Reklama

Reklama

Zásah

(festivalový název)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Ishmael (Iko Uwais) jakožto mladík trpící úplnou amnésií s masivním poraněním na hlavě. Nepamatuje si absolutně nic, natož svojí identitu. Po ošetření od dokorky Ailin (Chelsea Islan)  vypukne spád událostí a Ish bude muset čelit minulosti, resp. lidem, kteří s ním zřejmě mají nevyřízené účty. A následuje násilí... (Ouwen)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (100)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Po The Raid a The Raid 2 je tohle spíš pohodička a hned vám řeknu proč. V době jedničky tady žádnej takovej masakr nebyl, nebo ne v soudobé historii. Dvojka se postarala o solidní příběhovou nadstavbu a posunula fajtovačky do ještě vyhrocenějších poloh. Takže Indonézie vs. svět 2:0. Jenže pak přišel John Wick a všem ukázal, že i Amerika umí naložit, jak to ještě neznáme, dvojka to jen podtrhla a i když nechci srovnávat tyhle filmy jako rovnocenné, i otrlý divák začne otupovat. Headshod je další indonézská vyhlazovačka, kdy často je ta brutalita až za hranou, jindy vyvolává úsměv na tváři. Děj je bohužel krok zpět a spousta hluhých míst může povolávat nudu. Tak či tak, i tohle je prostě top akční záležitost, u které většinou nebudete moc chápat, co se vlastně děje! ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Kdyby Indonésané nechrlili každoročně několik krutopřísně zabijáckých filmů, tak bych byl spokojen. Avšak v návaznosti na výše uvedené jsem rozčarován ze zápletky, jejíž nedostatečnost se snaží překrýt frekventované potyčky šikmookých rejžožroutů. Samotným bitkám chyběla šťáva,. Natažená metráž filmu příliš nepomohla. 66% ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Přímočarý a jednoduchý akční nářez. Vzhledem k zemi původu pak pochopiteln i brutální a krvavý. Překvapením by bylo cokoliv jiného. Na rozdíl od pouze masakrálního a srovnatelného Zátahu si tu autoři pohrávají i s příběhem a z mého pohledu se jim to v rámci žánru docela povedlo. Navíc mám rád v akčním filmu kapky patosu a tady jich několik moc pěkných pomalu steče. Souboje jsou pochopitelně hodně auvajs, tedy co do choreografie, zábavnosti, pestrosti a prostého potěšení z lámaní kostí naprostá špička. Za mě moc fajn žánrovka , tak akorát za čtyři vykloubené lokty. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Julie Estelle je super roztomilá. Ale není to Hammer Girl. Stejně jako Headshot není Raid a ani Berandal v absolutně žádném ohledu. Chudý příbuzný bez vlastní tváře, příběhově labilní a nefunkční ani ve svých béčkových parametrech (navíc se to zpočátku hrozně táhne). Akční scény sem tam pobaví (popravdě těch pár "vtípků" jsem si užil víc než samotnou akci), ale chybí jim dravost, syrovost a pocit reálnosti, kamera a užívání slow-motionu umělou choreografii jen zvýrazňují. Iko se nicméně snaží a navíc mu tahle role sedla víc než ta v Berandalu. Slabší 3 hvězdy. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Typické béčko. Ovšem z Indonésie. Tudíž je to pořádně krvavá řežba, nic pro slabé nátury. Děj není nic originálního, ale aspoň není úplně bezmyšlenkovitý a trochu smysl dává. Je tu však jen jako vata propojující dynamickou akci. Pro milovníky takovéto akce je film nadprůměr. 70% (viděl jsem: 1x tit) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Impostor Heart“ od Andre Harihandoyo & Sonic People. (Duoscop)
  • Hlavním akčním choreografem byl Iko Uwais. Kredit koordinátor kaskadérů a akční choreograf sdílí Very Tri Yulisman, Yandi Sutisna, Rama Ramadhan Ruswadi, Irvan Elvano a Erik Rukmana. (Rominator)

Reklama

Reklama