Reklama

Reklama

Sviňák

  • Velká Británie Filth (více)
Trailer 2

Hlavní postava - skotský zkorumpovaný policista Bruce Robertson - je posedlý sexem a kokainem. Měl by vyšetřovat vraždu, ale překáží mu vlastní podivínství, zvyk zahrávat si s kolegy a navíc opravdu miluje ženy. O Robertsona se stará jeho part´ák Ray Lennox  a šéf Bob Toal. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (606)

gogo76 

všechny recenze uživatele

V mnohých smeroch originálny, častý čierny humor, ale i film plný zbytočných úchylných scén. J. McAvoy a jeho "bad guy" ma bavil, často i rozosmial a v kútiku duše som vedel, že nie je úplne skazený. Jeho hon za povýšením a vysnívanou funkciou šéfa mu komplikujú i jeho kolegovia. Musím pochváliť výborný výkon J. McAvoya, jeho kolegov i vtipnú scénu s kopírovaním policajných čurákov. Napriek istej dávke originality to nevidím na viac ako priemer. 60%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

James McAvoy tady hraje svojí asi jednu z nejzajímavějších postav dosud. A hraje ji tak strašidelně, až jsem místy přemýšlel, jestli vůbec koukám na komedii a nebo solidně propletený drama s nečekaným a o to zajímavějším závěrem. Popravdě bych se spíš přiklonil k té druhé variantě, i když pár scén na zasmání tu přeci jen bylo. Pakliže si ale dokážete představit Trainspotting nebo Acid House, tak si i solidně dokážete představit tenhle film. Je pod ním totiž podepsaný stejný spisovatel. Počítejte tedy s absurditou a místy i dost brutálními scénami na úkor legrace. Každý si asi najde něco jinýho, každopádně závěr to slušně sejme a to je právě ten důvod, proč jsem s filmem byl tak spokojenej. Kéž by bylo takovejch filmů víc s nečekaným závěrem. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Natočit filmovou adaptaci některého z románů Irvine Welshe je celkem prestižní záležitost, o to víc je překvapující, že tuto možnost využil celkem neznámý skotský režisér Jon S. Baird (i když národnost režiséra bude hrát jistě stěžejní roli), který tak ve Sviňákovi sešil dohromady (trochu horkou jehlou) dva nesouvislé projekty - nejdříve se snaží vyvolat ducha legendárních filmových adaptací slavného spisovatele (Trainspotting a Acid House) a mimoděk vyvolá něco z atmosféry raných krimikomedií Guy Ritchieho, pak ovšem přesedlá na zcela jiného koně a halucinogenní jízdou lidským podvědomím si zkouší hrát na amatérského psychologa. Nemusím asi dodávat, že první půle je výrazně lepší. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Největší odpad, co jsem za poslední dobu viděl - ale v dobrém slova smyslu. McAvoy je skvěle úlisnej, roli si užívá a psychouše jsem mu naprosto věřil. Film, kterej se naváží úplně do všeho - převážně žhavý témata - a je tak nemorální, až je to sranda. Množství hlášek ještě dlouho nedostanu z hlavy. Hodně mě taky potěšil hudební doprovod, kdy jsem z cca 10 tracků znal možná tak 7. O to víc jsem si to užil. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na Sviňáka jsem se dlouho těšil a hodně od něj očekával. Když jsem kdysi viděl film Trainspotting od stejného knihopisce, tak vidění Sviňáka bylo neodmyslitelné. Moc se mi to líbilo. James McAvoy zde působil naprosto slizce, jako správný sviňák. MUDr. Xavier Crement by ho ve svých knihách jistě nazval exemplárním kokotem. Hnán traumatem minulosti se pokoušel ze všech sil o svoje povýšení. Vzhledem k tomu, že veškerý policejní sbor kolem něj byl prezentován jako parta absolutních idiotů, tak to vypadalo, že drží povýšení ve svých rukou a je otázkou času. Kromě toho, že měl rád bílý prášek a sex, tak když zrovna byla nálada, tak si občas rád potýral své kolegy a odstraňoval tak z cesty veškerou svoji konkurenci. Nakonec byl však poražen sám sebou, což se dalo čekat. Utíkal před něčím, čemu nebylo úniku. Postupem stopáže se z pokryteckého bastarda bohužel stává zničený uplakánek, který už projevuje pouze záchvěvy bastardství, ale rozhodně to neubírá na kvalitě filmu. Přesně takhle si představuji takové ty lepší feťáky. Takřka dokonalé. Lepší 4*. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (14)

  • James McAvoy má schopnost zvracet podle své vůle. Díky tomu ve scénách, kde je Brucovi (James McAvoy) zle, zvracel McAvoy doopravdy. (Cheeker)
  • Keď Bruce (James McAvoy) číta vo výklade výsledky z futbalu, na obrazovke sa zobrazí čas 4:45. V decembri je v Edinburgu o takomto čase už tma, vo filme je však jasný deň. (toi-toi)
  • James McAvoy v rozhovoru prozradil, že během natáčení pravidelně před usnutím vypil půl lahve whiskey, aby jeho postava vypadala reálně ztrhaně a jako s kocovinou. (TaNya_)

Reklama

Reklama