Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest nezaměstnaných ocelářů sedí v čekárně na pracáku a přemýšlí, jak vydělat peníze. Jó, ti tanečníci, co se tady svlékali minulý týden do plavek, ti jsou teda za vodou. A proč bychom to nezkusili taky? Ne jen tak ledajaké představení, opravdový striptýz - Do naha! Je fakt, že v partě není nikdo moc hezkej. Někteří z nás jsou trochu při těle, máme chatrné zdraví, jeden se pokusil o sebevraždu a dalšímu manželka otloukla o hlavu sádrového trpaslíka. Vlastně tím už nemůžeme zas tak moc ztratit! (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (298)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Díky lacinému českému názvu jsem film celých 15 let ignorovala v domnění, že jde o nevkusné "Prcičky" s trochu dospělejším obsazením. A vida, ono je to veskrze příjemné sociální drama, které diváka sice nepřiměje ukazovat v bujarém řehotu plomby a mandle, ale úsměv na ksichtu roztáhne celkem spolehlivě. Za jednu z nejlepších považuju scénu, kdy dvojice kamarádů bádá nad způsobem sebevraždy třetího: "Měl by sis najít vysoký most." - "No jo, jako na bungee, ale bez bungee." - "Nesnáším výšky..." - "Tak by ses mohl utopit!" - "Když já neumím plavat..." Žádná zbytečná vata, žádný přemrštěný patos, žádná vulgarita, krásně vypointované hlášky a na film o striptýzu je to nečekaně cudné (naštěstí, žádného ze sympatických pánů herců jsem netoužila vidět úplně celého, vlastně jim oblečení dost svědčilo:-)). Zkrátka milé překvapení. 75% ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Inteligentní komedie se sociálně kritickými prvky ("Jmenuje se to tu zprostředkovatelna práce. Už jsi viděl, že by tu někomu zprostředkovali práci?"), která zabrala u publika filmového stejně jako její popelkovští protagonisté před publikem dámským. Není to žádná ždímačka na city ani lacinej záchodovej humor, ale velmi lidská záležitost. A když se humor dostaví, stojí za to (snad poprvý jsem si vychutnal Flashdance). ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Ve stylu výchovných humoristických pohádek Nicka Hornbyho. Dělat "on the dole" cokoliv je lepší než rezignovat na život, flákat se a mastit karty, protože pak ty ženské začnou skutečně močit jako chlapi. Takže když ony tak, my jim na oplátku vezmeme typicky ženskou doménu - strip tease. Optimismus a víra v život sálá z každého políčka filmu a naplňuje Hornbyho tezi z Long Way Down: odlož sebevraždu o půl roku a ono se něco změní. A jak v Hornbyho knize, tak i v The Full Monty je to změna k lepšímu. Není nikterak velká, ale je k lepšímu. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

veľmi dobre zahraná, napísaná a zrežírovaná VTIPNÁ britská komédia na sociálnu tému - sociálna téma nie je v britskej kinematografii vôbec cudzia (hneď popri historických romantických a romantických riešiacich slobodných úspešných ľudí v kristových rokoch je to tretia hlavná téma britských filmov väčšinového žánru) lenže cez "optiku" komédie, nie tragikomédie, ale čírej a vtipnej komédie, to sa len tak ľahko nevidí. Navyše musím vyzdvihnúť skvelú muziku a skvelého Carlylea, aj keď celý tento film šľapal na plné obrátky ako dokonale namazané hodinky ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

V intencích britské linie sociální (tragi)komedie natočil svůj celovečerní debut režisér Peter Cattaneo, který v mixu sociálně kritického pohledu, ryzí komedie plné černého britského humoru, patosu opěvujícího sílu rodinných hodnot, odzbrojující upřímnosti, otevřenosti a ochotě dotknout se bolavých míst západní společnosti přichází s místy až extatickým účinkem svého komediálního filmu o partě sympatických outsiderů, kteří se nenechají zlomit nepříznivými podmínkami. Řada scén je doslova elektrizujících (pan Kůň na první zkoušce...), většina postav charismatická, film oplývá povedenými gagy a spoustou výborně iniciovaných groteskních situací. Do naha! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (26)

  • Pracovní název filmu byl Eggs, Beans and Chippendales. (salamandrr)
  • Film vyšiel v roku 2013 ako divadelná hra. (Arsenal83)
  • Původní verze filmu přišla producentům příliš krátká a proto se, tři měsíce po oficiálním konci natáčení, dotočilo několik scén. Šlo například o scény, kdy hrdinové trénují nebo hrají fotbal. Robert Carlyle v té době již pracoval na jiném filmu, tudíž jej v těchto záběrech ani nezahlédnete. (Elisebah)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama