pro mě lákadlem. Druhá světová válka, zasněžená divoká krajina a příběh odehrávající se na jednom místě. Z mého pohledu tahle trojkombinace vyšla náramně, stejně jako volba herců. Příběh se dal samozřejmě odhadnout, ale díky již zmíněným aspektům, není tím nejdůležitějším. Na konci stejně dojdete k pocitu, že jsme opravdu všichni lidé, tak na co furt ty války. 9/10 ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Solidní norsko-švédský film, ve kterém si z těchto zemí zahrála snad jen krajina. Čistě protiválečně laděný lidský kousek, který se téměř celý odehrává v jedné dřevěné boudě a přesto je zábavný po celou stopáž. Jistě, nic originálního to není, protože podobných filmů se stejnou tématikou vzniklo už několik, ovšem tento je řekl bych jeden z těch nejzdařilejších a hodně mu přidává i fakt, že je založen na skutečné události. Filmu hodně prospívá i to, že Norové až na jednu výjimku, angažovali zahraniční herce, kteří pochází ze zemí, ze kterých prochází i postavy které hrají. Postavy díky tomu působí věrohodně a když se k tomu přičte, že herci je i dobře hrají, výsledek je téměř dokonalý. Samotný film je tak na solidní 4*, ale vzhledem k tomu, že ho natočili Norové a dost sympatickým způsobem, tu jednu hvězdu navíc tomu přisadím. 90% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Príroda nerobí rozdiely a okolnosti prinútili tých mužov vyzliecť uniformy, udržiavať oheň a žiť ako jedna veľká šťastná rodina. Jednoduchým, komorným spôsobom vyrozprávaný príbeh založený na skutočnej udalosti. Príbeh o tom, že vojna je nezmysel. Dobre natočené a dobre zahraté. Aj keď filmov s touto témou je mnoho, je fajn že vznikol, lebo mal čo povedať. Videné v rámci Challenge Tour 2015 : 30 dní so svetovou kinematografiou vol. 2 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Až na pár komparzistek ve filmu nehraje větší roli žádná žena. (Čulo)
  • Německé sestřelené letadlo je bombardér středního typu Heinkel He 111. (Adrai)
  • Natáčení začalo 28. března 2011 v norském Grotli. Filmování dále pokračovalo v Trollhättanu a Brålandě ve Švédsku. (PanBlack)

Reklama

Reklama