Reklama

Reklama

Tom Yum Goong 2

  • Thajsko ต้มยำกุ้ง 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když Kham (Tony Jaa) zachrání svého slona Khona v Sydney, vrací se s ním do Thajska na venkov. Po pěti letech za ním přichází obchodník se slony a chce od něj Khona koupit za libovolnou cenu. Kham slona odmítne prodat a obchodník tedy Khona ukradne. Kham se ihned vydává do jeho sídla, kde po krátké potyčce s ostrahou nalézá obchodníka zavražděného. Vše je navíc připraveno tak, aby si policisté i dvě obchodníkovi dcery mysleli, že jej zavraždil Kham. Začíná tak zběsilá hra, při které Kham musí nejen znovu zachránit svého slona, ale navíc se vypořádat i s policií. (Tamten)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (82)

ywo666 

všechny recenze uživatele

No toto je celkom solídne sklamanie. O triedu horšie ako predošlý diel. Plusy, stále kvalitná choreografia, drsné súboje, dobré lokácie. Nápaditosť. Elektrizujúca bitka v metre, ohnivá bitka. JeeJa a jej akupunktúra mi celkom sadla. A Maresse Crump je solídny borec. To sme ale na konci s plusmi. Mínusy. Choreografia bola u Tonyho lepšia. A celé je to totálna zlátanina. Adkinsov Ninja II ma oproti tomuto skvostu priam geniálny príbeh. Chýbali mi tu postavy typu Nathan Jones alebo Lateef Crowder, ktoré dodali prvému dielu gule. A to čo predvádza na konci RZA... No nehnevajte sa na mňa. Dúfal som v lepšie akrobacia. Tony síce zas dáva nadpozemské lakte a kolená, ale vosttaných veciach zaostáva za svojimi predošlými výkonmi. Uznávam tvorcom snahu, ale túto dementnosť nemôžem oceniť viac ako troma hviezdičkami. 65% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný bojový film s Tonym Jaa v hlavnej úlohe, ktorý je pokračovaním skvelej jednotky. Má pomerne dobrý príbeh o prvotriednom bojovníkovi, ktorý si len chce žiť pokojným životom, ale keď mu opäť ukradnú jeho slona, vydá sa po jeho stopách. Čoskoro sa stane aj podozrivým z vraždy, kvôli čomu má nielen problémy s dcérou obete, no hlavne po ňom začne ísť aj polícia, kvôli čomu sa znovu stretáva so svojim starým známym. A tak na ceste za záchranou slona ho čaká množstvo prekážok. Spracovanie je iba priemerné, dej je síce trochu prepracovanejší, než som pôvodne očakával, ale zase kvôli tomu je to ešte viac naivnejšie. Takže by som skôr uprednostil úplne priamočiary štýl, ako je to v podobných filmoch zvykom, lebo aj tak po tejto stránke tu nemá moc čo zaujať. Ale určite si ani nemôžem sťažovať, pozerať sa na to dá a navyše v druhej polovici mi to príde ešte trochu zaujímavejšie. Akcie je tu dosť, ale moc ma nezaujala. Akcia má síce stále celkom slušnú choreografiu, pár dobrých nápadov a ani výber prostredí nie je zlý, ale problémom je hlavne celé jej prevedenie. To, čo sa mi tak veľmi páčilo na jeho predchádzajúcich filmoch, teda ten realistický, drsný a úplne kontaktný štýl, kde cítiť bolesť z každého úderu je prakticky úplne preč. Toto je už len také vlažné, bez náboja, ako by sa im ani nechcelo. A veľkým sklamaním je aj vizuálna stránka, miesto realistickej, dokonalo natočenej akcie je toto úplne umelé, s množstvom zlých efektov, strihov je tiež podstatne viac a ani uhly kamery mi moc nesedeli. Takže ma až šokovalo, že ešte aj v akcii som sa väčšinou nudil a hlavne pri dlhej časti s motorkármi som sa nevedel dočkať jej konca. Za zmienku stojí aspoň zneškodnenie strelcov v byte, tých pár stretov s Marresom Crumpom a aj JeeJa Yanin občas niečo zaujímavé predvedie, ale aj tak platí, že aj tá najslabšia akčná scéna z jednotky je lepšia, než najlepšia z tohto