Reklama

Reklama

Hatchet III

  • USA Adam Green Presents Hatchet III
Trailer

Obsahy(1)

Jednotka rýchleho nasadenia obkľúči chatrč v močiari, ktorý je domovom zabijaka menom Victor Crowley (Kane Hodder), s úmyslom nebezpečného vraha zneškodniť. Medzitým sa Marybeth (Danielle Harris), ktorá ako jediná prežila krvavý masaker, čo sa udial v močiari, musí spojiť sa miestnym policajtom Fowlerom (Zach Galligan) a jeho ex-manželkou (Caroline Williams), ktorá je špecialistka na maniakov. V tomto zložení sa pokúsi odhaliť pravé dôvody vražedného vyčíňania Victora Crowleyho a ukončiť ho raz a navždy. (Kadas97)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (72)

castor 

všechny recenze uživatele

Není úplně obvyklé, aby poměrně mladý filmař dostal příležitost natočit něčeho hned tři díly. U třetího pokračování série Hatchet sice Adam Green působí „jen“ jako scénárista, producent i herec, přesto tu znovu máme šílenou kadenci prvoplánově infantilního humoru, zbytečných dialogů a brutálních mordů. V ponurých bažinách tak létají končetiny a hlavy jako fotbalové míče, pokud je tedy Victor Crowley (obrovitý herec Kane Hodder se několikrát skrýval i za maskou masového vraha se starou gólmanskou maskou a mačetou - Jasona Voorheese) rovnou nerozšlápne. Má to samozřejmě televizní kvality, příšerné obsazení a desítky úsměvných (nikoliv vtipných) momentů, jenže někdy stačí k žánrovému uspokojení opravdu málo. Přesto si krvavou hororovou jednohubku představuju kapku jinak. Protože to, co platilo u Adama Greena a jeho mrazivého Frozen, a to, že dokáže na několika decimetrech dokonale strhnout, s postavami nás seznamuje netriviálními dialogy, není samoúčelný a postupně buduje atmosféru, tady prostě neplatí. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Tretie a pravdepodobne aj záverečné pokračovanie "Hatchet" série o vraždiacej legende menom Victor Crowley začína tam, kde Hatchet 2 končil. Marybeth, ktorá masaker prežila, sa onedlho vracia do Lousianských bažín, nasledujúc policajný tím a SWAT jednotku, aby sa pokúsili Crowleyho zneškodniť ešte raz a definitívne. Príbeh je fajn a dostatočne rozvádza predtým načatý dej, ponúka zaujímavé postavy a dokonca aj niekoľko príjemných prekvapení. Štýlovo to pokračuje v trende druhého dielu, teda viac ľudí, krvi, humoru a akcie, no bohužiaľ aj menej strachu a napätia, čo je však jediná výtka, ktorú mám. Ináč ide o parádny, štýlový akčný slasher a nadupanú gore jazdu. Pre tých čo nevideli predchádzajúce časti ich však predtým odporúčam dopozerať, z 3 dôvodov: 1- dianie na seba sympaticky nadväzuje, 2- človek si to so znalosťou predchádzajúcich súvislostí lepšie užije, 3- prvý diel je najlepší. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Marybeth je jedinou osobou, ktorá prežije masaker Victora Crowleyho. Potom ako sa jej ho podarí "zrovnať so zemou", prichádza na miestne policajné oddelenie, aby ozrejmila fakty udalostí z posledných dní. Miestny šerif jej historke spočiatku neverí, ale po vyslaní skupinky policajtov na miesto činu, objavujú niekoľko zohavených tiel. Keď sa už zdá, že je všetkému koniec, prichádza noc a s ňou opätovné znovuzrodenie krvilačnej beštie menom V.C. Tento krát sa ho pokúsi zastaviť jedna z najlepších vycvičených skupín S.W.A.T. Ale áno. Tento horor je v mnohých prvkoch stupídny, idiotský a primitívny zároveň. No bez ohľadu nato sa jedná o veľmi slušný slasher s množstvom výborných, vydarených gore scén. Tento subžáner nikdy logiku nepostrádal, tak čo ste ako čakali? - mudrlanti. By the way, hneď teraz by som vedel vymenovať aspoň 10 podobných primitívnych, nelogických sračiek, ktorým ste bez váhania šľahli 4, 5 hviezd - 60%. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tomahawk potřetí a opět stejně. Snad jenom ten Crowleyho ksicht je zase jinej. Což je ale pochopitelný, když vám nějaká čubka brokovnicí vystřelí mozek z hlavy. Jenže to je detail, ten Viktora nemůže zastavit. Kompletně sešitej (i s novýma kalhotama!) se hladově vrhá do akce proti policajtům i po zuby ozbrojenému týmu SWAT, aby mu zase nejvíc zatopila ta - metršedesát vysoká - Myersova sestřenice Dáda. Takže v podstatě tu máme to samý, co v předešlých dílech. Opět známý ksichty, opět to přestřelený gore, snad jen tý nudy je tentokrát víc, než by se na zakončení trilogie slušelo. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Třetí díl vraždícího maniaka je zpět. Co se nedostatků týká, je to stále to samé dokola, ale navíc přimýchané další nesmysly, aby divák byl ještě znechucenější. Pořád platí, že první díl, i když nebyl bůhví jaký zázrak, tak alespoň měl místy napětí a i když chování postav bylo debilní, tak zde to platí ještě dvojnásob. A na tu masku si snad u Hatcheta nezvyknu, z blízka to vypadá ok, ale z dálky vypadá jak sněhulák co se snaží hýbat. 30% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Po týždni natáčania vyhlásil herec Kane Hodder (Victor Crowley), že je to najťažšia práca, akú kedy pri natáčaní filmu robil. Niet sa čo čudovať, leto v Louisiane je známe svojimi vysokými teplotami a rovnako vysokou vlhkosťou vzduchu. Navyše, Kane musel mať na svojom tele takmer 30 kíl silikónu a mejkapu. (beso74)
  • Podľa zámeru tvorcu série Hatchet, Adama Greena, sa vo filme neobjavuje žiadna počítačová animácia. (beso74)

Reklama

Reklama