Reklama

Reklama

Řbitov zviřátek

  • USA Pet Sematary (více)
Trailer 3

Doktor Louis Creed (Jason Clarke) se s manželkou a dvěma dětmi přestěhoval z velkoměsta na venkov, do velkého domu na kraji lesa. V něm se ukrývá hřbitov domácích mazlíčků, na kterém místní děti odnepaměti pohřbívají svá zvířata, ať už uhynula přirozeně, nebo se stala obětí rušné silnice protínající městečko. Zatímco lékař Louis se ke smrti staví pragmaticky jako k definitivnímu konci, jeho žena Rachel (Amy Seimetz) má po hrůzostrašných zážitcích z dětství s tématem smrti obrovské problémy a hlavně chce před „vědomím konečnosti“ chránit své děti. Když soused, Jud Crandall (John Lithgow), najde ležet u cesty mrtvého Churche, kocoura jejich dcery Ellie, rodiče najednou nevědí, co dceři říct. Je to právě Jud, kdo Louisovi prozradí, že když kocoura co nejdřív pohřbí na zvířecím hřbitově, nebudou jí muset říkat vůbec nic. Kocour se vrátí. Ale trochu jiný. Divočejší. Nebezpečnější. (CinemArt)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (563)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Ach ty dnešní děcka, furt někde dělají parkour, vyrábí si děsivé zvířecí masky a hrají si s Wendigem, kdyby raději seděli doma a hráli by Fortnite.......ohh pardon Apex Legends, tak by udělali líp. A dá se říct, že sem zase po dlouhé době, zažil jeden z těch nepříjemných hororů, přesně takovýhle zážitek, sem chtěl dostat od filmu US, který podle mně skončil, až moc šťastně. Tahle nová verze, oproti staršímu filmu, má pár změn a ty změny sou fajn, líp to tady smysl a všechno lépe do sebe zapadá. Příběh šokuje spíše až ve finále a na postavy, je tady kladen větší důraz, sou tady víc upřednostňovány, působí mnohem lépe a dobře se s nimi dá ztotožnit. Tajemství okolo samotného (h)řbitova, je dobře vykresleno a film oddaluje vstup na ono prokleté místo, ta atmosféra se tady buduje o dost pomaleji, ale celé to pak působí mnohem lépe, tahle neuspěchanost a pečlivé budování zla, je nejvíc silné na celém filmu. Za pochvalu stojí, všichni herci, obzvlášť můj oblíbenec Jason Clarke, jeho pomalá (opět) proměna, je parádně zpracována a výborně zahrána. A byť to neni tak krvavé, jak sem očekával, zanechalo to na mně lepší dojem, než z filmu US, i ty tajemství a celková mystičnost, zde působí mnohem lépe. A samotný závěr, ten udělá pořádnou díru do hlavy. PS: Mačku vzít lopatou po hlavě a byl by klid. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Vzhledem k době vzniku filmu a možnostem současných technologií nelze nepochválit opravdu vynikající vizuální stránku. Hřbitov, všudepřítomná mlha - to všechno je úžasné. Úvodní budování atmosféry také skvěle funguje. Ústřední rodinka je také v rámci možností dostatečně sympatická. Režisér se nebojí držet hororových trendů a jako první poslat na věčnost opičku, což je v dnešní době počin nanejvýš riskantní a sám o sobě si zaslouží velké uznání. Vůbec zde ovšem nefungují lekačky a mám neblahý pocit, že se režisér snažil zavděčit i současné popcornové teen generaci, která mu film v kinech převážně zaplatí. V momentu pohřbení a oživení kočičky, kdy by měl film začínat gradovat, tak namísto toho začíná jeho kvalita upadat a divák si pomalu začíná přát, aby skončil. I přes ucházející tempo a několik fajn momentů, na mě působil snímek spíše lehce podprůměrným dojmem. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

65%? Za co? Ani rok 2019 prostě neudělá ze špatné Kingovi knihy dobrý film. Po úvodních recenzích sem se docela i těšil, ale nová verze nenabídne vůbec nic nového. Dvě slušný lekačky a občas lehký nádech atmosféry, jinak strašně rutinní práce a debilitě scénáře ani nemluvím. Dědek ví, že se z hrobu vrací zlo, ale z fleku pošle souseda pohřbít kočičku na zlé místo. Ke konci už to nemá atmosféru vůbec a ani finální twist prakticky nelze nazvat twistem. Když navíc na konci nehrají Ramones, ale nějaký teploušký boyband, šel jsem ještě o hvězdu níž. Ještě že jsem na to nešel do kina. Stejně zbytečné jako nový Poltergeist. Díky bohu za IT. 45%. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(80%) Viděno v kině. Na ŘBITOV ZVÍŘÁTEK jsem se rozhodně těšil. Tyto novodobé horory beru všemi deseti. I když je to poslední dobou už celkem dost ohrané a ne vždy se dílko zdaří. Zato tento horor se dle mého názoru docela povedl. Není tu nic zásadního, co bych vytýkal. Je to Rko, bohužel ale ne na 100pro využité, ale trocha krve, pár trochu brutálnějších scén – to rozhodně potěší. Ale furt se nejedná o nic drastického a nijak extra děsivého – tohle bych rozhodně trochu doladil. A dále jsem si nemohl nevšimnout takové té žánrové nerovnoměrnosti. Myslím tím zejména ke konci, kdy se to snažilo tvářit děsivě, a přesto tu bylo pár napůl (asi nechtěně) nadlehčených scén. Takže závěr to trochu shazoval, jinak by z toho mohla být ještě větší pecka. Ale dost kritiky. Nuda zde nehrozí, hned od začátku se jde na věc. Navíc dle traileru jsem usoudil, že jistá osoba zemře skoro hned na začátku a ono to bylo úplně jinak. Najde se tu i pár dobrých lekaček, chvílemi to je trochu drsné, i ty emoce docela fungují dobře. Má to funkční příběh, dobré herce včetně hlavního Jasona Clarka, který je prostě skvělý. Konečně se mu povedl horor (nedávný Winchester mě moc nebavil). John Lithgow mě též bavil, i když si splnil takový ten nutný standart. Hudba byla celkem vydařená. No, knihu od S.Kinga jsem nečetl, ale rozhodně si jí do budoucna pořídím. Nicméně jsem dostal o něco víc, než jsem očekával, paráda! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Neviem, co sa dialo pri natacani alebo v strizni, no nemohlo to byt nic prijemne. Polovica scen akokeby chybala a ostalo iba najpotrebnejsie torzo a baf baf sceny. Ten fantasticky namet je uplne zabity a miesto strhujuceho zazitku je tu naservirovana iba klasicka technicky fajn jednohubka pre teenagerov. Obrovska skoda. Rovnaky priemer ako povodny film. 5/10 ()

Galerie (46)

Zajímavosti (25)

  • Když Stephen King začínal psát svou knihu, která se stala předlohou filmu, vycházel částečně z reality. Bydlel tehdy se svou rodinou ve městě Orono v pronajatém domku u rušné cesty, kde jednoho dne jejich kočku Smucky přejelo auto. V nedalekém lese pak objevil místní hřbitov pro domácí mazlíčky, kde byla pochovávána i zvířata usmrcená vozidly na místních silnicích. (raininface)
  • Stephen King, autor knižní předlohy, se nechal inspirovat nemocí vlastní kočky. (Geriel)

Související novinky

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

26.02.2021

Společnost ViacomCBS, pod níž spadá mimo jiné taky studio Paramount a nová streamovací služba Paramount+, oznámila tento týden zásadní zprávu. Vedle představení mnoha nových seriálů a projektů, jež… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama