Reklama

Reklama

Trans

Trailer 4

Historik umění Simon (James McAvoy) pracuje v aukční síni, kde se draží umělecká díla. Spolčí se zločineckým gangem a dohromady ukradnou Goyův obraz v ceně milionů dolarů. Po ráně do hlavy, kterou během loupeže utrží, však zjistí, že si nevzpomíná, kam cenné dílo ukryl. Když k nalezení odpovědi nepomůžou fyzické výhrůžky ani mučení, rozhodne se vůdce gangu (Vincent Cassel) k netradičnímu řešení. Najme hypnoterapeutku (Rosario Dawson), která se ponoří do nejtemnějších koutů Simonova podvědomí. Čím hlouběji postupuje do jeho narušené mysli, tím více je v sázce. Hranice mezi touhou, skutečností a hypnotickou sugescí se smazávají a mizí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 4

Recenze (774)

H34D 

všechny recenze uživatele

Danny Boyle vystihl ideální mix mezi odpočinkovou zábavou a nadsazenou překombinovaností. Sérií bezchybně fungujících hypnóz intrik a podfuků nelze brát úplně vážně, ale právě o tom to je. Trans je stylový thriller s neutuchajícím tempem a přiměřeně působivými wow momenty... Pocit podobný jako z Wanted. 8/10 ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Film, který má vyšperkovanou, leč za vlasy přitaženou pointu. Zajímavé, herci dobří, na to, že se jich tam střídalo jen pár, se neokoukali, ale tak nějak to nedokázalo udržet celou dobu mou pozornost. Má sice působit zajímavě to skákání z hypnózy do reálného světa a zpět, divák si má lámat hlavu, co je pravda a co lež, přesto já jsem to tak nevnímala. Působilo to na mě spíše únavným dojmem, ze kterého jsem se probrala až ke konci, kdy se začalo střílet. Ačkoliv jsem napsala, že pointa je vyšperkovaná, nedokáže zapůsobit pořádným wow efektem, pokud má divák za sebou již pár podobných filmů. Dokáže skrze mlhu leccos prokouknout. Pokud ovšem chtěl Boyle, aby divák pociťoval postupem času sympatie k muži, který na konci dostane balíček, povedlo se. Průměrný film. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jo jo. Jak už jsem to psal jinde Angláni tyhle drsný temný kriminálky točit umí a tento film to dokazuje. Jenom škoda, že občas je to takové rozvleklé a z herců mě nikdo výrazněji nezaujal, ale příběh je docela solidní neotřepaný a čeká nás i nějaké to zajímavé rozuzlení na konci. Boyle je řemeslně zdatný režisér co umí dobře a jistě pracovat se svěřenou látkou a tak jsem se rozmýšlel mezi třemi a čtyřmi hvězdami nakonec tu čtvrtou dám, protože jak jsem napsal i přes pár chyb je příběh originální a zpracování kvalitní. Takže to bude za 70% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Vincente, ty parchante! Ty božský satane z vidlákova! Tobě nestačí, že jako zloděj jsi už dávno veřejný nepřítel číslo jedna, ty jsi mi ještě ke všemu musel přebrat holku! A ty neplač, lásko, vždyť víš, jak šíleně tě miluju. Jen řekni to slovo a já se nechám třeba i zaživa pohřbít. Slyšíš? To bubnují drobné kamínky na mé tělo, jak mě v hrobě zasypávají spršky hlíny. Pro tebe udělám cokoli. Cokoli na světě! Jen řekni to slovo. Jen řekni – STRAWBERRY.      Prosím vás, lidi, pro smilování boží, luskněte někdo prsty, ať se konečně probudím. Já bych se přece nikdy nezamiloval do černošky! Mě totiž není možné zhypnotizovat...       Shrnuto: Zítra na tuhle luskací lahůdku-jahůdku půjdu znovu. Musím. Proč? Protože si z ní nic nepamatuju. Ale za to může Vincent Cassel. Neměl mě praštit tak silně do hlavy. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

POZOR, KOMENTÁR OBSAHUJE VYZRADENIE POINTY! Muži ako naprogramované stroje. Žena: hýbateľ prevodových pák. Niekdajšia milujúca bytosť si odstupom (pomsta chutí najlepšie vychladená!) vychutnáva odvetu za zlomené srdce. Spôsobené mužskou ješitnosťou, majetníckosťou, vzťahovačnosťou, žiarlivosťou a z nich plynúcou agresivitou. Všetky tieto spoileroidné tézy vizuálne úchvatne, zrozumiteľne a šťavnato nakombinované do vkusného komerčného filmu. Klipovitá estetika zločinecko - vzťahového príbehu podriadená hlavnej idei s názvom "Veliteľ je žena!" Poznámka na okraj: A keď nie je, zrejme by sa ňou stať mala. Pokiaľ to však dnes panujúca väčšina análnych, moci a peňazi bažných samcov nepochopí, bude sa neustále pitvať v sračkách. To znamená tápať v manipulačných hypnotických mrákotách majetku, šestákových, navonok zložitých filozofiách a prebíjaniach sa vedomosťami o čomkoľvek, napríklad o cene umeleckých diel a zmysle a pozadí tejto ceny, ako je tomu trošilingu aj tunág, v Tranze. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Nafta se takto nevznítí, když se pořádně zahřeje, jak je ukázáno ve filmu. Výstřel, který ve filmu padl, by tedy neměl požadovaný efekt, jelikož by nestačila ani drobná jiskra. (TaNya_)
  • Boyle chtěl film natočit hned po svém debutu Mělký hrob (1994), ale tvůrce původního scénáře Joe Ahearne trval na tom, že si chce náměť zfilmovat sám. Snímek nakonec vytvořil pro televizi v roce 2001. (Brousitch)
  • Originál Goyova obrazu „Létající čarodějnice“ se nachází ve španělském Museo del Prado, které jej zakoupilo v roce 1999. (Hvězdář)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

08.10.2013

Žádný strach, neplánuje se další stupidní remake komediální klasiky s Peterem Sellersem. Jak si ale jistě vzpomenete, Růžový panter bylo původně jméno vzácného drahokamu. A o třpytivé a zatraceně… (více)

Reklama

Reklama