Reklama

Reklama

The Hire: Ambush

všechny plakáty
Krátkometrážní / Akční
USA, 2001, 6 min

Obsahy(1)

Thomas Milian si najme Clivea Owena, aby mu pomohl převézt ukradené diamanty. V půli cesty je ovšem přepadnou maskovaní muži, kteří zahájí palbu z černé dodávky. Nato se rozpoutá dechberoucí automobilová honička zakončená pyrotechnickým bonbónkem. John Frankenheimer se stal jedním z osmi režisérů, kteří se propůjčili německé automobilce BMW. Dostal za úkol natočit desetiminutovou akční bombu, na kterou mu bylo zapůjčeno jedno BMW 740i a rozpočet v podobě $1 000 0000 dolarů. Společně s producentem Davidem Fincherem tak stvořil své předposlední dílo (rok poté zemřel), v němž dokázal - jako již v RONINOVI - svoji zručnost při točení automobilových honiček. (John Doe)

(více)

Recenze (133)

peaceNwar 

všechny recenze uživatele

Slabý odvar Frankenheimerových majstrovsky natočených naháňačiek. Jeho posledné dielo nestojí za veľkú pochvalu, režijne boli jeho skoršie počiny omnoho vydarenejšie a čo sa týka zápletky, tá tu je len minimálna. Krátky film je napriek zdaniu dosť ťažký žáner, lebo musí zaujať, posadiť do stoličky a ohromiť diváka v minimálnom čase. Mňa tento výtvor neohromil, ani neprekvapil nápaditosťou či formovou dokonalosťou. Nič výnimočného. PS: Imho, ten film má 8 minút, ale to je len taký postreh :) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Owen veze chlapka s kufrem, v kterym, jak se dozvi od teroristu, co je prepadnou, jsou diamanty a oni (jak necekane) je chtej. Chlapek nakonec Owena prekeca, aby jim ujeli. (nebudu rikat jak, podivejte se, je na tom v podstate vystavena cela zapletka) Tezko rict, cim to je, nejspis slabym scenarem, ale tenhle dil se mi nelibil. Podle me jeden z nejslabsich dilu serie. Honicka tu je paradni, ale kvuli absenci jakekoliv hudby me nechala celkem chladnym, Owen hraje skvele, ale to je asi tak vsechno. Tohle spis nez film, fakt pripomina jen reklamu na bmw. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Príbeh, začínajúci naleštenou búchačkou namierenou do tváre Cliveovi Owenovi, nemôže byť zlý. Nuž, je pravdou, že sa jedná o jedno z posledných diel Johna Frankenheimera (FRANCÚZSKA SPOJKA II, RONIN), ale legendárny režisér sa za svoj počin z hire-série hanbiť nemusí. Stará dobá škola ten John, nech ju mu za OSTROV DR,. MOREAUA raz odpustené. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Honička jako z Ronina, tedy vynikajícím způsobem natočená. Příběh prostý, ale ze strany řidiče dobře promyšlený, bohužel stojící na hodně velké náhodě, která dost kazí jinak skvělý dojem. Clive Owen dělá svou práci - čti: tváří se drsně:) Celkově dobrý dojem, tu haluz si uvědomíte až za nějakou dobu, takže 70%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

John Frankenheimer mě žádným svým filmem nezklamal a tenhle kraťas (bohužel jeho poslední práce) dokazuje, že filmový svět měl co do činění se skutečným profíkem a odborníkem na zběsilou a přitom přehledně (!) natočenou akci. Jojo, jde to i bez přiblblých ďábelských deseti střihů za jednu vteřinu. Příběh je sice spíše klasický, ale ne hloupý, pointa není překvapivá, ale vcelku milá. ()

Zajímavosti (3)

  • Režisér John Frankenheimer prohlásil, že žádná scéna nebyla ve filmu zrychlena. Po dálnici se BWM občas hnalo rychlostí přes 190 km/h. (HellFire)
  • V tomto díle řídí Clive Owen BMW 740i. (Listeroman)
  • Podle filmu vznikl roku 2004 stejnojmenný komiks od nakladatelství Dark Horse. (Listeroman)

Reklama

Reklama