Reklama

Reklama

Hra "vadí, nevadí", kterou studenti hrají na univerzitě, se zvrtne poté, co Felix spáchá sebevraždu. Felixův bratr Justin chce vědět, proč ho ztratil. Rozhodne se jej pomstít. Zapojí se do této hry, avšak po svém. (cezero)

Recenze (126)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se říct, že se po dlouhé době objevila studentská vyvražďovačka, která není tuctová, avšak bohužel je tu ono pověstné "ale". Tím jsou herci a kostra příběhu. Ti první jsou partou typických nesympatických indviduí, které americké produkce rozhazují plnými hrstmi. Co postava, to nesympatický ksicht. Jediným, jakž takž skousnutelným zjevem, je hlavní mikkelsenovský záporák. Co se příběhu týče, tak režisér se snažil být v daném žánru až příliš originální a i když mu to vyšlo, tak v tomto případě byla ona netuctovost spíš na škodu. Stačil obyčejný motiv pomsty ve stylu oko za oko a né do toho plést různé fantasmagorie o rodinné cti a podobně. Je to škoda, protože Heath ukázal, že má pro tuto tématiku cit a měl i pár dobrých nápadů. Snad to příště bude lepší. 40% ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Seznamte se s Justinem. Válečný veterán z Afgánistánu milující masakrování lidí a svého brášku. Bráškovi ale někdo psychicky ublížil a to tak moc, že si Felix hodil mašli a zkazil tak rodinné setkání. Kdo to byl? To chce Justin zjistit docela umíněně takže naši pětici přátel (štětku, normal girl, blba na entou, kliďase a podělaného zbabělce) pozve na oslavu kde je hodlá formou zábavné hry vyslýchat. Sakra ten tu nudnou flašku ale dokázal oživit. Dost bylo líbaček a svlíkaček . Na řadu přichází úkoly co mají šťávu. Takže hltneme si kyseliny, dáme ruskou ruletu, ukážeme jak se dá originálně ukončit otravné telefonování, prostřelíme kolínko...No nuda opravdu nehrozila. Justin se určitě bavil a upřímně já se bavil taky. Jednou se nedá úplně odhadnout kdo přežije a máme zde pár milých zvratů. Film nenudí ani chvilku a závěr byl taková třešnička na dortu. Dáme flašku? ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Taky jsme hrávali flašku, ale jen tu svlékací. Zde jde ovšem erotika stranou (pouze účelová, která bude hrubě využita). Nijak omračující příběh, mnohokráte variovaný v jiných filmech, ale Britové dokážou udělat napětí i z tiché vody. Byť je film na dnešní dobu spíše průměrně či podprůměrně krvavý, působí vcelku surově. Jasně, kyselina není nic nového, ale funguje pořád. Poněkud jsem doufal, že zařvou úplně všechny postavy na obou stranách, což by bylo logické vyústění zvrácených her. Protože však největší svině v klidu přežila, dávám o hvězdu méně. Naopak prostředí lesa, chat na samotě a velkých stavení na anglickém venkově mě vždy potěší! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatný, až mě to překvapilo, jakej solidní krvák se z toho vyvrbil. V určitých chvílích to možná může působit trochu přepáleně a nereálně, ale film má určitě momenty, který dokážou jak znechutit, tak překvapit. Chování postav bylo někdy na hraně, ale ještě to bylo v rámci nějaký únosnoti. Fajnovej psycho-thriller ze zajímavýho prostředí se značnou dávkou peprných momentů. Bavil jsem se. 65% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

No konečne nejaká slušná novinka. Fajnová teenagerská vyvražďovačka. Aj ja som niekedy hrával "vadí nevadí", ale nikdy to nedopadlo až takto extrémne. Starší braček sa chce pomstiť za svojho mladšieho bračeka outsidera a pozve si skupinku jeho spolužiakov na chatu kdesi uprostred lesa, kde rozprúdi "vadí nevadí" v omnoho krvavejšom a brutálnejšom štýle. A nie, nestačí povedať "vadí", aby prežili. Pekné. Spočiatku som sa trochu obával, že sa celý dej filmu bude odohrávať na jednom mieste, ale napokon to tak nebolo. Tu sa ani nedalo veľmi tipovať, kto zomrie prvý a kto prežije, kto koho napokon zabije a podobne, je tu pár fajnových zvratov, vraždičky sú slušné, herci sympatickí, kamera prekrásna. Za mňa po dlhšej dobe veľké áno. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Film měl premiéru na Americkém filmovém trhu dne 3. listopadu 2011. (Worry77)

Reklama

Reklama