Reklama

Reklama

Druhá šance

  • USA Hope Springs (více)
Trailer 1

Kay (Meryl Streep) a Arnold (Tommy Lee Jones) jsou manželé již 31 let. Po tak dlouhé době není divu, že se z jejich vztahu vytratila ona pověstná jiskra a manželství se propadlo do šedivého stereotypu. Arnold je v manželství celkem spokojený a neřeší, zda by se na jejich vztahu dalo něco změnit k lepšímu. Kay je ovšem nešťastná a chtěla by se s manželem více sblížit, prohloubit vzájemné pouto a mít zase opravdové manželství. Jednoho dne Kay náhodou narazí na knihu renomovaného manželského poradce doktora Felda (Steve Carell), který vede v malém městečku Hope Springs manželskou poradnu. Ačkoliv je to Arnoldovi proti srsti, nakonec přistoupí na Kayin plán a usedne spolu s ní do letadla směr Hope Springs, aby se pokusil vzkřísit vyhasínající manželství. Nastává řada zábavných situací, ve kterých se postarší manželé snaží držet rad manželského poradce, jehož neortodoxní styl je nutí dělat věci, které jim nejsou vždy po chuti, ale podle něj prý pomáhají. Po nějaké době si Kay a Arnold začínají vést docela dobře a tak jim doktor Feld nastavuje další laťku, kterou je třeba překročit - obnovení manželského sexu. Druhá šance je zábavným příběhem nejen Kay a Arnolda, ale opravdovým obrazem většiny manželství ve středních letech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (346)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Fantastické obsazení, výborný scénář, excelentní dialogy a aktuální tématika, která je podána velmi bezprostředně, přirozeně a citlivě. Spíše se jedná o vztahové drama než komedii, ale usměvných okamžiků, které vycházejí z reálných životních situací a problémů, je i tak dostatek. Osobité, upřímné a nesmírně přirozené! Tleskám! Režisér David Frankel potvrzuje svoji kvalitu a stává se žánrovou jistotou. Recenze zde. 9/10! [5.9.2012_novinářská projekce_kino Lucerna] ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Druhá šance je romantická komedie pro starší a tím myslím hodně starší. Duo Streep - Jones hraje skvěle a chemie mezi touto dvojicí je velké překvapení. Neřekl bych, že si tyto jména budou rovna. Ovšem celý film je průměrný ač se tato dvojice snaží, tak to ze mě nevytříská euforii a emoce po celou dobu. Carell ve vážné roli také překvapil. Hodnocení OST: Typický příklad pro romedy - neurazí ani nenadchne. 6/10 ()

Reklama

buldock 

všechny recenze uživatele

Civilně natočený snímek ze života dvou letitých manželů, který je reálnou sondou do jejich vztahu a velmi syrově vyobrazuje problémy manželského soužití. Meryl Streep i Tommy Lee Jones podali excelentní výkon, klobouk dolů. Jen doufám, že tak nikdy se svou drahou polovičkou nedopadnu! ;-) Film: 73% ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Dvě veliké hvězdy zde odvedly kus výborné práce. Samozřejmě s velmi otřepaným námětem. Chvílemi jsem si řekla :"Musíš vydržet !" to když se mi nudou zavírala víčka. Pak zase přišla sprška legrace, zmínka o sexu velmi jemná, a tak jsem se dočuměla na klasickou americkou komedii. Bez emoci a bez nápadů. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Meryl Streep je prostě herečkou, která v posledních letech natáčí střídavě velké filmy spolu s menšími, oddechovými. Jedno mají ale všechny filmy společné. Meryl zde předvádí naprosto skvělé výkony. Někdy sama, někdy v souznění s jinými herci. První varianta platila pro "Železnou lady", druhá prak právě pro snímek "Druhá šance", kde je jejím spoluhráčem skvělý Tommy Lee Jones. Tahle dvojice hraje manželský pár, který po jednatřiceti letech funguje v tak zajetých kolejích, až se zdá, že si ti dva ani neuvědomují, že spolu ještě žijí. Jejich společné soužití je neskutečný stereotyp, navíc se zdá, že bez jakéhokoli citu. Jenže ona s tím chce něco dělat. Vyhledá odbornou pomoc, a to u terapeuta, který pomáhá manželským párům. Terapeuta si zahrál Steve Carell, který opět ukazuje, že role, kde se nepitvoří, mu sedí mnohem lépe. Film je ve svém výsledku vlastně poměrně schématický a drží se zajetých kolejí, ale nejde ani tak o to, jak to dopadne, ale jak to probíhá. Jasně, mladí řeknou, že není moc sranda koukat na dva staříky, jak se snaží muchlovat, ale právě v tomhle je krása filmu. Nemyslím v muchlování, ale v tom, jak si k sobě snaží najít znovu cestu. Nakonec se ani jeden nechce vzdát, a když už to opravdu vypadá špatně, pořád je zde přece jen nějaká naděje, i když je slabá. Herecké výkony jsou zde naprosto zásadní a Tommy Lee Jones i Meryl Streep podávají výkony naprosto skvělé. Krásný dojemný příběh, který nevládne originalitou, ale hereckými projevy. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/01/little-ashes-nezapomen-na-me-butter.html ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Jde už o druhou spolupráci Davida Frankela a Meryl Streep. Poprvé Frankel obsadil Streep do filmu Ďábel nosí Pradu (2006). (jezurka42)

Související novinky

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Reklama

Reklama