Reklama

Reklama

Hrůza v Connecticutu 2: Duch Georgie

  • USA The Haunting in Connecticut 2: Ghosts of Georgia (více)
Trailer

Mladá rodina se přestěhuje do historického domu v Georgii, aby se následně všichni její členové bolestně přesvědčili, že nejsou jeho jedinými obyvateli. Velmi záhy se ocitají uprostřed děsivého tajemství, svědčícího o přítomnosti zla, připraveného odstranit každého, kdo se mu připlete do cesty. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer

Recenze (154)

zolo23 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo úplne iné ako prvá časť čo beriem ako malé bezvýznamné plus. Čakal som zdĺhavú nudu s niekoľkými ľakacími scénami, ale kupodivu scenár je celkom zaujímavý už od začiatku a prakticky neustále sa niečo deje, takže film nemá kedy nudiť. Po vizuálnej stránke je to celkom fajn, efekty sú slušné a atmosféru to má tiež. Stále však ide o priemerný horor, ktorý Vás až tak nevydesí. Film stál okolo 9 mil. $ čo nieje málo na podobné filmy a keď si porovnám niekoľko oveľa lacnejších, originálnejších hororov výsledný efekt, alebo skôr chyba bude asi niekde inde. 50% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Padne slovo o přednostovi stanice, ale Vlastu Buriana tady nečekejte ani omylem. A zase se straší podle skutečných událostí, ale s prvním dílem, a podle mě lepším, to nemá zhola nic společného. Tentokrát rodinka Wyrickových se v létě roku 1993 nastěhuje do historického domu v Georgii, kde je nepříjemně obtěžována duchy zemřelých otroků, kteří ani po smrti nemají klid a do toho se malé holčičce zjevuje předchozí majitel domu a také jistý "vycpávač" a to nejen lesních zvířat. Kdo je hodný a kdo zlý, to záhy pochopíte. Následuje kolovrátek bezpočtu lekaček s triky, které jakoby skutečně vypadly z počátku devadesátých let minulého století. Režie inklinuje k televiznímu pojetí a jedná se ve srovnání s jinými horory o takřka běžný standard, kdy největším šokem je vyzvracený hmyz. Kolovrátek s přehršlí lekaček se ne a ne zastavit a tak vlastně ani nevzniklo žádné vzduchoprázdno, vzdor obehranosti a jednotvárnosti děje. Herci celkem povědomí a odehráli to v pohodě. V závěru film zabrnká na lyričtější notu, na autentické fotografii se představí rodinka Wyrickových jak vypadá dnes a dozvíme se, že tatínek už skonal. Kdo má rád televizní horůrky postavené na reálném základě s přihlouplými efekty i zápletkou, tak si jistě přijde na své. Nic extra nečekejte. Mé hodnocení: 50% ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Stále sa tu niečo dialo a tých duchov tu bolo nespočetne veľa až sa v tom príbehu človek môže trocha stratiť . Skoro v celom filme sa miesila skutočnosť s minulosťou, flashbackou tam nadrbali toľko, že už po pár scénach ma to začalo viac srať ako baviť, v tomto ohľade mohli troška ubrať. Na mňa ľakačky vobec nezabrali, lebo boli predvídateľné. Ale po príbehovej stránke to bolo veľmi slušné a svojim spôsobom aj originálne. Masky duchov boli na dobrej úrovni a v niektorých momentoch sa mi páčili aj efekty, ale nemôžem sa ubrániť tomu rozpačitému dojmu z tohto filmu. A herecké obsadenie bolo príjemné zvolené. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Jakmile se film rozjede hned "to" začíná. A vzhledem že jde o film s číslovkou "2" v názvu (kterou jsem neviděl) u mě hned zahnízdil červík pochybnosti že mi schází souvislosti z prvního dílu (no jak jsme se později dočetl nescházeli). Ale to nevadí. Tím "to" co začíná prakticky první minutou filmu je přítomnost duchů (chci vlastně říct vyobrazení halucinací). No a s ohledem na to že skoro každý třetí-čtvrtý záběr je na ducha (halucinaci), vůbec jejich přítomnost po chvilce sledování není děsivá a... film vlastně vůbec jako horor nefunguje a dokonce i nudí a to blikání a střih dokonce i otravuje. Proč sem duchové vůbec lezou (příčina halucinací) se dozvíme asi tak po hodině sledování... to je cca po dvou třetinách filmu. Takže celkem zápřah. Pak nastane konečně změna. Teda... k tomu blikání se alespoň něco děje a přichází odpovědi. Po hodině záběrů na duchy bez významu je to celkem balzám. Co ještě dodat. Snad jen důvod těch mích uvozovkových komentářů. Autoři se kasají tím, že se to jako fakt opravdu stalo. Takže buď si z nás dělají prdel, aby podpořili podprůměrnou duchařinu, nebo jde jen o příběh tři ženských s halucinacema (kdo ví po čem to měly) v chajdě u lesa na historicky zajímavém místě, kde blbne elektřina. I to může v USA splnit účel k vytvoření báchorky na které se dalo vydělat jako "skutečné události hodné zfilmování". Nebo že by za ten příběh rodinka nic nechtěla když "ty prášky tolik stojí" jak jsem se ve filmu dozvěděl? ;) ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Neuškodilo by míň zvukových efektů, celé mi to přišlo přeplácané. No ale za Ch. M. Murraye, happyend a docela dobrý příběh ***. Vůbec se mi na tom filmu nelíbí některé nudné pasáže, které tu jsou jenom proto aby zaplácly díru, nebo ty přehnaně akční a nelogické scény (SPOILER zapadnu do díry... no a co? nechám to bejt, ať si užijí i jiní.) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Příběh je založen na skutečné události rodiny Wyrick z Ellerslie, Georgia. (ARI50)
  • Chad Michael Murray řekl v rozhovoru, že pro roli se rozhodl z důvodu, že je založen na skutečné události a že si muže zahrát strážnika, který má manželku a dceru, že nikdy nehrál na tak vysoké úrovni. (ARI50)
  • Na začiatku filmu sedí mama na posteli a v kúte miestnosti vidí ducha. Pri zábere na jej tvár vidno, že ma červené oči a tečú jej slzy. V ďalšej scéne, keď vojde jej dcéra do izby, má už oči normálne a suché. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama