Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasická rytířská veselohra V. K. Klicpery v nastudování členů Divadla na Vinohradech (1980). Hadrián z Římsů je jedna z nejúspěšnějších divadelních her Václava Klimenta Klicpery, založená na oblíbené záměně osob, v níž se autor vysmíval skomírajícímu rytířskému světu. Ilja Racek zpodobnil rytíře Čelakovského, otce mladičké Ruměny (H. Maciuchová), kterou hodlá provdat proti její vůli za rytíře Hadriána z Římsů. V tomto případě se ovšem vyskytnou hned tři rytířové téhož jména. Ruměna však miluje Želmíra (O. Kaiser) a jak to v žánru komedie obvykle bývá, dosáhne svého… (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

pavel431 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších divadelních her, co jsem v Tv viděl, skvělý Racek a i sámo ostatní, samá sranda, proč to neopakují ??? ví bůh..... ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

"Kanec, vzteklý kanec na mě se řítil... vyhnouti se nebylo možno." (Skoro mi to zní jako Sibylino proroctví, ani nevím proč. Každopádně hra báječná a vinohradské divadlo též.) ()

Reklama

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Jsem hrozně ráda, že je z této úžasné vinohradské hry záznam. 🤍 Rozhodně stojí za to. Herci z Divadla na Vinohradech mě vždycky fascinovali svým hereckým talentem a tady - skvělý Ilja Racek v hlavní roli otce Čelakovského, bavila mě i role Hany Maciuchové, jakožto Ruměny, která byla po celou dobu zamilovaná do praštěnýho Želmíra, kterého Oldřich Kaiser ztvárnil dost přesvědčivě, i když se ve hře objevil jen na začátku a na konci. 🥲 Skvělá komedie, u které jsem se několikrát od srdce pousmála. Jen je mírně smutné, že ji občas nezopakují, věřím tomu, že by se na tento krásný kousek podívala velká spousta lidí, kteří mají třeba taky rádi ✨staré inscenace✨ a jejich autentické záznamy. Doporučuju! ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama