Reklama

Reklama

Druhá šance

  • USA Hope Springs (více)
Trailer 1

Kay (Meryl Streep) a Arnold (Tommy Lee Jones) jsou manželé již 31 let. Po tak dlouhé době není divu, že se z jejich vztahu vytratila ona pověstná jiskra a manželství se propadlo do šedivého stereotypu. Arnold je v manželství celkem spokojený a neřeší, zda by se na jejich vztahu dalo něco změnit k lepšímu. Kay je ovšem nešťastná a chtěla by se s manželem více sblížit, prohloubit vzájemné pouto a mít zase opravdové manželství. Jednoho dne Kay náhodou narazí na knihu renomovaného manželského poradce doktora Felda (Steve Carell), který vede v malém městečku Hope Springs manželskou poradnu. Ačkoliv je to Arnoldovi proti srsti, nakonec přistoupí na Kayin plán a usedne spolu s ní do letadla směr Hope Springs, aby se pokusil vzkřísit vyhasínající manželství. Nastává řada zábavných situací, ve kterých se postarší manželé snaží držet rad manželského poradce, jehož neortodoxní styl je nutí dělat věci, které jim nejsou vždy po chuti, ale podle něj prý pomáhají. Po nějaké době si Kay a Arnold začínají vést docela dobře a tak jim doktor Feld nastavuje další laťku, kterou je třeba překročit - obnovení manželského sexu. Druhá šance je zábavným příběhem nejen Kay a Arnolda, ale opravdovým obrazem většiny manželství ve středních letech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (346)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Premiere Cinemas - Nečekaně zábavný film se skvělou dvojicí v hlavní roli. Jones postavu bručouna odehrál na jedničku s hvězdičkou a Streep si za roli uťápnuté hodné kuňky zaslouží jedničku podtrženou. Carell poměrně úspěšně sekundoval. Nečekal jsem od filmu téměř nic, ale velmi mile jsem byl potěšen a v kině jsem se dobře pobavil. Pro mě to bylo jedno velké překvapení tohoto roku v žánru komedie/drama. 80% (with J.) // (22.3.2014) NOVA CINEMA - Po téměř roce a půl jsem do Druhé šance šel podruhé, ale tentokrát mi film buď nesednul nebo jsem ho prvně přecenil. Jinak si nedokážu vysvětlit, že mě to jednoduše nebavilo. Možná to bylo tím, že sledování bručouna T.L.Jonese znovu, jak nemá naprosto žádné pochopení pro svou milující ženu, není úplně můj šálek čaje. Přitom mi české znění dobře znělo - Adamovská + Rýmský. Nerad měním svá prvotní hodnocení a nerad bych snímek připravil o mých původních 80%, ale mám silné nutkání jít s hodnocením níže. No dobře, budu dělat, že jsem film dnes jakoby neviděl a ponechávám původní procenta :) 80% (with J.) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ještě nejsem takový bručoun jako Arnold, ale po jedenatřiceti letech manželství jím nepochybně budu. Pokud v tu chvíli přijde má milovaná s nápadem na terapii, tak si hbitě uvědomím, že párky si ohřát umím, bílé od barevného prádla ještě rozeznám, porna je plný internet a organizovat volný čas se snad také naučím. Mne zkrátka příliš nebaví odreagovávat se pohledem na snímek, který řeší problémy ze života a čekat na to až důchodci konečně spolu skočí do postele. To však neznamená, že by u mne mrzout Arnold občas nezabodoval suchým konstatováním. ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

no co vam poviem... ako zo zivota. Kto z nas, vydatych a zenatych, sa v tom filme nevidi? Ja takmer uplne, a to som vydata tak rok a pol :D Meryl a Tommy su skveli, obcas som sa sice pristihla, ze by som Tommymu najradsej odrthla hlavu, ale v tom spocita to kuzlo, vsak? No a pre mna velke prekvapenie, Steve Carrell, tak k tomu by som si rada sadla na gaucik a porozpravala sa o mojich fantaziach :D ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Dá se manželství změnit? Tommy Lee Jones a Meryl Streep vás donutí nad tím popřemýšlet. CITÁT - Kdy jste měli naposledy sex?............22. září před pěti lety.......... Hořko-sladký příběh o jednom manželství trvající třicet let ze kterého se tak nějak to manželství celkem vytratilo. CITÁT - Možná by to už stačilo.......... Postelová scéna ve 36 minutě je dojemná a nádherná. Tak to bylo, zatím, jen tulení a bude hůř - sex. DIALOG: DOKTOR FELD (Steve Carell) - Arnolde, existovalo něco v sexu, co jste chtěl dělat a nedělal? ARNOLD (Tommy Lee Jones) - To je vtip? DOKTOR FELD - Ne. ARNOLD - Chcete seznam? DOKTOR FELD - Ano........... CITÁT - No dobře, výborně.......... Povedený vztah plný vzkvétajícího dialogu - asi tak se dá vystihnou děj tohoto příběhu. Zajímavý, příjemný, smutný, veselý, dojemný a hlavně poučný. CITÁT - Je opravdu těžké, dotknout se někoho, koho milujeme?........... Jídelní scéna při nakupování "propriet" k sexu je úsměvná - prostě jsem řval smíchy - banány- pak dostanou své slovo. CITÁT - Nezdar je součástí procesu............ Veselý a smutný nebo smutný a veselý příběh o jednom nevšedně všedním manželství. Tommy Lee Jones a Meryl Streep se k sobě hodí a s noblesou své role zahráli. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Už v polovině filmu jsem věděla, že nebudu mít mít problémy s hodnocením. Velmi příjemná, ale přitom citlivá vztahová záležitost s fantastickými výkony Meryl Steep a Tommy Lee Jonese. Opravdu geniální výběr, který byl jasně patrný i z jejich dialogů, které byly úžasně přirozené, osobní a tudíž naprosto uvěřitelné. Chválím i scénář, který je určitě stále aktuální a za to, že byl předložen opravdu velmi vyrovnanou formou bez jakýchkoliv vulgarit. Po všech stránkách považuji tento film za velmi kvalitní a odpustím jim tudíž i závěrečné finále, které už asi tak reálné nebývá, ale vyrovnalo se to příjemným soundtrackem. A přidávám se ke komentáři StarsFan. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Když jsou Kay (Meryl Streep) a Arnold (Tommy Lee Jones) v hotelovém pokoji, sledují seriál Jsem do tebe blázen (od r. 1992). (Missa08)

Související novinky

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Reklama

Reklama