Reklama

Reklama

Robot a Frank

Trailer

VOD (1)

Frank, lupič ve výslužbě žijící v blízké budoucnosti, má dvě odrostlé děti, které se bojí, že jejich otec už nemá dostatek sil na to, aby žil sám. Nejprve se ho chystají umístit do domova důchodců, Frankův syn se ale nakonec rozhodne pro jiné řešení. Navzdory staříkově přání mu pořídí chodícího a mluvícího humanoidního robota, který je naprogramován tak, aby podporoval Frankovo fyzické i duševní zdraví. Robot a Frank nabízí zábavný a dojemný příběh o hledání přátel a rodiny na těch nejméně pravděpodobných místech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (129)

Figu 

všechny recenze uživatele

Smutné, přesto krásné. Nebo krásné, přesto smutné? Težko říct, skutečností zůstává to, že i robot může být nejen geniální, ale i frajer, kterej je pro každou zábavu a neřest a nemusí to být ani Číslo 5, Terminátor nebo třeba Wall-E... Robot šel ve šlépějích svého pána Franka a jejich koníčkem bylo řemeslo loupežnické. Vtipné, klidné, oddychové pokoukání... Silné tři hvězdy. 65% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vysloužilí zloděj trpící sklerózou dostane od svého syna robotího ošetřovatele. Přes počáteční odpor nakonec bere stroj na milost a společně s ním se vrací ke staré živnosti. Pokud by to bylo směrováno pouze touhle cestou, bylo zaděláno na solidní komedii. Bohužel se tady musel objevit ten nesmyslný patos, kdy nejde jen o patálie s robotem a sklerózou, ale i o jakýsi lidský rozměr, kdy hlavní hrdina musí najít rodinné hodnoty a přátelství. To bylo tady tím hlavním motivem. A s tím ať jsou někam. 40% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Žádný důchodce by se neměl nudit a tak si k odchodu do důchodu budu jednou přát robota, se kterým bych mohl okrádat zbytečně bohaté pitomce. Vždyť pořádný život začíná až s příchodem alzheimera a je potřeba si ho pořádně užít. Mne to tedy s duem zapomínající důchodce a pečující robot hodně bavilo. Skvělé byly zejména pasáže, kdy robot analyticky vyhodnocoval, zda je v pořádku porušovat zákon, když to pomůže Frankovu zdraví. Už se zkrátka těším na důchod a doufám, že naše "svobodná" společnost tuto vymoženost nezruší dřív než naši nepřizpůsobiví občané sežerou státní rozpočet. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Překvapení. To je výraz, který mě jako první v souvislosti s tímto filmem napadne. Jsem překvapen, že Frank Langella ještě žije, že Liv Tyler vypadá tak sešle a Susan Sarandon tak skvěle. Taky mě velmi překvapilo, že se tito herci upsali projektu, který byl jak pro scénáristu, tak režiséra jejich prvotina. Nu a poslením překvapením je, že navzdory tomu to nebyl až takový průšvih. Příběh o stárnutí a především o senilitě, měl minimálně jeden silný moment a pár úsměvných okamžiků. Celkové vyznění se bude lišit podle toho, jak moc se dokáže divák s Frankem ztotožnit. Jak je starý, případně osamělý...nebo jestli má někoho podobného mezi svými blízkými. Prostě podle míry empatie. Rozhodně to není třeskutá komedie, ani hutné drama. Pointa je totiž naznačena velmi jemně. Ale je tam. Líbilo by se mi, kdyby to bylo chytřejší a hlubší. Ale ani takto nejsem vysloveně zklamaný. A to přestože má tento film do sci-fi hodně daleko; s umělou inteligencí nemá nic společného. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Chvíli je to komedie. Chvíli drama o stárnoucím muži trpícím výpadky paměti. A pak zas chvíli "filosofický" film, který se zaměřuje na slavnou myšlenku: "Myslím, tedy jsem." Kdyby se tyto roviny dokázaly vzájemně doplňovat a kdyby mě některé zvraty přicházející v druhé polovině dojaly, asi bych teď Robota a Franka vynášela do nebes. Bohužel jsem ale měla pocit, že sleduju nekonzistentní dílko, které nakouslo řadu zajímavých témat, ale nedokázalo ani jedno z nich dovést do cíle. A které tak do měsíce zcela jistě zapomenu. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Podoba robota z knihovny má navozovat dojem že se jedná o mnohem starší verzi než je Frankův robot. Design tohoto robota připravilo studio Castelli Models. (Adrai)
  • Tělo robota bylo navrženo tak, aby jej bylo možné ovládat člověkem skrytým uvnitř. Všechny pohybové scény tak odehrála tanečnice a herečka Rachael Ma. (Adrai)
  • Film s rozpočtem 2,5 milionu amerických dolarů byl natočen během 20 dní. Samotné natáčení probíhalo v severní části státu New York. (Adrai)

Reklama

Reklama