Reklama

Reklama

Chained

  • Velká Británie Chained
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho sobotního odpoledne si 8letý Tim a jeho matka Sarah objednají taxi. Řidič je však sériový vrah, který si vyhlédl další oběti. Chlapec se stává svědkem vraždy své matky a jeho děsivá můra teprve začíná. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Každý z Vás si určitě jednou řekl, že bude kosmonautem, nebo gynekologem slavných hvězd, ale nikdo nechce být slouhou. Tady mladý Tim se jím stane na hodně dlouhou dobu a je to pekelná podívaná. Od začátku na Vás dýchá ta deprese, atmosféra a v mém případě i otec, který nervozitou dýchal tak nahlas, že i nejlepší běžec z kopce takhle nedýchá. První půlka je hlavně teror, psychický nátlak. V druhé polovině už se jen konzervuje a pomalu se docupitává do konce, který je zvládnutý na jedničku. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Keďže milujem neľudskosť, násilie a zvrátenosť, vedel som, že tento exploiťák určite bude moja krvná skupina, a je to naozaj tak. Psychopat si odchytáva mladé ženy (ako dopadnú je asi jasné), popritom unesie malého chlapca, z ktorého si urobí otroka a núti ho upratovať (presnejšie odpratávať). Trochu mi to pripomínalo Bereavement, takže paráda. Fyzický, psychický teror, mučenie, dostatok krvi, radosť pozerať. Pri niektorých zvrátených scénach som bol v siedmom nebi, ale aj tak nemôžem povedať, že to bol dokonalý horor. Mne tam strašne vadili tie nekonečné pasáže zbližovania sa dvoch hlavných postáv, najmä v dosť nudnej prostrednej časti filmu. Na druhej strane chválim výber hercov, ani neviem, ktorý z nich bol odpornejší. 8/10 - film dokáže zabrnkať na psychiku a za niektoré gorescény má u mňa najväčšie plus. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Hodně přísná, těžko stravitelná psychologie masového vraha a příčin jeho sociopatie. A jejího dlouhodobého vlivu na “učence” - unešeného mladého kluka, který s ním musí žít. Jejich vztahem “zkažený mentor / trpící žák” posouvá režisérka divácky vděčný portrét vrahouna na vyšší úroveň studie vnímání a chování se dvou diametrálně odlišných postav v extrémních situacích, které prožívají spolu, ale každý jinak. A k tomu umí i scenáristicky překvapit. Nepříjemné, paralyzující, brilantní. ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

wau... toto som necakal... jablko nepadlo daleko od stromu a David Lynch moze byt pravom hrdy. Atmosfericky zvladnute na jednotku D´Onofrio hra vyborne. Scenar dobry len miestami trosku nelogicky preto nie 5 ale 4. Inak cely film je v podstate o dvoch postavach a ich psychologickom boji. Skratka mne sa to pacilo... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to určitým způsobem jiné a své, ale přesto to na víc jak průměr nevidím. Zpočátku pro mě bylo celkem zajímavé sledovat, kam se ten děj vlastně vyvine a atmosféru to nějakou dobu skutečně mělo, včetně toho zrychleného úvodu, ale v prostředku mě to jaksi přestalo bavit a kromě úplného konce (kde dojde k jednomu zvratu, který není úplně nejchytřejší, ale aspoň dokáže po tom všem zaujmout) už ani moc nechytlo. Prostě je to zvláštní - jeden z těch klasických průměrných hororů to není v ničem, ale stejně průměrný je. A Lynchovou bych v tom asi našel, ale vypadá to, že se skutečně moc nepotatila, i když aspoň nějaký svůj styl má, když už nic jiného... 3* ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Pôvodne dostal film od MPAA rating NC-17, neskôr mu však bol zmiernený na R. (Sufferer)

Reklama

Reklama