Reklama

Reklama

Chained

  • Velká Británie Chained
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho sobotního odpoledne si 8letý Tim a jeho matka Sarah objednají taxi. Řidič je však sériový vrah, který si vyhlédl další oběti. Chlapec se stává svědkem vraždy své matky a jeho děsivá můra teprve začíná. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Netrvalo ani dlouho od ukončení "velkolepé" ságy Stmívání a Edwardu Cullenovi se přihodila nemilá věc, která nalajnovala celý jeho budoucí život. Eamon Farren jakoby "Shovel face" upírovi z tesáků vypadl. Chained v sobě nese dobrý námět i slušné herecké obsazení, jinak se však v celkovém výsledku jedná o průměrně zpracovaný thriller se závěrečným odhalením, které mi přišlo lehce vykonstruované, i když nápad to byl i tak dobrý a nejednoho diváka možná i překvapí. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Herecky rozhodne nesklamalo a nenudilo ma ani ľahko komornejšie ladenie. Nie vždy je u podobných snímkov pozornosť zameraná tiež na psychológiu postáv, väčšina vrahov sa nám predstavuje len svojou zvrátenosťou. Ide o typický syndróm vraha v ktorého mysli sa premietajú desivé zážitky z detstva. Tým vrahom bol tentoraz herec Vincent D'Onofrio, ktorý sa zhostil práve tejto role. A vcelku mu sedla. Toto sa podarilo na výbornú. Aj napriek tých príliš nudných debát a pár do blba pozerajúcich scén ma to dokázalo vtiahnuť neskutočne. Násilné scény sú pôsobivé. Ponuré a temné scény uneseného malého chlapca v domácnosti so sériovým vrahom vo vás zanechajú desivú stopu. ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Druhé setkání s filmem dcery Davida Lynche v trochu brutálnějším hávu a v psychologickém pojetí. Znovu se nejedná o vyloženě špatný kousek, ale na druhou stranu zase vnímám režijně a scenáristicky mezery, které dokonalosti značně ubírají. Masový vrah v podání Vincenta D'Onofria se svojí vidláckou mluvou a vyjádřovnáním z filmu vyčuhuje jak ďáblovy parůžky na hlavě a zbytek osazenstva strká do kapsy. Chained je o tom, jak je mladý kluk Tim tímto vrahounem unesen a "převychováván", takže si asi dovede představit tu tísnivou atmosféru po celou dobu. Ve výsledku nijak oslnivá, ale zato řemeslně zmáknutá jednohubka. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

V dnešnej dobe sú taxíky drahou záležitosťou,vravím si prejdem tých pár blokov peši.Nebojte sa,nezbláznila som sa.To si len robím odrazový mostík na komentár k tomuto znepokojujúcemu thrilleru.Tu je to krásne vidieť to postupne pomalé vymývanie mozgu obete únoscom,kedy obeť nemá ani inú možnosť argumentácie či nebodaj obrany/bránenia sa.Zmieruje a prispôsobuje svoj život životu v celoživotnom priestore.Pod pojmom celoživotný priestor rozumieme priestoru jedného miesta.Je pod tlakom,nemá vlastne ani na výber.Chlapec v závere predsa len našiel v sebe štipku zdravého/svojho rozumu a v záblesku jasnej/svojej mysle sa týmto aspoň snažil zachrániť život dalšej obete únoscu,tentokrát ženy.Po vzhliadnutí na mňa doľahol veľmi silne sklučujúci/zvierajúci pocit,ktorý trval síce krátku chvíľu,ale bol prítomný.A o tom je to majstrovstvo.Preniesť a dokázať zanechať v divákovi pocit,nech už je akýkoľvek.Choré,maximálne choré. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat menší SPOLER. Chained je celkem zajímavej kousek. Myšlenka zabít matku, synka si vzít a postupem času si z něho vypiplat vlastního zabijáka či snad svýho nástupce se mi líbila. Ve skutečnosti se film nakonec ale vydá jinou cestou a trošku kličkuje. Přiznám se, že jsem to nečekal. Ale na jednu stranu je to dobře, protože na tu prvotní myšlenku neměl sílu. Nakonec vydání se jinou cestou rozhodlo, že dám slabší 4hvězdy. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Pôvodne dostal film od MPAA rating NC-17, neskôr mu však bol zmiernený na R. (Sufferer)

Reklama

Reklama