Reklama

Reklama

Film podle skutečné události, která 14. ledna 2007 otřásla celou Amerikou. 14letá Megan Stewart tohoto dne náhle beze stopy zmizela a o tři týdny později i její 13letá nejlepší kamnarádka Amy Herman. Film je sestaven z videí, záznamů z chatu, webcamerových záběrů, domácích video nahrávek a všech záznamů, které bezprostředně zachycují dobu před Meganiným zmizením. (Dlee)

(více)

Recenze (154)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Megan is missing je jeden z mála filmů, kterému se podařilo dostat Hulka téměř na kolena. Nikoliv pro nějakou nadnesenou a vizualizovanou přehlídku řeznického řemesla, ale pro neosobní sadismus, s jakým únosce jednal se svou obětí. Nechci psát, že jsem ještě něco takového neviděl, nejspíš ano, už toho mám filmově za sebou docela dost, ale v tomto nekompromisním podání , kde found footage ještě zvyšuje působivost, to vnímavého jedince (otce) roztrhá na kusy. No, tohle už opravdu nechci nikdy vidět. Zapomenuta první půle prakticky jen s ukázkami průměrných amerických puberťáků, za jejichž způsob výchovy bych rodiče nakopal a odpuštěn i z mého pohledu "unkošer" monolog Amy před koncem. Čtyři ze strachu. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Mrazivý portrét dvoch mladých amerických dievčat, po ktorých sa v roku 2007 zľahla zem. Doslova. Väčšina prvej hodiny je zoznámenie sa s povahou a životom oboch dievčat, ktoré je zrkadlovým opakom, a sledujeme ich pri bežných voľnočasových aktivitách americkej omladiny. Približne po 40 minútach nastáva zlom - Megan a Amy spoznávajú na internete mladíka menom Josh. Krátko na to bez stopy Megan zmizne a rozbieha sa rozsiahle pátranie, pokrývané reportážami a rozhovormi s rodinou, známymi a vyšetrovateľmi. O 3 týždne neskôr mizne aj Amy, a film sa dostáva do finálnej fázy. Nasleduje 22 minút číreho mrazivého depresívneho hypno-pekla, ktoré rozhodne nie je pre každého. Mučenie, znásilnenie a pochovanie za živa v dlhých, nezostrihaných scénach bez čohokoľvek, čo by narúšalo autentickosť, vám rozožerie mozog za živa. 80% ()

Reklama

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Naprostý otřes. Dlouho se mi nestalo, že by mi nějaký obraz z filmu utkvěl v hlavě ještě dlouho po shlédnutí filmu. Na co ale nezapomenu je momentka, kdy se otevřel modrý sud a v něm naložená Megan... i když bylo jasný že tam bude protože vrah kolem něj furt chodil a byl tam jak pěst na oko... a úplně nejděsivější je ta věta předtím "You wanna go home? Ok. I'm gonna close you in this barrel, cause I don't want you to know where I live, ok?"a ta třináctka se ho chytne za ruku a řekne jen "ok..." ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Horor??? Tohle kritérium radši škrtněte a nechte v žánrech jen drama. Příběh koncipovaný v dnes produktivním stylu ruční kamery o dvou čtrnáctiletých kamarádkách, z nichž nejdřív zmizí jedna a následně i druhá krátce potom, co si zaskypují s neznámým Joshem. Zatímco ostatní věří tomu, že dívky spolu utekly, neboť o tom často mluvily, pedofilní Josh je obě znásilnil a zavraždil. To není horor, to je bohužel skutečný úděl našeho světa. Ovšem poslouchat čtrnáctku, jak básní o kouření penisů a leze z jednoho večírku na druhý, to je horor. ()

MikyAff odpad!

všechny recenze uživatele

Přetrpíte první hodinu, která je nudná, že to hezký není a dostanete posledních 20 minut, které jsou chvílemi přihrocené až moc, abyste ve finále zde na databázi zjistili, že vlastně úvodní titulky "podle skutečné události" jsou lež. Pak se jakožto divák cítím podvedená a kdyby to šlo, vraťte mi mých 86 minut života. Poučení to nejspíš má, ale upřímně mi to natolik morálně za srdce nechytlo. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (14)

  • Vo filme sa niekoľkokrát odkazuje na film Sedem (1995). Je to zámer režiséra Michaela Goia, ktorého cieľom bolo, aby film vyznel rovnako znepokojivo ako Sedem. (Arsenal83)
  • Keďže film je založený na sérii skutočných prípadov únosov detí, verejne ho podporil aj Marc Klaas, zakladateľ nadácie KlaasKids Foundation, ktorá sa venuje predchádzaniu zločinom na deťoch a pomáha pri nachádzaní nezvestných. (Arsenal83)
  • Niekoľko rokov po vydaní filmu oslovila produkčná spoločnosť v Mexiku Goia, aby urobil remake filmu v španielskom jazyku s mexickým obsadením. Goi ponuku odmietol, pretože sa nechcel vrátiť k tak pochmúrnej téme. (Arsenal83)

Reklama

Reklama