pokračovania. Čo sa týka hereckého obsadenia, Tony Jaa je už tentoraz skôr sklamaním a to nielen po akčnej stránke, lepšia je JeeJa Yanin, ktorá ale nemá moc priestoru, Petchtai Wongkamlao si splní svoj očakávaný štandard a zo zvyšných postáv ešte za zmienku stoja spomínaný Marrese Crump a sympatická Yayaying Rhatha Phongam. Zvyšok už nestojí za nič a to ani hlavný záporák RZA. Réžia a technická stránka sú veľkým sklamaním, jedine vizuálna stránka mimo akcie je celkom slušná, ale tým to aj končí, efekty sú slabé a akcia je zvládnutá mizerne. Takže som neskutočne sklamaný, dlho očakávaný Tom yum goong 2 mal byť Tonyho comeback a dúfal som, že by sa mohol priblížiť úrovni jeho prvých dvoch zásadných filmov, ale to ani omylom. Tým otravným vizuálom zničili všetko, čo mohli a ešte aj ten Ong Bak 3 sa mi páčil o niečo viac. Keďže som fanúšik tohto typu, na ten slabý priemer mi to stačí, ale už to nechcem vidieť. A pri pohľade na Tonyho budúcu filmografiu je mi skutočne smutno, ako dopadla táto legenda, zo špičky bojových filmov až k tým najlacnejším videofilmom. 51% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nedopečený film! Problem jsem našel převážně v post-produkci, trhaná a mizerná hudba, špatný střih, hodně špatné CGI a špatné zobrazení kompozice,při které opravdová akrobacie vypadá spíše jako Fake akrobacie. Tony jáá je pořád frajer a Marrese Crump byl slušný soupeř,ale chyběla tomu šťáva! 3D efekty a přehnaná digitalizace filmu hodně uškodila a jelikož hodnotím ve filmech převážně technickou a vizuální stránku,tak z mého osobního pohledu se tohle bohužel moc nepovedlo.Průměr 50% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus již až příliš přepálený a dementní. Jistě, ani předcházející Tonyho filmy nedávají zrovna velký smysl, obsahují ale takové množství tvrdé a skvěle natočené akce, že to divák tvůrcům rád odpustí. Zde však nekompromisnost byla již definitivně nahrazena přehnanými a absurdními kaskadérskými kousky, bolestně viditelnými dráty a megahnusnými triky. Pár slušných scén se zde sice najde, ale i tak tahle non-stop akční jízda nebaví tolik, jako její předchůdci a množství wtf momentů se vám po 15 minutách už ani nebude chtít počítat. Marrese Crump je ale solidní mlátička, i když je nesmrtelný jak Chuck Norris. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No je to o dost vážněji pojatý než předchozí eposy co jsem z Tonym Jaa viděl. takže to není až taková bláznivina a místy to dokonce dává i smysl. Souboje jsou pořád promakaný, nicméně musím se tu připojit ke kritice těch vymaštěných zpomalených 3D efektů. Děsně to ruší a je to tu v podstatě jenom na efekt aby si film hrál na něco čím není, ale tak musí přece i v Thajsku ukázat, že na to mají je to totiž fuckt brutální děsně supr čupr a maximálně cool co na tom, že se na to nedá dívat. To už je věc druhá...50% ()

Galerie (107)

Zajímavosti (4)

  • Kvůli dlouhotrvajícím povodním v Thajsku muselo být na několik týdnů přerušeno natáčení. (Raztubyl)
  • Předchozí filmy Tonyho Jaa si částečně zakládaly pověst na natáčení bez použití CGI a kabelů v akčních scénách. Oproti tomu v Tom Yum Goong 2 se režisér Prachya Pinkaew s choreografem akčních scén Pannou Rittikraiem poprvé rozhodli obě techniky využít. (Raztubyl)
  • Při souboji v podzemce, mezi Khamem (Tony Jaa) a Číslem 2 (Marrese Crump), když příjíždí vlak směrem od Čísla 2, tak Kham chytne Číslo 2 a skloní se před vlakem mezi koleje. Když vlak odjíždí, tak Kham a Číslo 2 mají místa prohozená (vlak odjíždí Číslu 2 za zády). (bugfoot)

Reklama

Reklama