Reklama

Reklama

Film podle skutečné události, která 14. ledna 2007 otřásla celou Amerikou. 14letá Megan Stewart tohoto dne náhle beze stopy zmizela a o tři týdny později i její 13letá nejlepší kamnarádka Amy Herman. Film je sestaven z videí, záznamů z chatu, webcamerových záběrů, domácích video nahrávek a všech záznamů, které bezprostředně zachycují dobu před Meganiným zmizením. (Dlee)

(více)

Recenze (155)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem začít jinak, ale bohužel jsem si všiml věty v komentáři jednoho z nás "může si za to sama." Kdybych byl POMO, okamžitě odtud letíš, debile. Nebudu se šťourat v tom, kde byla ve skutečném příběhu chyba a co by všemu bylo bývalo zabránilo; kdo má v hlavě mozek a ne ústí tlustého střeva na to přijde sám. Budu hodnotit formu filmu, která je těmto událostem hodna ještě méně, než náš hradní pán svému úřadu. Nevím, koho napadlo, že ze sledování statických záběrů ksichtů mně úplně ukradených lidí budu řvát nadšením, ale rád bych tomu někomu vzkázal, že jsem leda tak zíval nudou. Nemůžu soucítit s někým, koho hodinu slyším kecat jenom o orálním sexu a nemůžu nesnášet někoho, koho dvacet minut pozoruju jak kope díru v zemi... Když tenhle film nedokáže vzbudit vášeň a rozhořčení, na co ho tady máme, Míšo? ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

No já nevim. Na tyhle skutečný události mám svuj názor, takže to beru s rezervou. A jako ff film se to taky moc neosvědčilo. Třičtvrtě hodiny jsem koukal, jak si dvě, místy tři, čtrnáctiletý telata vyměňujou zkušenosti o tom, kdy a kde koho vykouřily kvůli troše fetu. Pak jedna z nich zmizí a teprve pak to začne bejt trošku zajímavý a když se ztratí i druhá, dojde dokonce i na skoro hororovou scénu. Ale jinak se jedná pořád o podprůměr. Jako většina ff filmů. 30% ()

Reklama

zolo23 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade ide skôr o skutočnú drámu ako o horor. Je to docela kvalitne natočené, tie video rozhovory či volačky dávajú tomuto snímku niečo do seba, vyzerá to fakt reálne za čo palec určite nahor. Stále sa niečo deje, dokonca i na tých mejdanoch a vy stále čakáte ako sa teda Megan stratí. Má to šmrnc, napätie a posledných 20 minút ani nedýchate. Nenápadný filmík, ktorý docela uspokojí. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Ten film má velmi podstatnou myšlenku: Mapuje jak daleko může zajít idiotské chování jistých nedorostlých pipin. Film je inspirován skutečnými událostmi a prostě nebuďte blbí a nevěřte každému na internetu, jinak dopadnete stejně blbě jako Megan a její kámoška a budete si za to moc pouze jenom vy sami (týká se to i mužského pohlaví). Z kvalitativního pohledu má ale tento snímek několik závažných problémů: Je sice inspirován skutečnými událostmi, zásadnímu tématu ale ve finále tolik prostoru nevěnuje. Ten film se snaží o psychologii postav, která se míjí účinkem a místo reálné dobrého prokreslení postav či pořádnému vytěžení tak palčivého a zásadního tématu současného světa se tam radši mluví o kouření pér víc než v libovolném filmu Kevina Smitha. Ten film celkově působí jako rozpadlá snaha o rekonstrukci mentality 14-letejch holek (který scenárista a režisér Michael Goi stejně nerozuměl, takhle to prostě dopadá když 14-letý postavy píše 50-letej člověk, kterej do scénáře promění svůj zaujatý pohled na mladou generaci), která je ale z pohledu amaterské filmařiny prostě neatraktivní a po herecké stránce tězce nezvládnutá. Lehce zapomenutelná záležitost, která má štěstí, že jí Tik Tok připomenul což ovšem nutně neznamená, že je to dobře. Fakt, že je tento snímek využíván na Tik Toku spíše k účelu pobavení (což je v pořádku z hlediska kvalit samotného filmu, ale ne palčivosti tématu a poselství, které bylo hlavním cílem realizace tohoto snímku) poukazuje na další problém, který s touto sociální sítí mám. Ale přesto všechno vlastně stojí Megan is Missing za to vidět..... ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Vcelku s milým překvapením nám byla předeslána průměrná, na nic si nehrající, drásavá záležitost z prostředí, do kterého se v této době snadno mladé holky, které se nechovají optimálně ke svému věku, dostávají. (Ne, že by vypadaly tak mladě. Tipovala bych jim tak o tři roky víc.) Forma hovorů mi nevadila, naopak jsem ráda, že se v tomto případě FF pojalo trochu osvěžujícím způsobem. Herecky to bylo občas ze strany té větši pipky přehrávané, ale budiž. Moc skličujících záběrů, ani nějakých torture výjevů se taky nekonalo, ale když ano, musím říct, stálo to za to. Po dlouhé době jsem odvrátila hlavu od monitoru. Tíživé nátlaky to ve mně nějak nevyvolávalo, jen to vyhlíželo realisticky. Zmást jsem se ale nenechala. Újmu taky nemám. Natočeno to bylo velmi jednoduše a poslouží to divákům hlavně jako rutina. U mě za tři. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (14)

  • Niekoľko rokov po vydaní filmu oslovila produkčná spoločnosť v Mexiku Goia, aby urobil remake filmu v španielskom jazyku s mexickým obsadením. Goi ponuku odmietol, pretože sa nechcel vrátiť k tak pochmúrnej téme. (Arsenal83)
  • Väčšinu hercov tvoria neskúsení alebo začínajúci herci. Obsadenie bolo zámerné, keďže Goi chcel, aby postavy stvárnili neznámi herci, čím film získal "ducha reality". (Arsenal83)
  • Režisér Goi trval na tom, aby pri nakrúcaní boli aj rodičia detských hercov, aby si boli plne vedomí svojho zapojenia do projektu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama