Reklama

Reklama

Líbej mě

(festivalový název)
  • Švédsko Kyss mig (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvě třicátnice, Mia a Frida, se poprvé setkají na zásnubní hostině svých rodičů. Miin otec Lasse a Fridina matka Elisabeth se budou brát. Lasseho dcera Mia se vrací domů se svým přítelem Timem a přípravy jejich svatby jsou také v plném proudu. I přes složitou rodinnou situaci se mezi Miou a Fridou probudí silný cit, který nejde zastavit. (lenuse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

IrmaVep 

všechny recenze uživatele

Jo, tak takový příběh se mi nikdy neomrzí... a můžu to vidět třeba na tisíc způsobů. Je jedno, z jaké země vzejde, v jakém čase se odehrává... kultuře, společnosti, náboženství, sex. orientaci. Vždy je to milé a u mě osobně to bývají někdy horší, někdy lepší tři hvězdičky. Tenhle konkrétní film ale má několik plusů, které ho v mém hodnocení povyšují po prvním shlédnutí o třídu výš než ostatní (a kdoví, jestli zůstane u jedné, až ho uvidím po nějakém čase třeba znova). A myslím, že všechny ty věci už tu i zazněly: kamera, hudba, příjemné tempo, navíc pro mě exotická švédština, sympatické herecké obsazení... a konec:) Nemůžu si pomoct, jsem měkejš. Opravdu hodně mě zaujal vývoj Mii, to mě vážně bavilo sledovat a představitelka je hodně šikovná a nakonec i hezká ženská. Ale úplně zbožňuju Fridu, jak ta se umí podívat s tím svým úsměvem... Co mi úplně nesedlo, bylo chování rodičů, především Lasseho, který mi celou dobu připadal "nějaký", ale najednou se u něj projevila úplně jiná nátura (pro dobro věci) a pak mě zarazilo něco u scény na letišti. Ne příběhově, ale jakože technicky, nebo jak bych to... v první chvíli jsem vůbec nechápala, kdo je teda kde a kdo je ještě tady a kdo už tam... :D No, ale jinak nádhera, koho zaujal tenhle film, doporučuju již zmíněné "Fucking Amal" a "Imagine Me and You". P.S. Děkuju za titulky pbg. ()

luciasce 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za švédský film, druhá hvězdička za skvělou Ruth, třetí hvězdička za skvělou Liv, čtvrtá hvězdička za skvělou kameru a pátá hvězdička za skvělou hudbu... Už dlouho mě tak nic nechytlo... Taková lepší verze anglického You&Me s tím rozdílem, že tady jsou ty scény naprosto nabité, jiskřivé a uvěřitelné, nevyumělkované a citově syrové a jemné zároveň... Lidi se tu opírají, že to téma tady bylo stopadesátkrát před tím, že to je okoukaný, že to bylo zajímavý před dvaceti lety a teď už není, no a co? V Americe točí romantické filmy, jeden jako druhý milionkrát to samé, batman padesátkrát, superman stokrát a je to nuda, tohle je aspoň nabitý citama a krásnými hereckými výkony. Ano je to obyčejný film, ale je to krásný obyčejný film, který stojí za podívání. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Další z řady typicky evropských filmů snažících se zpracovávat téma mezilidských vztahů. Evropani totiž tato témata častokrát umí zpracovat lépe, jak puritánský západ a Kyss mig je toho příkladem. Na druhou stranu mi ale Kyss mig přišel až moc velké klišé, předvídatelný, díky tomu místy dost utahaný a celou dobu jsem se přistihoval, jak s napětím očekávám nějakou žhavější scénu mezi hlavními aktérkami, než aby měl zajímal samotný děj, což prostě není dobře... v jistém ohledu. A proto jen tři hvězdy, špatné to ovšem nebylo. ()

mandella 

všechny recenze uživatele

JO!! Švédská krásná vztahovka o dvou holkách, které překonaly okolnosti a navzdory všem to zvládly. Ústřední dvojice milá, zvlášť Mia (Ruth Vega Fernandez), ostatní herci slušní. Líbil se mi ponor do rodiny. A je tady asi skoro nejhezčí filmový konec ve spojení s hudbou, co jsem viděla. Milučké. Po několikerém zhlédnutí musím s hodnocením na pět hvězd. Holt jsem měkkota, ale zůstalo mi to dlouho v hlavě. Parádní hudba. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Koniec mohol byť namakaný, keby Mia za ňou prišla na to mooolo a Frida by sa postavila a zmizla niekde v prdeli, v dave. A v snahe ju rýchlo dohnať, opäť by sa jej stratila za nejakým múrikom a už nikdy by sa nestretli, to by bola iná šupa! Ale kedže vedeli, že my, mladiství by sme to nerozdýchali, tak to tak aj skončilo, ako skončilo a keby som predtým nevidel toto, tak by som to možno s hodnotením aj trošku popreháňal, bo kde sú lesby, tam ja vymäknem ( na rozdiel od toho šuhajka tam dole, ktorý vytvrdne)! ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama