Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest nezaměstnaných ocelářů sedí v čekárně na pracáku a přemýšlí, jak vydělat peníze. Jó, ti tanečníci, co se tady svlékali minulý týden do plavek, ti jsou teda za vodou. A proč bychom to nezkusili taky? Ne jen tak ledajaké představení, opravdový striptýz - Do naha! Je fakt, že v partě není nikdo moc hezkej. Někteří z nás jsou trochu při těle, máme chatrné zdraví, jeden se pokusil o sebevraždu a dalšímu manželka otloukla o hlavu sádrového trpaslíka. Vlastně tím už nemůžeme zas tak moc ztratit! (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (298)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Od Clockwork Orange nemělo být Zpívání v dešti nikdy jako dřív, dokud nepřišel Cattaneo s komedií o sheffieldských dělnících na dlažbě, kteří jsou nuceni se živit svým nahým, tancem rozpohybovaným tělem. Ono tam vlastně ani moc opravdu komediálních situací není (výjimkou jest taneční cukání při čekání na úřadě či prohlídka videozáznamu na policejní stanici), ale britské „sociální komedie“ vyluzující díky pozitivním emocím lehký úsměv na rtech jsou už prostě takové. Nezbývá se než modlit, aby nepřišel americký remake se Schneiderem v roli propuštěného filadelfského svářeče ukazujícího po nocích piňďoura v striptýzových klubech.. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Britská kinematografie sice dokázala tradičně přicházet s pozoruhodnými filmy, které bodovaly u kritiky i diváků, nicméně na to, pouštět se do křížku s produkcí velkých amerických studií, nemohla už vzhledem k odlišnému finančnímu zázemí ani pomyslet. Britskému žebříčku návštěvnosti dlouhodobě kralovaly americké velkofilmy. První vlaštovkou byl Trainspotting, ale teprve komedie Do naha přišla s ideálním obchodním produktem, který na trhu stoprocentně zabral a stal se vzorem pro mnohé napodobeniny. Byl to v Británii nejnavštěvovanější snímek roku a slušně zabodoval i na americkém trhu, kde to mají evropské filmy tradičně těžké. Charakterově pestré, protikladné a náležitě přitažlivé herecké obsazení, pestrá paleta témat, kde se skloubí erotické prvky se sociálním podtextem a to celé je zabalené do komediální formy. Humor nikdy neklesá pod hranici laciné podbízivosti a scénář je opravdu vyvážený, navíc má snímek přiměřenou stopáž. Celkový dojem 90 %. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Opätovne nedokážem zdieľať spokojnosť až nadšenie mojich obľúbencov, a vlastne väčšiny užívateľov. Pritom moje sklamanie nepramení z nenaplneného očakávania, pretože to, čo som o filme vopred vedel, dávalo tušiť hrúbku ľadu, na aký sa režisér s týmto námetom pustil. Nepočítal som s tým, že sa mi podarí s niektorou postavou stotožniť (aj keď som bol sám nejakú dobu beznádejne nezamestnaný), ale ani s tým, že budú na mňa pôsobiť odpudzujúco. Podobný pocit som mal pri postave Biga Lebowského. Ťažko môžem sympatizovať s ľuďmi, ktorí sú ochotní robiť čokoľvek, len aby nemuseli robiť. A avizovaný humor mi pripadal viac trápny, než anglický. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Nominaci na Oscara za nejlepší film teda moc nechápu. On tento film sice nebyl špatný, ale anglický humor tomu českému není moc blízký a co se zdá vtipné jim, tady vtipné není a naopak. Sice se pousmějete, ale spontánní výbuchy smíchu se u mě teda rozhodně nekonaly. Ale zase se mi líbily dialogy a takové to roztomilé tápání postarších chlapů v jejich životě. Takže dobré, ale... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Odvážna britská komédia, ktorá zároveň realisticky poukazuje na sociálnu situáciu. Kombinácia týchto dvoch faktorov je pre anglickú produkciu typická, no takmer vždy je to s priklonením na dramatickú nôtu. V tomto prípade sa zameriava na sociálne napätie, ktoré má na svedomí rozpad vzťahov a v neposlednom rade je akousi štúdiou ľudskej dôstojnosti. Tentokrát sa však do popredia dostáva práve obľúbený anglický humor, ktorý by sme v podobnom námete inokedy hľadali márne. Ten majú na svedomí bravúrni herci, ktorí predvádzajú podmanivé výkony, a nielen tie striptérske. Réžia nápaditá, svižná a exkluzívnym doplnkom bola hudba. 85%. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (26)

  • Scéna kdy je Kůň v telefonní budce, se točila třikrát:
    1. verze = u budky stála stará paní a naslouchala rozhovoru
    2. verze = u budky stojí skupinka děvčat a naslouchá rozhovoru. Ale ani jedna se nelíbila a proto byly posluchačky vyškrtnuty. (salamandrr)
  • Americká verze filmu musel být nadabována, protože Američáne by nerozuměli britskému slangu. (salamandrr)
  • Novozélandskí dramatici Anthony McCarten a Stephen Sinclair podali v roku 1998 žalobu vo výške 180 miliónov libier na producentov filmu. Tvrdili, že film vykradol ich hru "Ladies Night", ktorá mala turné po Británii aj na Novom Zélande. Spor bol nakoniec vyrovnaný mimosúdne. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama