Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o starém skladateli s nadpozemskou představivostí, který si stále myslí, že je mladý chlapec. Ve spánku cestuje do své vzdálené minulosti, kde se jeho stařecké sny smísí s fantazií malého dítěte a hudbou. Zde započne pátrání po vzpomínkách, které jsou pro něj nejdůležitější. (dresi)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (167)

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších koncertů, co jsem vůbec viděla. Přiznávám - ač jsem se těšila jako malé děcko, v koutku duše jsem jen doufala, že to bude mít alespoň hlavu a patu. A ono se jim to kupodivu vydařilo. Hudba je úžasná, ale ta byla úžasná i bez filmu. Snad i úžasnější. Vizualizace skladeb jen dovršila dílo, které bylo započato vydáním alba. Ovšem domnívám se, že tento snímek bude mít velké množství obdivovatelů z řad fanoušků Nightwish, ale proč ne. Kolikrát špatný film zachrání alespoň hudební doprovod. Posluchač se mění v diváka. Hudba v obraz. Vzpomínky ve sny. Naděje v realitu. Paměť ve skutečnost. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

73%? Neblázněte! Je to hezky udělané, Nightwish jsou jistě skvělí a celé je to originální. Nicméně je to nehorázná nuda! Možná jsem na to nebyl dostatečně bdělý a pozorný, ale nezdálo se mi to ničím zajímavé. Hlavní herci byli nijací a celkově jsem čekal lepší skandinávskou atmosféru a více hudby. Chápu, že se má jednat o "rodinná pouta", jak to nemá umírající člověk jednoduché, ale mě to zkrátka během toho filmu nezajímalo. Jinak sněhulák byl skvělý! ()

Reklama

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju Nightwish už spoustu let a Tuomasovy hudební kreace mě pravidelně přivádějí do extáze. Jeho filmová psychofantasmagorie mě však do ničeho podobného nepřivedla. Audiovizuál nezklamal, ale kýčovitý příběh a nedomrlost postav i děje stěží uchvátí racionálnější nátury. Na své si přijdou jen naivní snílci, kteří na konci dojatě doplní všechny díly skládanky, stírajíc při tom nejednu slzičku. Já mám na tváři pouze ruměnec ze studu za své nejprotekčnější hodnocení. Ale co nadělám, hudba je mocná čarodějka. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Hodně podivný snímek, který je v podstatě hudebním filmem.. Vizuálně nádherně zpracovaný, hudba byla úžasná, ale příběh byl jedno velké delirium chorého mozku.. Tak v podstatě nevím, jestli se mi film líbil nebo nelíbil.. Každopádně hluboký zážitek zůstal.. S uměním jsou někdy trable kam ho zařadit :-) ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Parádní hudba a skvělé zpracování, které si zakládá na podivném ale fantaskním a krásném vizuálu. Příběh sám o sobě je ale tak prostinký a průhledný a všecko vám dojde asi po 25 minutách.Je však také milý i temný zároveň a rozhodně potěší. Musím pochválit konec, kdy zvítězil nad temnotou, probral se, vzpomněl si a pak.... přechod z G na E-moll aka Gem (chvíli trvalo, než mi to docvaklo:D). Film stojí za to vidět, ale jen jednou... 3-4* ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Jméno dcery umírajícího skladatele je Gem (Keyanna Fielding). Jméno je přesmička akordů. Ve filmu se snaží skladatel změnit G na E moll. Jméno vzniká spojením těchto akordů. (animaxis)
  • Když vojáci nesou v čase 51:15 postel se starým Tomem (Quinn Lord), v jednom záběru mají postel na ramenou a v dalším záběru nesou postel v ruce. (Záry)

Reklama

Reklama