Reklama

Reklama

V zemi Jane Austenové

  • USA Austenland (více)
Trailer

Láska Jane Hayes (Keri Russell) k dílu spisovatelky Jane Austenové jí komplikuje vlastní život. Protože by se také ráda stala hrdinkou milostného příběhu, celý život si šetří peníze na cestu do Austenlandu, výstředního rekreačního komplexu, ve kterém se hosté ocitnou uprostřed období regentství. Vyzbrojena čepcem, korzetem a výšivkami se Jane snaží zbavit nálepky staré panny... ale poznat, kde končí sen a začíná skutečný život — a možná skutečná láska — není vůbec snadné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (108)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa celkom roztomilé a príjemné. Aj keď zo začiatku mi to pripadalo ako typická šablóna romantickej komédie, ale potom sa to začalo zamotávať a príbeh sa ocitol v skvelej dejovej línii. Spočiatku mi prišlo náramne vtipné ako sa tri dospelé ženy - fanatičky do diel Jane Austen, takto oddávajú svojim predstavám a snažia sa tváriť, že sa ocitli v inom storočí. Aj keď taký "tábor" vôbec nebol márny, len škoda, že všetko (alebo takmer všetko) čo sa tam dialo bola len ilúzia. Ale kde je hranica medzi predstavami a skutočnosťou? V tomto prípade asi naozaj tenká, ale rozoznať ju bolo dosť problematické. A práve to sa mi na tomto filme páčilo najviac! Vďaka tejto hre na predstavivosť a skutočnosť sa z toho stal nadpriemerný film, teda aspoň pre mňa. Navyše chválim aj herecké obsadenie, Keri Russell bola na jednotku! ()

xKatiex 

všechny recenze uživatele

Ja viem, ja viem, je to v podstate riadna sranda, ale pri 90% filmu som mala pocit, že je to strašne úbohé - až príliš na to, aby som si mohla povedať, že celkom fajn oddychovka. Asi nerozumiem tomu "morónskemu" zmyslu pre humor a nadsádzke...A to nie som takú Austenovský puritán. Škoda, ak by som bola tak šialene zamilovaná do pána Darcyho ako hlavná hrdinka, možno by som to nebrala tak tragicky. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Na Austenland jsem čekala dlouho, jednak než ho natočí, a pak.. než se dostane do zatvrzelé ČR.. Proč tolik ovací, těšila jsem se moc, že se podívám do uměle vytvořeného světa, viktoriánské Anglie, kam se zřejmě potřebuje utíkat stále více lidí, protože ve "své současnosti" nenacházejí štěstí. Lákala mě přísně švihlá majitelka celého podniku, Jane Seymour, i dokonalý gentleman JJ Feild.. tudíž ano, má očekávání byla ve výši sněhobílých obláčků zaryté čtenářky Jane Austen (přiznám se, že zamávat mi před obličejem některou její knihou, půjdu jako oslík za mrkvičkou), a pak jsem spadla rovnou na zem, protože z tohoto námětu se dalo vyčerpat o tolik víc, až to zamrzí, protože, upřímně, kdy nám švihlým romantyčkoidním holkám zase něco takového natočí?? Nakonec si mě hlavní hrdinka Jane (Keri Russell) přece jen získala, dalo jí to hodně práce a kus svého řemesla odvedl i Henry Noble, jehož replika svému sokovi: "Nedostal jsi práci v Hobitovi?" mě dostala do kolen :-). Po menších peripetiích to vidím na čistý průměr. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Jsem toho názoru, že když někdo točí nadsázku, místy až na hranici s parodií, měl by především znát a mít rád žánr, který paroduje, nadsazuje a v tomhle případě by taky měl mít rád Jane Austenovou, její knihy. Jedině tak může vzniknout něco inteligentního, vtipného, příjemně nadsazeného. To není tenhle případ - žánr tvůrci moc neznají, knihy sice četli, ale neměli k nim vztah. V Austenlandu je všechno špatně - přehrávání, přemrštěná grotesknost, podtržení stereotypů. Bojím se, že hlavním cílem bylo spíš dát hold knihám Jane Austen, protože koneckonců výhradně pro její početné čtenářky je film určen, ale Jane Austen používala ironii a inteligentní humor. Ten tady nehledejte. Je to povětšinu času neskonale trapné, blbé a bez nápadu. 20% ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Jsem stejně jako hlavní hrdinka tohoto filmu velkou ctitelkou Jane Austenové. Přečetla jsem všechny její romány a nakoukala všechny filmy a seriály podle nich natočené. Která žena by nechtěla prožít alespoň kousek života v austenovské době a najít tam vysněného pana Darcyho. Na tento film jsem se těšila a představovala si, jak se tvůrcům podaří spojení tehdejší doby s dneškem. Vcelku to docela vyšlo, i když ne stoprocentně. Ocenila jsem hlavní myšlenku, humornou nadsázku a vtipné hlášky, jakož i dobovou výpravu a kostýmy. Bylo to správně praštěné, jak se na parodii patří, trochu překombinované a pro neznalce díla této autorky i nesrozumitelné. Závěr této romance byl zcela v souladu s Austenovskými příběhy. Vždyť Jane přece jen nakonec našla svého pana Darcyho, i když to nebyl obdivovaný Colin Firth. Myslím, že by se myšlenky na zřízení Austenlandu měla chopit některá naše cestovka. O klienty by jistě neměla nouzi. Já se hlásím jako první. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Když se na letišti ukáže, že je Martin (Bret McKenzie) novozélandský herec, posmívá se mu "Mr. Henry Nobly" (JJ Feild), že určitě musel hrát v Austenlandu proto, že nedostal roli v Hobitovi (2012). Ve skutečnosti hrál Bret McKenzie jak ve filmové sérii Hobit, tak i v sérii Pán prstenů, a to elfa Lindira. (venalce)
  • Natáčení probíhalo v Anglii. (Terva)

Reklama

Reklama